reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

witajcie...
u mnie goraco.... ciagle jestem spiaca i przemeczona... poza tym nic mi nie dolega...
Milla29- dzieki... ja bede miala tez tylko 2 lub 3 usg -w Kanadzie to standard w przypadku zdrowej ciazy; gdybym nie chciala badan pod katem zespolu Downa itp.. to pierwsze usg mialabym dopiero w ok 19 tc,a tak bede miec ok 12-13 tc... czy wtedy juz beda mi w stanie rozpoznac plec? a co do blizniakow, chociaz w mojej ani Joe rodzinie nie ma zadnych jakos mam czasami przeczucie,ze moze jednak u nas beda.... wolalabym nie,no ale na to wplywu za duzo nie mamy ;-):-D...
Dybczyn- ja tez mam termin okreslony przez lekarza na 25 marca; ale wedlug roznych kalkulatorow termin mi sie rozciaga miedzy 19 a 25 marca, a sama mam wrazenie,ze to bedzie 23 :-D- jakos ta data mi sie wbila do glowy na samiutkim poczatku;-):-D:-D... zobaczymy....
PrzyszlaMamusia- niestety nic ci nie poradze na twoje pytanie,ale czemu chcesz chodzic podwojnie do lekarza?
Elip-super,ze nas coraz wiecej :-)
AMK- ja sie smaruje kremem niby specjalnym do zapobiegania rozstepom,ale gdzies wyczytalam,ze nie ma znaczenia jaki to krem - moze byc zwykly balsam do codziennej pielegnacji- trzeba tylko pamietac o jego uzywaniu codziennie...
Niekat- ja uwazam,ze zanim sie wezmie jakiekolwiek leki nawet te bez recepty nalezy skonsultowac z lekarzem i jak on powie,ze sa ok to je brac... ja tak zamierzam robic w temacie moich migren... przeszlam juz dwie okropne bez lekow,bo zapomnialam czy moge moj brac czy nie ( juz kiedys o niego pytalam moja rodzinna,bo w aptece mi powiedzieli,ze absolutnie nie,a ona powiedziala,ze jednak moge,ale nie jestem do konca pewna w jakich ilosciach i jak mocna dawke,wiec musze ja jeszcze raz spytac) ... jak cierpimy z bolu to fasolki tez,wiec chyba lepiej sobie ulzyc jesli jest mozliwosc... a co do podrozy,to nie mozesz z niej zrezygnowac jesli sie jej obawiasz? ja tez mialam dylemat czy leciec w polowie sierpnia do Europy,ale stwierdzilam po poczytaniu troche opinii na temat podrozy w pierwszym trymestrze,ze nie bede ryzykowac... duzo czytalam,ze jest ok,ale tez sporo,ze nie,wiec dla wlasnego spokoju zdecydowalismy,ze pojedziemy za rok juz z dzieckiem...
Skaba1, Mamma80,Ewa33,Giza,Myszaka1,Elip,Honia i cala reszte Marcoweczek 2008 serdecznie pozdrawiam...

reklama
hej hej!! witam serdecznıe wszystkıe mamusıe marcowe!! cıesze sıe ze jest nas coraz wıecej!!:-):-):-)

wybaczcıe to moje pısmo, ale nadal stukam na tureckıej klawıaturze ı nıe ma tu polskıch znakow:-)

podczytalam co u was.. mam nadzıeje, ze bolace brzuszkı wkrotce przestana bolec:-):-) dla mnıe najlepszym lekarstwem byla zawsze wızyta u lekarza.. bo jak sıe tak czlowıek od ludzı naslucha.. co sıe moze stac.. co sıe moze nıe udac.. ı czego absoultnıe nıe wolno:no::no::no: jeju az glowa bolı.. a ja w pıerwszej cıazy mıalam lekarza optymıste, ktory leczyl mnıe usmıechem ı dobrym slowem.. no ı wedlug mnıe to polowa sukcesu..
nıestety teraz nıe moge do nıego chodzıc, ale tez wybralam sobıe gına o podobnym usposobıenıu.. tyle ze on dodatkowo omawıa mı szczegolowo co sıe dzıeje ıtp.... ı on tez pracuje w szpıtalu, w ktorym chce rodzıc, wıec chyba dotrwamy razem do konca:-):-):-)

zmykam polezec troszke, bo chodze tu caly dzıen na pelnych obrotach.. ı co wazne - chce mı sıe!!!:-):-)

jeszcze raz pozdrawıam marcweczkı ı ıch fasoleczkı!!!

Witaj wszystkie milosniczki czerwcowych uciech cielesnych :-) Zagladm do Was regularnie,ale nie mialam odwagi sie odezwac,poniewaz wczesniej bylam na grudniuweczkach i nie dotrwalam :-( Dlatego teraz wolalam poczekac troszke dluzej,ale o ciazy wiedzialam zanim marcoweczki powstaly :tak: Mam nadzieje ze wszystkie dotrwamy do konca i razem bedziemy swietowac urodziny naszych malenstw a wczesniej bedziemy straszyc sie porodami " ktora milala gorzej";-):-D
aaa Mam na imie Kinga 3 dychy na karku i mieszkam w Holandii.Wiecej napisze w "przedstawmy sie" Zdjecie dzieciecia wkleje w USG profilu.jestem w 7 tygodniu ciazy.
Do uslyszenia jeszcze laseczki hi hi

Dziewczyny,

Macie już brzuszki? U mnie jeszcze nic nie widać. Jak na razie to mi piersi podwoiły rozmiar. A już chciałabym mieć brzuszek :-).
A przybrałyście coś na wadze? Ja jak na razie nic...poza tym mam straszne nudności, bez wymiotów, ale trwają cały dzień :no:. I nic mi się nie chce robić ...leniuchowałabym cały dzień.

no ja mam 5 kg na + i brzuch już lekki mam bo ledwol już w spodnie wchodze, ale inaczej to jest u pierworódek a inaczej u tych co mają kolejne dziecko

witajcie...
ja wczoraj mialam chwile grozy,bo zauwazylam minimalne plamienie... bardzo sie przestraszylam... ale moja rodzinna mnie uprzedzala,ze w pierwszym trymestrze moga wystapic i do poki nie sa duze to nie powinnam sie nimi zbytnio przejmowac... jednak same wiecie jak to jest... rozsadek rozsadkiem,ale nie w momencie kiedy nas bezposrednio dotyczy... mam nadzieje,ze bylo to jednorazowe i juz sie nie powtorzy....
wpadne do was pozniej....

Witam nowe Marcoweczki.

Kindzia ja tez spadlam z Czerwcowek 07. Tym razem dotrwamy 9tego miecha szczesliwie napewno!

Skaba alez ci zazdroszcze urlopowania..Leniuch mnie taki straszny ostatnio zlapal ze ledwo sie do pracy dotaczam...

Brzucho o dziwo juz urusl. Moj brzucho zawsze byl duzy i wygladal na 5ty miesiac.Teraz sie tak zaokraglil i moim zdaniem naprawde widac. Musze lada dzien powiedziec w pracy.. Cyski mam o rozmiar wieksze. A na wadze narazie tylko +1. Oby tak dalej bo niechcialabym przytyc za duzo jako ze startuje ze spora nadwaga.

Dzis kolejne usg. Tak na moja prosbe bo chce podejrzec kruszynke.Jestem przewrazliwiona po poprzedniej stracie chyba.

Ja na razie nic nie przytyłam bo mnie męczą nudnosci i mam bardzo słaby apetyt.Piersi tradycyjnie wystrzeliły do przodu jak z procy i za chwile bedę musiała pedzic po wieksze staniki;)Brzuch całyc zas jak napompowany.Jak wciagam to widac małe zaokraglenie ale jak rozluxniam to aż strach (poprzednio miałam taki w 4 miesiacu..
ELIP znaczy ze i pierworudek póxniej widac czy jak.Jak juz mam córcie i czy to oznacza ze prędzej mi wywali brzucha:)w sumie to nie moge sie go doczekac;)

reklama
Do góry