reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Doris - nie spinaj się tym - ale co tam ja Ci mogę radzić - na Twoim miejscu bym oszalała :baffled:
Niekat - zdrówka Wam życzę - oby tylko teraz do przodu!

Czy Wasze dzieci mają jakieś manie? Bo Tymon ma kompletnego kota na punkcie samochodzików (zresztą w ogóle pojazdów, łącznie z wózkiem "brrrrrrymmmmmm") i "światełko" - potrafi do umęczenia wskazywać wzystkie żarówki w domu :eek: A jak skończy to od nowa :eek:

Rany, ta godzina a ja jeszcze 2 wyceny na rano muszę zrobić :szok:

reklama
Pamiętacie mnie jeszcze,marnotrawną??;-)
STO LAT DLA WSZYSTKICH OKOŁO DZISIEJSZYCH JUBILATÓW
Dzisiaj wzięłam się za ostre sprzątanko...Poprasowałam,wypucowałam sypialnie,aż milutko się zrobiło,M.posprzątał w salonie i razem zabraliśmy się za pokoik maleńkiej...Jutro mam w planach pomyć okna:-D zobaczymy co z tego wyjdzie...
Wogóle to dostałam pracę:-D :-D W telemarketingu-umawiam spotkania z przedstawicielami;-)Narazie mam szkolenie,myślę że w poniedziałek zaczniemy dzwonić...Nerwy mnie zżerają bo regułkę mamy taką głupią i nie można jej zmienić wogóle:-( No ale kasa nam potrzebna niestety...A raczej nigdzie nie zarobię pracując od 15.30 do 21.30 900zł...
Zdrówka dla wszystkich chorowitków-niech już te choróbska odpuszczą...;-)
Weronika-Moja Ania też rośnie jak na drożdżach,czas ucieka przez palce,dzieci rosną:-D
Doris-Może lepiej zamów coś jeśli możecie..Ja też tak mam że jak się spieszę,denerwuje to wszystko się nie udaje...hihi ponoć ciasta nie wychodzą jak się ma @ ;-) hihi nie wierzę zbytnio w to,no ale:-D
To tyle co spamiętałam,postaram się częściej zaglądać jeśli jeszcze o mnie pamiętacie;-) :-D

Jacusiu sto lat! Tobie Emilko rowniez zyczymy wszystkiego najlepszego na jutrzejsze urodzinki! :-)

Doris, ja sobie moje ambicje tortowe odpuscilam i chyba ze mnie cos jutro najdzie to bedzie torcik zamowiony :sorry:

:ninja2:, James'ik tez ma manie, min odkurzac miele (mamy tez elektroluksa ale nie cieszy sie takim powodzeniem jak ten pierwszy). moze sie nim bawic bez konca zawsze wydajac okrzyki zachwytu. i tez kocha samochody i samoloty i zawsze pokazuje paluszkiem jak jakis leci. ostatnio to wogule wszystko pokazuje paluszkiem czemu towarzyszy najczesciej okrzyk "gugu" albo "acia":-D

Marteczka, o rany :no: co to za tabletki? zdrowka zycze i dogadania z mezusiem :tak:

przepraszam ze tak skromnie z tym odpisywaniem ale jeszcze kuuuupe roboty mnie czeka :baffled:

Dla Jacusia wszelkich pomyslnosci i wielu radosci na rozpoczety drugi roczek!!!!

Niekat - duzooooooo zdrowia i obyscie juz wyszli na 'prosta bezchorobowa'!

Ninja farciaro jak ja Ci zazdroszcze tych nocek (rozumiem, ze Tymon nadal tak fajnie sypia z jedna pobudka). Moja jakos na taka pozytywna zmiane sie nie szykuje (choc uwaga, uwaga: przespala dwie noce z rzedu bez pobudki - tyle, ze to bylo na wyjezdzie ( w ten weekend) a po powrocie do domu nadrobila juz pierwszej nocy i rozwiala moje nadzieje...:-( A manii Zoska chyba nie ma ... uwielbia owszem lego i samochodziki - ale to raczej zasluga brata i faktu, ze tego dobra u nas pod dostatkiem:-)).
Ogolnie moja panna lubi byc niegrzeczna i lezc gdzie nie trzeba i to specjalnie. Od dwoch tygodni wstaje a dzis naczyla sie wlazic na lozko i teatralnie schodzic/spadac na przednie rece a potem na bok. Lozko jest niskie ale i tak nie moge jej juz zostawic samej w pokoju bo nigdy nie wiadomo kiedy sztuczka nie wyjdzie tak jak powinna i bedzie tragedia. Teraz to juz wogole przechlapane bo trzeba jej non stop pilnowac...:-(

MrsF - Zoska tez uwielbia lazic za odkurzaczem( a najbardziej chyba zmniejszac moc... Po prostu lazi za nim i wciska na min... az prawie wygasa. Odniose ja gdzies indziej, zmienie na max. a po chwili to samo ..Dziala na nia jak plachta na byka normalnie (a mamy taki czerwony akurat (i tez akurat miele)). Na + skubana naciskac nie chce wiec mnie nerwy czasem ponosza juz pomalu, bo odkurzenie dwoch pomieszczen to nie lada sztuka z takim pomocnikiem.

Doris podziwiam, ze zabralas sie za to z takim zaparciem. Jak to mowia do trzech razy sztuka ... wiec efekt koncowy napewno bedzie zadowalajacy:-) Ja zrobilem Zosce ciacho z kaszy manny w dzien jej urodzin a na niedziele (jak goscie wpadna) wymyslimy cos innego. Na tradycjny tort sie nie porwam ale moze wymysle jakies ciasto, ktore w miare dobrze spelni powinnosc:-) Tyle, ze u nas rodzinka daleko, znajomych tu niewielu wiec stres tez duzo mniejszy;-)

A i na koniec mam pytanie - wiecie jak zmusic dziecko do picia? albo raczej dyskretnie przekonac? Zoska nie chce mi pic od dwoch dni i kurcze nie wiem dlaczego. To, ze nie chce mleka to juz norma (wyprobowalismy juz chyba wszystkie rodzaje i nic :-() ale ostatnio nie chce ani wody, ani soku, ani herbaty... troche mnie to martwi bo to zasadniczo zaden dobry znak :-(

I jeszcze jedno - napiszcie na co szczepia w Polsce w 12 miesiacu?

Ninja juz sie martwiłam, że tylko mój młodzian ma takiego świra na punkcie samochodów, ledwie oczy otworzy, już jest brrruuuummm, brrruuummm:sorry::sorry: Zapluty chodzi cały cas, bo nie nadążam go przebierać po tym brum brumowaniu:no:. Jak nie bawi się swoimi samochodami, to stoi w oknie i pokazuje palcem przejeżdżające samochody z nieustającym brum brum na ustach:eek:. Tak więc szyby mam notorycznie zaplute we wszystkich pokojach. A nasze spacery, to po prostu jak najszybszy marsz na parking i godzina sterczenia przy samochodach i ciągłe brruumm, brruumm:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Normalnie masakra:szok::szok::szok:
Cicha hmm, dziwne:confused2: Narazie to tylko 2 dni, mam nadzieję, że po prostu poczuje w końcu pragnienie i zacznie pić, bo rzeczywiście nie jest to raczej nic dobrego:no: Mam nadzieję, że inne marcówki posłużą radą... Giza??:sorry:...
Niekat Biedny Marcelek, ale się nacierpiał:-:)-:)-( z flasią kubusiową musiał wyglądac komicznie:-D:-D
Doris gratuluje samozaparcia, ale nie męcz się, jak nie wyszło, to ratuj co zostało, resztę dokup i będzie ok:tak::tak: Życzę udanej imprezki!!

Zosiu , Jacku ,
Emilko i Michalinko
kiedy gonicie za szczęściem
A to ono Was goni
Wtedy nigdy przenigdy
Was nie dogoni

Usiądźcie sobie na chwilę
Podstawcie szczęściu stołeczek
Porozmawiajcie troszeczkę
Zjedzcie kilka ciasteczek

Kiedy goncie za szczęściem
Pomyślcie, że w kółeczko
I zmęczycie się troszkę
Odpocznijcie deczko

I z papieru motyle
Wyczarujcie rękami
A skrzydełka im w cętki
Pomalujcie farbkami

Kiedy gonicie za szczęściem
No i zrobicie bęc
Wtedy ono znienacka
Weźmie złapie Was

I podmucha kolanko
Łzę obetrze Wam z oka
Wtedy będziesz już wiedziała
Szczęście bardzo Was kocha.

sig.jsp

ojeju... dołączam się do tych cudnych zyczeń beti:tak:nic piekniejszego nie wymysle:-D
Sto lat w pierwsze urodzinki kochane dzieciaczki!!!

Witam:-)
weszłam wczoraj na BB i 2xwcięło mi posta więc się wylogowałam... poprawiam się dzisiaj:tak:

Niekat, dzięki:zawstydzona/y:
rzeczywiście strasznie dużo ostatnio chorujecie...:-( szef na pewno wyrozumiały człowiek i przecież nie zawalasz w pracy:tak:
ale jestwiosna a za nią idzie lato, więc będzie coraz lepiej... dużo uśmiechu dla Marcella:-D szybko wróci do formy:tak:
Giza, ale gaduła z Milenki:tak:mama pewnie będzie jak nie będziesz się tego spodziewała:tak: u mnie jest jak trzeba ją wyjąć z łóżeczka albo krzywda się dzieje;-)
Weronikaa, gratulacje dla Neli:tak: no i uważaj na siebie, widać, że kuracja lodowa działa:-D;-) niestety/na szczęście rosną nasze dzieciaczki:-)
Ewa, fajnie że jesteś zadowolona z powrotu do pracy, a sen na pewno nie proroczy;-)a Tosia mamusina córeczka:rofl2: zdrówka dla Alexa, oby mu się nie pogorszyło:tak:
Doris, nie bądź taka ambitna:laugh2:lepeiej zainwestuj... lepsze to niż zły nastrój na urodzinach córki:tak:
ja chyba zacznę piec 2 dni przed urodzinami, bo taki nasączony tort jest o niebo lepszy :tak:
a jak tam wizyta...
Marteczka, pierogi po roztroju żołądka:szok: dieta ścisła:tak:no i niezła biegaczka z Zuzi:-) miłego porządkowania, a kiedy się pzenosisz:confused: jak mama wraca:confused:
Ninja, auto i elekromaniak z Tymka:-D:tak: Jola ma chopla na unkcie zwierzatek, a szczególnie pieska, papugi i kurek:tak: śwatło też uwielbia, najlepiej siedzieć przy włączniku:tak:
i jak zdążyłaś z wycenami:-) pewnie zarwałaś kawał nocki:no:
Agunia, gratulację pracy i pomocy nażeczonego w pracach porządkowych:tak:jak się razem robi to zawsze efekty wychodzą;-)
Siwona, Filipek to odjechany maniak:-D
Cicha, co do picia to może kwestia z czego pije:tak:a szcepienia po 12 miesiącu to gruźlica, a 13-14 miesiąc: odra...

A my wczoraj zaliczyłyśmy babską wyprawę na zakupy... mała w swoim nowym wózku długo nie wytrzymała... za to zakupiliśmy pierwsze buciki:-) strasznie była marudna na koniec, ale co się dziwić po 3 godzinach:no: straszna ze mnie matka, ale cóż jak bym wysłała męża to nie kupił by mi tego co bym chciała:-p

reklama
Emilko wszystkiego najlepszego z okazji dzisieejszego twojego świeta :-):-):-):-):-)

Cicha a moze zachec rurka u mnie Kondzik zdecydowanie wiecej wypije jak ma rurke niz np z niekapka:tak:wydaje mi sie ze drugie dzieci sa bardziej przekorne;-) u mnie Kondzik tez chodzi za odkurzaczem i zmniejsza mi moc lub wyłacza:wściekła/y:
Marteczka moze tak źle nie bedzie badz dobrej myśli:-) i dobrze ze wysprzatasz przynajmniej nei bedzie miec powodów zeby do gadania:baffled:
Ninja mój uwielbia właczac światło :baffled: i stałby godzinami i by właczął i wyłaczał:-p :confused2: samochadoami tez lubi sie bawic jak facet;-) ale nie gada brum brum;-)
Beti i tak długo wytrzymała:tak:

ja wczoraj zaliczyłam aerobik :tak:

Do góry