reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronika jakbys zgadła!wczoraj nabyłam jasnofioletowe buciki i torebeczke niniaturkę;-) na wesele a licytuje sie cudna brasoletka w tym kolorze:tak::-)ja straszliwie lubie fioletowy/lila :tak::-)

reklama
Hejka:-)

Weronikaa, to się nazywa brak weny na odpisywanie;-):-D co do zaproszenia na wesele to miałam podobnie: zaprosiła mnie koleżanka z podstawówki, z którą nie utrzymywałam kontaktu na świadkową:szok: wesele było w październiku (2 tygodnie przed moim) a ona mnie prosiła już w maju...
a do września jeszcze coś znajdziesz:tak:
Niekat, a ja myślałam, że już po imprezie:sorry2: fiolet będzie extra pasował do tej sukienki:tak:

Dobra, idę do sklepiku i zaczynam przygotowania do robienia obiadku... dzisiaj serwuje leniwe kluski:blink:

MrsF, fajnie Ci się ułożyło z tą pracą. Mam nadzieję, ze znajdziecie jakieś fajne miejsce dla Dżemika. We Wrocławiu to bardziej mi się kojarzą przedszkola z tego typu zajęciami, ale może są też takie zajęcia dla mniejszych dzieci. A myślisz tylko o żłobku/klubie malucha (czy jak to tam nazwać), czy kogoś do opieki jeszcze będziesz szukała?
Weronikaa, to rzeczywiście imprezowy wrzesień się zapowiada.
Beti, moje dzieciaki lubią jeździć autobusami i tramwajami bo to dla nich wielka atrakcja, tym bardziej, że na co dzień jeździmy autem. I jak, odwiedziłaś koleżankę?
AsiaM, Basi będzie dobrze z Babcią. Nie ma się co martwić. Choć sama pamiętam jak przeżywałam rozstania wakacyjne z moimi maluchami. Nie było lekko.
Kasik, miłego wypoczynku. Dobrze, że udało się dogadać z pracodawcą. Ale zwolniłaś sie, czy na razie wzięłaś wychowawczy? Cieszę się, że widać postępy u chłopaków.
Siwiona, owocnych starań ;-) Super, że Filipek już zdrowy.

Dzięki za życzenia rocznicowe!

Stefanna - fajnie, że tak "skaczecie" z imprezy na imprezę: a to koncert, to parapetówa, to wyjazd - super.
Niekat - Emilka jest moim pierwszym dzieckiem, więc jeszcze ciągle mnie zaskakuje ile takie małe dziecko już rozumie i potrafi, no a Marcel widać jeszcze nie odkrył siły przekazu słownego - jak załapie, to pewnie będzie jak u nas: ulubione słowa: dać i nie.
MrsF - ja chodzę z Emilką tylko na zajęcia na basenie, więc nie wiem, czy są jeszcze jakieś inne formy aktywności - wydaje mi się, że nie, ale nigdy nie szukałam. Dla niemowląt są np. bobomigi (nauka języka migowego), ale czy dla starszych dzieci, to nie wiem. Słyszałam też coś o nauce gry na instrumentach, ale nie interesowałam się tym bliżej. Na pewno są też kursy angielskiego dla małych dzieci. Dzieci poniżej 3-ciego roku życia chodzą do żłobków, ale z miejscami może być bardzo kiepsko.
Co do rocznic, to my też w tym miesiącu świętujemy jeszcze 12-to lecie "bycia ze sobą".
Siwona - okropna reakcja na ugryzienia, Emilki jeszcze nic w tym roku nie ukąsiło, oby tak zostało.
Kasik - nie dziwię się, że po tych wszystkich nerwach Twój organizm tak zareagował na kolejny stres. Dobrze, że jest poprawa u Arusia - szybko widać efekty terapii.
Asia - nie ma to jak zaradny mąż - i Ty widać też mu dorównujesz.
Weronika - i jak radzisz sobie z dwójką dzieci? I ja Cię podziwiam za te gary w tydzień po porodzie.
Beti - moje życie towarzyskie też ostatnio leży odłogiem, ale już się umówiliśmy ze znajomymi na kolejny weekend.

hejka..
To my..:-)..Zyjemy..mamy sie dobrze,wrócilismy z wakacji wypoczęci i pełni energi..Ale więcej napisze innym razem..Buziaczki dla wszystkich marcóweczek..(i marców-ków)

Witam,

Giza, niestety jeszcze nie odwiedziłam koleżanki
:-( może jutro:confused:
Doris, nic dziwnego że zachwycasz się postępami córki... tak być powinno:tak:
Ewa, witaj po wyjeździe:tak:
Dusiu, wszystkiego naj:-)

ღ¸¤*☆*☆*ღ¸¤*☆**ღ¸¤*☆*☆*ღ 
....._.;_'.-._
...{`--..-.'_,} WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
.{;..\,__...-'/} :*
.{..'-`.._;..-';
....`'--.._..-'
........,--\\..,
-"-.
........`-..\(..
'-...\
...............\
.;---,/
..........,-""-;
\
......../....-'.
)..\B U Z I A C Z K I
........\,---'`.
..\\
................
....
*ღ¸¤*☆*☆*ღ¸¤*☆**
ღ¸¤*☆*☆*

Dusia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!

Siwona i jak starania miłe;-):-D
Mrsf to fajnie ze bedizecie w PL teraz:tak::-) Dzemik pozna troche teraz mamy kraj;-)
Ewa super ze wczasy udane i naładowaliscie akumulatorki;-)
Weronika mnie tak zaprosiła kolezanka w tamtym roku po 2 latach niewidzenia:szok: ale nie poszlismy bo to było 2 tyg przed weselem a po drugie mielismy dosc wesel!!!
Napewno znajdziesz cos ładnego dla siebie:tak:

U nas wsio ok, za tydzien mamy kolejne wesele :sorry2: a potem ejdziemy w góry do niedzicy miała byc szczawnica ale zmienilismy miejsce na mniej zaludnione turystami;-) jak teraz bylismy w górach i zaliczylismy Zakopane to masakra tłumy, tłumy i jeszcze raz tłumy :no: nigdy wiecej;-)

Dusiu wszystkiego Najlepszego! Jak Twoje samopoczucie?

Mrówa dobrze że się pojawiłaś, bo mój mąż przyniósł dziś 6 kilo korniszonów do domu i nie wiem co począć, mogłabyś mi przesłać na pw jakiś przepis ( na kiszone i w occie)?

Tak piszecie o życiu towarzyskim, ja o takich rzeczach teraz nawet nie mam czasu myśleć, a jak sobie pomyślę co będzie tu u nas za rok, to chyba wogóle o takim czymś jak "życie towarzyskie" będę musiała zapomnieć.:sorry:

Weronika szybciutko robisz te chrzciny, ale widzę że wogóle nieźle sobie radzisz z dwójką dzieci :tak:

reklama
Giza, a Ty w pracy? Jak Mila, nie miała problemu z pójściem znów do żłobka:confused:
Mrowa, ale Wam fajnie:tak: macie racje, że wybieracie coś mniej ludnego, bo to tylko zaburza relax... a widzę, że problemu z kreacją u Ciebie niet:tak:
Asiu, a co będzie za rok, że nie możesz liczyć na życie towarzyskie:confused: a żadnej dobrej duszy z dziećmi nie ma w waszej okolicy:confused:

Przepisy, ja robię z tego, tylko bez gorczycy:tak: i zależnie jakie mam składniki w zasięgu ręki:-)
Wielkie Żarcie - ogórki kiszone nic prostszego
Wielkie Żarcie - Ogórki małosolne i kiszone
Wielkie Żarcie - Korniszony inaczej
Wielkie Żarcie - Korniszony

Do góry