reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Giza Milenka jest niesamowita!!! Strasznie mądra dziewczynka:tak::tak: Ciekawe, czy ma to jakiś związek z tym, że chodzi do żłobka??
Mój synul też chodzi za rączkę, ba - nawet pół dnia, ale tylko po domu, ciągle mnie łapie za rękę i prowadza po mieszkaniu, a jak tylko wychodzimy na dwór, to jakby mi dziecko podmienili - przysiad i koniec, jak nie puszczę rączki, to on zostaje:wściekła/y::angry::wściekła/y::crazy::crazy:

Kilka dni bez BB, a tu taaakie wieści:szok:

Asiu, gratulacje ogromne powiększającej się rodzinki:tak: jak sama pisałaś, przynajmniej trochę przytyjesz:-D ale trzymałaś nas w niepewności:tak: dacie radę z 3-ką, bo mąż już jest bardziej dojrzały:tak:
Weronikaa, malowanie garażu i koszenie po miesiącu od porodu:szok: kobieto, zwolnij trochę... mąż miał chyba lżejszą robotę z sokiem:-D ale świetnie, że możecie podzielić się obowiązkami:tak:
Mrowa, ja też uwielbiam rowerowe wojaże:tak: gorzej z A:no: ale Jola czuje się świetnie i z fotelika rowerowego mogłaby nie schodzić:tak: pewnie Kondzik też:-)
Giza, ale mądrą masz córeczkę:tak: i dobrze, że lubi spędzać czas z innymi dziećmi (musisz jej wybaczyć że jest towarzyska:-D) a z Ciebie prawdziwa supermama
No, a z tym chodzeniem za rączkę jakoś u nas mało praktykujemy, bo mamy drogę prywatną i samochodów niet, ale czasami idzie za rączkę, dopóki nie zoczy czegoś ciekawego:tak:
Dusiu, mam nadzieję, że Twoje oczekiwania co do dziewczynki się sprawdzą:tak:
Siwona&Dusiu, ale macie uparciuchów:-D

A do nas przyjechała siostra z synkiem (3,5 roku)... niestety mały jest w okresie niedzielenia się zabawkami z małymi dziewczynkami... a Joli spodobał się jego rowerek, dlatego może go dotknąć jak nie ma go na podwórku...
Muszę trochę pochwalić moją smerfetkę, bo ostatnio raczy nas swoją opiekuńczością w stosunku do lalek i misiów (karmi, usypia, przytula) wczoraj nawet myła się z lalką (ja ją, a ona lalę):-D

mam jeszcze pytanko: jak długo usypiają Wasze pociechy:confused:

Jola wychodzi z łóżeczka coraz częściej, żeby się przejść do naszego łóżka i potem ze mną z powrotem, a wg dobrych rad ilość wychodzenia powinna się zmniejszyć wraz z moim konsekwentnym postępowaniem:baffled:

Miłego początku tygodnia kochane:-)

Siwona teraz to właściwie zaczynam już czwarty :zawstydzona/y: ale tym razem postanowiłam mówić o tym dopiero jak będzie widać. No i na razie kilka osób zauważyło:happy: ale rodzinka jeszcze nie wie nic :-p Będą mieć niespodziankę. :-D

Dusia ja w każdej ciąży się czułam inaczej, więc nie mam przeczuć co będzie tym razem. Mój mąż też nie ma określonych preferencji. Najważniejsze jest zdrowie dzidziusia.

Beti Basia zasypia około 10-15 minut, chociaż nie mogę dokładnie stwierdzić, bo nie wchodzę do niej do pokoju po tym jak ją położę, ale najwyżej tyle czasu słychać jak się porusza w łóżeczku albo mówi coś w swoim języku.:happy:
A synek Twojej siostry po prostu nie jest przyzwyczajony do dzielenia się, Ala jest podobnym wieku i od kilku miesiecy dzieli się z Basią zabawkami, chyba że akurat jest bardzo zajęta jakąś zabawką i Basia jej chce ją odebrać, to szybko szuka jakiegoś zamiennika którym Basia by się mogła pobawić żeby dać jej spokój:-)

Asiu, niestety Jola wychodzi z łóżeczka przez wyjęte szczebelki:-( dobrze, że dziewczyny potrafią się dzielić:tak:
Ciekawe dlaczego nam powiedziałaś tak późno... niestety nie możemy sprawdzić czy już widać:-D a rodzinka niech żałuje, że nie wie, bo nie nawiedza Was:tak:

Kasik,
dużo wytrwałości, ogromnych pokładów wiary, nadziei i miłości w dniu urodzin :*

Asia o ty :-p pewnei nic bys sie nie pochwaliła sama od siebie gdyby iza nie wyczytała miedzy wierszami;-)
Beti mas racje Kondizk tez uwielbia jeździc rowerem;-) jak jedzie Mela ze mna lub Łuakszem a on zostaje w domu to płacze starsznie załosnie:no:
za samochodami tez by dał sie zabic;-)

Kasik wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!!!!!!!!!!!!

swoja droga myślałam ze jestes ode mnei satrsza a tu taka niespodzianka;-)

AsiaM Gratulacje!ale jesteś !nic nie powiedzieć??NAM???:-p;-):-)będziecie mieli wesoło:tak::-Dzawsze chciałąm mieć 3 dzieciczków ic zasem mnie nachodzi mysl że szkoda ze nie będizemy mieli:sorry2:
Kasik kochana spełnienia marzen zokazji urodzin!!!!Oby zycie nie szykowało już dla Ciebie żadnych przykrych niespodzianek a same miłe!i ciepła w rodzinnym domu;-):-)
giza no niestety z zębami jeszcze troszkę sie pomęczymy.Jak nie wychodziły całymi tygodniami to teraz się rzuciły jak szalone.Dolne 4 i chyba 5 i górna jedna 3:szok:Marcel przez to jest marudny i niegrzeczny, niecieprliwy i złośnik:dry:do tego dziś rano wstał cały podrapany na karku.Aż ma wybroczyny.Nie wiem czemu go tam swędzi ale posmarowałam A-Dermą i przestał się tak bardzo drapać.Na brzuszku tez ma wysypkę (suchą) więc podejrzewam ze może znów jakieś uczulenie.... tylko nei wiem od czego:confused:
ja dziś w domu "odrabiam urlop" za sobotę.W sobotę zaś bylismy na firmowym festynie (20 lecie firmy) i grał Dżem!!!mam koszulkę i kilka fotek ale z daleka więc nawet nie wklejam:-(długo nie pobylismy bo ... Marcel:dry:ale cieszę się ze jednak w ogóle daliśmy radę ruszyć dupy tam... w tym dniu mieliśmy kolejną rocznicę;-)7 lat razem:tak::-)pewnie na Madonnie było ciekawiej:-pale za to objadłam się cukrowej waty a Oli poskakała na mega trampolinie:rofl2:

reklama
Kasik sto lat, pociechy z dzieci i spełnienia marzeń!

Niekat jeszcze kawał życia przed Tobą, na pewno zdążysz z trzecim:-D czy już nie chcesz? Współczuję Marcelowi:baffled: zwłaszcza że nie wiecie od czego ma te wysypki

Do góry