reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

hejka
ja tez zyje;-)
Siwona i jak Filipek? Kondzik tez ma goraczke i zero innych objawów:no: podejrzewałam 3-dnowke ale krostek niet:dry: wczoraj dalismy siuśki do badania i zobaczymy co i jak dzis. Owocnych staran;-)
Dusia sliczna kruszynka i ajk wszystko widac tzn zarysy;-) Ciesze sie ze nauka samodzielnego spania wa wychodzi i u nas narazie w lesie:sorry2:
Asze to zapracowana z ciebie babka;-)
Kra czyli jednak jestes stworzona do bycia kierwoca:-D:tak: a tak sie bałas pomysl ile starciłas:-p;-)z Emiego rośnie niezły łobuziak a Błazej toz to dżentelmen:tak::-)

Mela codziennie wieczorem do mojej mamy an wakacje jeździ i tam śpi (dodam ze meiszkamy od siebie jakies 100 m);-) a rano pokornie wraca na pare godzin i do babcio znow i tak w kółko. Wczorja byłam u kolezanki mamy filipa z którymi sie dobrze znamy to chciała tam spac:-D i wyszła z płaczem bo jej mama nie pozwoliła:-p:-D

reklama
mrowa a Kondzik nie przechodził juz trzydniówki?? chyba ze cos mi sie pokręciło...:cool2:
kra ja tez zauwazam zamiane na lepsze w zachowaniu Oliwii odkąd sa wakacje...:tak:
Dusia ale słodziak juz z twojej dzidzi:sorry2:
asze dobrze ze sie chociaz zameldowałaś:tak:nie dawaj sie szefowej!
siwona przyjemnych staranek:-p;-)
a ja sobie niespodziewanie kupiłam wczoraj kiecke na wesele:tak::-)nawet tak na powaznie nie myslałam o tym a fartem sie natknełam, przymierzyłam i kupiłam:-pteraz powalcze z dodatkami (jak zwykle jakis problem musi byc) i dzieciaki ubrac.Marcelowi koszule i buty dokupic a Oliwii sukieneczkę:-)to juz bardziej lubie heheh:tak:
a moze doradzicie co by pasowało do tej mojej "kreacji":confused:
img2487q.jpg

Niekat Kondzik jeszcze nie rpzechodził 3-dniówk;-) a sukienka bardzo ładna ja bym chyba czarne dodatki dobrała zeby złamac biel;-) prawie jak panna młoda wygladasz;-)my tez w ta sobote mamy weselicho , musze Kondziowi buty zapastowac bo obdarł je na osatnim weselu:dry:i musze Łuakszowi powiedziec zeby popatrzył na garniur w którym ma isc czy jest czysty:-p;-)

Niekat, jak zwykle wyglądasz rewelacyjnie. Do tego coś kontrastowego - czerń albo czerwień, a może śliwka. W coccodrillo mają teraz dobre ceny, bo zrobili drugą obniżkę. Dzisiaj kupiłam Mili dwie sukieneczki po ok 20zł. Większe rozmiary trochę droższe, ale może coś fajnego znajdziesz.

Jestem!

Przede wszystkim dwie rzeczy:
1. ogromniaste gratulacje dla Weronikii - no to macie piękny rodzinkowy komplecik!:-):-):-) (Jak przeczytałam, że przy garach stałąś jak Ci się goście zwalili po powrocie ze szpitala, to nie wiem jakim cudem Ty to robisz :szok:)
2. ogromniaste podziękowania dla Gizy! Uwielbiam Cię kobieto! Idealny! (zdradzę o co chodzi i pochwalę się na zamkniętym :-p)

Niekat - super! ja bym dodatki wrzuciła w kolorze soczystej zieleni, zresztą do białego każdy kontrastujący kolor będzie dobry.
Dusia - normalnie cieszę się razem z Tobą z Twojego Malucha! :-D

Podczytywałam Was, ale brak weny lub czasu ciągle mi przeszkadzały odpisać. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
My po urlopie - niestety krótkim. Najpierw Tatry i Pieniny (Mrowa - my też byliśmy nad Czorsztyńskim! :-D) a potem balety nad morzem u znajomych, z którymi mieszkaliśmy w Lęborku - już bez Tymona, który został z Babcią na 4 dni.

Bubu łobuzuje, nadal ma 4 zęby :szok: (no, dwójka jedna prześwituje), zdrowy, kolana, łokcie obdarte na zmianę, była już pierwsza a nawet druga prawdziwa krew (raz warga rozwalona a raz nos). Najlfajniejsze są nadal brym-brymy, książki i rower.
Ględzi nadal po swojemu, aczkolwiek jak u Emilki - po naszym wyjeździe nauczył się pytać Mama? Tata? jak tylko nas straci z oczu . Podobno tak cały czas tak pytał jak nas nie było, co pierwszy raz mi siadło na psyche, że po 3 dnia miałam chęć już wracać.. (Mama mi tego przez tel nie mówiła, żeby mnie nie martwić, ale ojciec nie omieszkał..:dry:)

Ninja, zaglądaj częściej. Jak wykończenie domu? Dużo Wam jeszcze zostało? A na fotkę czekam z niecierpliwością.

no ninja dobrze ze w końcu sie zjawiłas bo co niektóre się tu martwią o Ciebie a Ty balujesz po całej Polsce:-p;-):-)fajnie że juz nastrój lepsiejszy:sorry2:
giza jeju dzieki za komplement:zawstydzona/y::-)myslałam o turkusie....ale póki co musze najpierw dobrac buty bo to najgorsze a reszte to jakos dokompletuje:tak:

Niekat, czekam z niecierpliwością na efekt końcowy :tak:
Ninja, no i gdzie te zdjęcia? Czekałam wczoraj do późna, a tu nic :wściekła/y:
Co myślicie o założeniu nowego wątku, w którym będziemy zapisywać umiejętności językowe naszych maluchów?

reklama
Kra - jak nie masz wątpliwości kto ukradł Ci aparat, to zażądaj zwrotu i postrasz, że jak nie, to złożysz sprawę na policję, a nóż dziewczyna się przestraszy.
Mrówa - córeczka poczuła się pewnie dorosła, że nocuje poza domem.
Niekat - fajna sukienka, też doradzałabym kontrastowe dodatki, a kolor - tak jak napisała Ninja - do białego wszystko pasuje.
Ninja - super, że wakacje udane - ja jeszcze nie miałam odwagi zostawić Emilki na noc.
Giza - jestem za takim wątkiem, bo nowych słówek coraz więcej.

Ja cały tydzień w pracy czuję się jakbym za karę tam siedziała, ale mam nadzieję, że po weekendzie będzie lepiej.
Emilce idą nowe zęby (non stop rączki w buzi i maruda) - miałam nadzieję, ze skoro ma już 16, to na jakiś czas będzie spokój, ale nic z tego - górne piątki atakują. W sumie, jak jej już wyją wszystkie piątki, to będzie spokój na parę lat. Byle szybko wyszły.
Jeszcze się pochwalę, że dzisiaj mamy 5-tą rocznicę ślubu, ale świętowanie przełożyliśmy na jutro.

Do góry