reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Hej,nie odzywałam się bo przeżyłam zgrozę!!Wyszłam dzisiaj ze szpitala.W poniedziałek dostałam krwotoku i byłam pewna że to koniec...W szpitalu byłam na zastrzykach,lekach itp.Wszystko jest ok,ale mam reżim we wszystkim.Raczej leżeć itp...Ale to co przeszłam to wolę nie mówić.Oczywiście juz do końca L4.Pozdrawiam i idę się obiboczyć...

reklama
Hej!!!
Mamma80 bardzo współczuję :-( Mam nadzieję, że już wszystko do końca będzie w jak najlepszym porządku. Życzę Ci tego z całego serducha !!!! Z resztą wszystkim przyszłym mamusiom.

Tak się zastanawiam jak to jest z tymi porannymi mdłościami;-) bo ja mam je wieczorami :rofl2: Poza tym czuję się świetnie.

A jak pozostałe mamusie się mają ?
Pozdrawiam i ściskam serdecznie !!

Mamma80- ciesze sie ,ze juz sie u ciebie ustabilizowalo ...teraz staraj sie oszczedzac jak mozesz.....
ja taz przezylam chwile grozy,ale to jest nic w porownaniu z toba.... we wtorek i wczoraj mialam lekkie plamienia,a wczoraj w nocy bardzo ostry atak biegunki... na szczescie juz jest dobrze i mam nadzieje,ze minelo bezpowrotnie....
PrzyszlaMamusia- z tego co wiem to farbowanie wlosow w ciazy nie jest zbytnio zalecane... ale skonsultuj z twoim fryzjerem...
Secasia- witaj wsrod nas! ja tez mam termin na 25 marca wedlug ostatniej @.... ale wedlug roznych kalkulatorow z website to mi sie on rozciaga od 19-25 marca... te daty to i tak sa tylko orientacyjne i wszystko jest w normie dwa tygodnie w jedna lub druga strone...
Silka- oczywiscie!
Niekat - moze zmien rodzaj suwaczka.....

hej dziewczny!
mama80 ale musiałas przezyć!odrazu najgorsze mysli przychodza...Ale fajnie że wszystko dobrze sie skończyło..To teraz odpoczywaj na maxa!..i nic nie rób!
ewuś mnie też wczoraj przeczyściło...,a wcześniej pobolewał mnie brzuch (ale to chuba na to)Przypuszczam że to po lodach,bo ostatnio to ich sobie nie żałuję..
Ja też miałam farbowac włosy(wogóle byłam umówiona do fryzjera)..ale jak się dowiedziałam o ciąży,to zrezygnowałam...Wybiorę się w późniejszym czasie,a napewno po pierwszym trymestrze...Jak byłam w ciąży z Alexem to farbowałam i obcinałam,ale tak pod koniec ciąży...
Narazie mam luzik,Alex u babci,dopiero w południe mam po niego jechać..Zawieźliśmy go wczoraj na noc..,a my do kina na Szklaną Pułapkę 4..Szkoda że na 21.45.,..bo skńczyło się już b.późno..ale wytrwałam do końca filmu!Ja te mdłości to mam róznie ,czasem właśnie nasilają się wieczorem..a czasem(jak teraz) od rana..
POzdrawiam was wszystkie! dbajcie o siebie i fasolki!!!

Witajcie dziewczynki :-) Jak poranek u Was ? Czy Wy też tak macie, że jesteście całymi dniami senne ? Bo ja strasznie. A nie bardzo mogę sobie na to pozwolić, bo pracuję. Ale za to mój mężczyzna taki milutki dla Nas... Obiadki gotuje, nie złości się jak wcześniej...:happy: Fajnie być w ciąży :-)
Jutro idę na pierwsze Usg. Wiecie może czy robią dopochwowe czy już takie normalne? Ja nie bardzo się orientuję, bo to moje pierwsze dzieciątko ;-) Ale kuzynka mi mówiła, że raczej dopochwowe, gdyż to podobno pozwala lepiej określić wiek ciąży. A Wy jakie miałyście pierwsze Usg? I w którym tygodniu ciąży, bo ja jestem wg kalkulatora BabyBoom w 5 tygodniu i 6 dniu ciąży.
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka :-)

Ja jestem w 7-8 tc i mnie nie zrobił gino USG:(pierwsze bedzie na pewno dopochwowo.Fajnie ze ci fajnie bo ja się męcze cały czas:(jeśc nie moge, wymiotuję, mecza mnie nudnosci juz drugi tydzień, sennośc przychopdzi nawet podczas jazdy autem.... a suwaczek nei hce sie załączyc mimo,że niektóre z was maja takie same i to po kilka:(

Hej Dziewczyny,
Nie wiem czy u Was też taka paskudna pogodna jak u mnie...właśnie zaczęło solidnie lać. A moje samopoczucie jest odpowiednikiem tej pogody:no:. Czekam na te przypływy energii..ale jak na razie to się tylko zmuszam do czegokolwiek.
Mamma80- bardzo współczuję, ale cieszę się, że jest wszystko ok. Dbaj o siebie KONIECZNIE i o swoją fasoleczkę.
Silka- ja miałam pierwsze USG w 7 tyg. ciąży(wg mnie i suwaczka, ale lekarz powiedział, że to koniec 8). I było ono transwaginalne(czy jakoś tak)-dopochwowe, bo lekarz musi sprawdzić jajniki itp...tak mi tłumaczył. Ale chyba następne będzie już normalne (taka nadzieja :-)). Ja już odliczam dni do mojego.
niekat- wpółczuje porannego samopoczucia, ja też mam podobnie (oprócz wymiotów-ich najbardziej się obawiałam). Co do suwaczka może nie wklejasz tego adresu (końcowy etap) we właściwe miejsce...trzeba go wkleić w tym dużym oknie w Edytuj podpis (ja poprzednio wklejałam w ten pasek najniżej i dlatego mi się nie pojawiał).

Miłego samopoczucia życze wszystkim Mamusiom (przyszłym i obecnym),
A.

Hej!!!
PrzyszłaMamusia Szkoda, że dopochwowo. Miałam nadzieję, że już zobaczę moje Maleństwo i będę miała zdjęcie i się Wam pochwalę :-( ale trudno, jakoś wytrzymam do następnego :-) z tą moją ciekawością... A Ty kiedy masz następne Usg?
Niekat ja też tickerka wstawić nie mogę chociaż próbowałam już chyba z milion razy. Może któraś z mamuś posiadających już suwaczek pomoże tym mniej zaradnym ;-)

Silka zdjątko i tak będzie :-) także już niedługo zobaczysz swoją Kruszynkę. Ja USG mam w środę (jeszcze 5 dni :tak:) liczę na to, że będzie już słychać serdusio.
Może mi się uda przeforwardować Wam wiadomość od Ewy-Krystyny, która mi pomogła w wstawieniu suwaczka.

NArazie papa.

reklama
Hej!! Piszę na próbę, bo wstawiłam CHYBA tickerek i chcę zobaczyć czy się pokaże :)
Dziękuję PrzyszłaMamusia ;-)
Buziaczki wielkie!!! Jak się suwaczek nie pojawi, to staję dalej do boju z tickerkami :wściekła/y:;-)

Do góry