reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Witajcie ,
Mam na imię Iza :-)
Mam 21 lat , mieszkam w Gdyni:-)
Jestem samotną Mamą cudownej Amelki;-)

Przywitałam do Waszego wątku jak wiosna , mam nadzieję że mnie przyjmiecie ;-)Pozdrawiam

reklama
:szok::szok::szok:Ale pustki!!!Widac wiosną zapachniało:-D:-D:-DU nas dzis wreszcie było naprawdę wiosennie więc i my miałyśmy spory(dystansem)spacerek poszłyśmy do ciocia Ani pogadac z tautsiem ;-)
Dziewczyny czy wy się nie orientujecie jak takiemu małemu dziecku się paszport wyrabia?czy muszą byc obydwoje rodzice?Chce żebym ją zabrała ze sobą do niego w czerwcu,wiem,że pewnie będę tego żałowała,bo co ja z nią tam użyję jak będę się musiała za nią uganiac,ale rozumiem też że mu się tęskni,a lepiej żeby wytrzymał jak najdłużej.
Anetka to bardzo się cieszę,że taki z niego "materiał":-Dna męża,mama takiego farta nie miała,dzisiaj mi się M żalił,że drą się na niego że garów po sobie nie zmywa tylko zostawia:-)doceni ile żona za niego rzeczy robi,które go nie muszą obchodzic.
Beti no u mnie ze smokiem to jest tak,że jak idzie lulu albo jak się przebudzi to jej daję,albo jak się uderzy i płacze,a tak to jak go nie ma w zasięgu wzroku to się nie upomina,jak zobaczy to i owszem pakuje do buzi chocby na chwilkę.
Ewa to baw się dobrze!;-)
Izabell no witaj,szkoda,że tak późno ale lepiej późno niż wcale!;-)

iza witaj

marteczka-
Jak uzyskać paszport dla dziecka:
Do nowych paszportów biometrycznych i paszportów tymczasowych nie można wpisywać dzieci. W imieniu małoletniego wniosek o wydanie paszportu składają rodzice wspólnie, chyba że na podstawie orzeczenia sądu jeden z rodziców został pozbawiony władzy rodzicielskiej lub władza ta została ograniczona.
W przypadku braku zgodności stanowisk rodziców lub niemożności uzyskania zgody jednego z nich, zgodę na wydanie paszportu zastępuje orzeczenie sądu rodzinnego.
Wniosek złożony przez jednego rodzica wraz z pisemną zgodą drugiego z nich, poświadczoną przez organ paszportowy lub notariusza, uznaje się za złożony wspólnie przez rodziców.
Paszport małoletniemu można wydać za granicą za zgodą jednego rodzica, o ile przemawia za tym dobro małoletniego, szczególnie jeżeli uzyskanie zgody drugiego rodzica jest niemożliwe, lub znacznie utrudnione.

tutaj reszta Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji

Witajcie :-)
Witam wiosennie

Kasiu, witaj z powrotem:-) mam nadzieję, że nadrobiłas zaległości w pracy i bedziesz nas nawiedzać częściej:tak: co tam u Was, bo zdjecia na NK mówią wiele o Julce:tak:
cóż papierków jeszcze zostało mi trochę ale na szczeście to już prawie bez zaległości i mam nadzieję że na dniach skończę bo w kwietniu mamy kontrolę :baffled: i nie wiadomo czy początek czy koniec miesiąca
ale jest weekend więc postanowiłam odpuścić (choć teczka z papierami leży na stole:zawstydzona/y:)
a Julka jak widać rośnie :-) no ale w końcu to już nie jest niemowlak:-D na szczęście (odpukać) wyszły wszytskie jedynki i dwójki więc katarki kaszelki i temperaturki też odeszły:-) potrafi się już sama bawić przez dłuższy czas więc mogę będąc z nią sama coś zrobić chociaż, rozgadana jest strasznie i cały czas uśmiechnięta, więc szczęśliwie mogę powiedzieć że wszytsko jest w najlepszym porządku
na razie jeszcze nie chodzi sama, oczywiście przejdzie jakiś niedługi dystans ale samodzielnym chodzeniem jeszcze bym tego nie nazwała, no ale wszytsko w swoim czasie:tak: za to tańczy w każdym miejscu gdy tylko usłyszy muzyczkę :-) nawet w reklamie:-D a jej ulubionym utworem jest piosenka o mamie i tacie LADY GAGA Poker face refren jest bardzo prosty więc może też pośpiewać (mamamama papapapa):-D:-D:-D udało nam się nawet nagrać ten teledysk i płytka z utworem wyląduje w pudełeczku z pamiątkami :-)

Anetkadg u nas ze smokiem jest podobnie jak pisała Marteczka pomaga zasypiać lub jak jest marudna ze zmęczenia albo nie można jej uspokoić z innego powodu poza tym sięga po smoak gdy go zauważy ale ogólnie to go nie potrzebuje nawet jak się jej go wyjmuje z buzi to nie protestuje o ile nie jest np. zmęczona:-) ale na razie nie wyobrażam sobie usypiania bez smoka:zawstydzona/y:

Izabell witaj :-)

ojj ale nadrukowałyście:szok: no nic,. napisze co u nas i idę poczytać ;-)

Moja nieobecność spowodowana była oczywiście urodzinami Małej
P.S.
DZIĘKUJEMY ZE PIEKNE ŻYCZENIA DLA NELCI :rofl2::-):rofl2:

piątek minął pod znakiem sprzątania, a sobota sałatki i inne duperele. Goście dopisali, dzieć był wniebowzięty - tylko troszkę w "amoku opentańczym" bo za dużo tego wszytskiego na jeden raz :-D padła o 22:30, a była tak umęczona że nie mogłam jej uśpić - a rano co - 7 pobudka :wściekła/y: no ale cóż.

Z racji tego że mamy chwilowo aparat to wrzucę fotki z wczorajszej imprezki i zaprezentuje mojego małego smyka, ale to później ;-):-)
Tymczasem idę Was poczytać

PM - uważaj na siebie i ubiejraj ciepłe majty :-D:blink: bo z jajnikami to nie ma przelewek;-). Tosia łamie wszelkie stereotypy bo nie dość że ładna to i mądra :rofl2::rofl2::rofl2:
Stefanna - wybaczamy! Dobrze wiem, jak domek potrafi przysłonić świat jak już na ukończeniu, a do tego dwie radosne dziewczynki .... ale choć czasem zamelduj sie nam!;-)
Ninja - ja przy wyborze płytek miałam tylko sprecyzowany mniej wiecej kolor, a reszta to net i tak wypatrzyłam co chcę, bo po sklepach nie lubie chodzić:dry:
Giza - ale masz ranne ptaszki :-( na weekendzie też tak śpią??:-( Wyjaśniło sie z katarkiem?
Asia - jak tam mineło wiosenne sadzenie drzewek? Teściowa zlitowała się?
Befatka :-:)-:)-:)-( ale sie bidulko namęczysz, też mnie czasem łapią zatoki ale boleć nie boli tylko smarków po pachy się leje. Uważaj z tym ketonalem
Marteczka - a może Zuziaczkiwi zębole sie pchają?? Współczuje rozłąki, musi być ciężko, ale oby szybko zleciało:blink: A może mu to na dobre wyjdzie? Jeszcze garzy bedzie za Was mył jak wróci :-D:-D:-D
Beti - śliczny miś :-) dobryy pomysł z tą siostrą i Briffem :-D moje prawie wszystkie okna są wyciapane przez Nelkę bo ciumki daje w szybę :dry:
Ja małą przechylam na plecy i tak jej głowę płuczę, do oczu jej jeszcze nigdy nie nalałam:-)
Kasik - a może trzecia będzie dziewczynka:confused:;-) Arek rzucił sie na głęboką wodę i woli po angielsku gadać :confused::-D:happy:
Biedny tato, dlaczego się mama drze? przecież on nie robi tego specjalnie :wściekła/y:
Siwona - on tam od początku mówił że pierwsza bedzie dziewczynka tylko ja chciałam chłopaka
Kasia - nie ma co zazdrościć tylko brać sie do roboty :-D
Anetka - hihi mały kucharz rośnie:-D:confused:
Izabell -witamy! Napisz cos więcej o córci;-)

My wkońcu dalismy spokój i puściliśmy Nelę - gania sama bez asekuracji po domu i o dziwo nawet często sie nie przewraca :cool:
A z nowego słownictwa to "dać" ;-) No i chyba pchają sie górne czwórki bo dziąsła ma strasznie spuchniete

Idę jesć śniadanko i pewnie na spacerek uderzymy bo słońce wyszło, a późneij jedziemy do prababci z tortem bo jej wczoraj nie było - i niedziela zleci:-)

ooo znikły mi suwaczki - czy tylko ja ich nie widzę??

Hejka

My dzis z Mela uderzamy an spektakl o "sierotce Marysi":-) wczorja byli u nas goscie i posiedzieli troche i dzis znów mamy przychodzi mój brat prosic nas na wesele;-) a wczoraj był szwagier z narzeczona bo przyjechali z angli w odiwedziny:-) i było super na samo wspomne to smiac mi sie chce:-D
Weronika Kondzioszcze przebijaja sie trójki górne juz je widac ale pewnie ejszcze troche czasu minie zanim wyjda i dadza w kość:dry: czekam na foty urodzinowe synowej;-)ja widze twoje suwaczki:happy:
Izabell witaj napisz cos wiecej o was:tak:
Marteczka my nie mamy juz smoka ale Mela miała go 2 lat i sama go wyrzuciła, myślałam ze bedize tragicznie ale wszystko było ok:happy: widocznie dorosła do tego zeby byz bez smoczka. Bylismy na wizycie u dentysty yto mówił ze zabki sa slicnze jak perełki, pasuje znów sie wybrac na kontrole:sorry2:
a bez pradu to jak bez reki:-p
a do apszportu musicie byc oboje tak jak pisała Iza:-(

marteczka do paszportu tak..,ale znajoma wyrabiała dziecku dowód osobisty(1,5 rocznej córci) ,i była sama..(no chyba że tato jakis podpis musiał dać..) ..i jeździli z tym dokumentem po Europie..:tak:..
Sama będę takie dzieciom wyrabiać..bo na wakacje przydadza sie:tak:
weronika fajnie że urodzinki udane..no i czekamy na foty!:tak:..a u nas juz niema słonaczka:-(
mrowa to fajnie spędziliście wczorajszy wieczór..jak jeszcze dziś ci się chce śmiać:-D..musiało byc naprawdę fajowo:tak::-)
Izabell witaj!:happy:
..to tak tylko te ostatnie..co pamiętam:)zawstydzona/y::-p)..
Ja dziś sama z dziecmi..Piotrek wyjechał służbowo rano..wieczorem (późno) ma wrócić..:-(
Ale wczorajsza imprezka udana:tak:..Tośka niewiedziała gdzie ma iść,..i gdzie patrzeć..za duużo jak na nią (emocji)..Ale byo fajnie..:tak:
Alex za to z przemęczenia(bo był na nogach od przed 6) to marudził..i popłakiwał co chwile..i dokuczał kuzynom..:no2:..Ale po powrocie do domu..to ledwo połozył się do łózeczka -zasnął!

Witam niedzielnie,

Weronikaa, zazdroszczę słoneczka, bo u nas pochmurno i coś kropi:-( nici ze spacerku:no:
zaraz lecę zobaczyć fotki:tak:
Ewa, daj znać jak tam po imprezie:tak: no i oczywiście czekam na fotki z urodzin:-)
Izabell, witaj:-) z avatarku wynika że Amelka to prawdziwy skarb:tak:
Marteczka, no to w końcu mąż sie nauczy zmywać... ja chyba też musze mojemu zrobic taki kurs, bo on nigdy nic po sobie nie umył...
A wyjazd do męża to świetny pomyśł i nie zasłaniaj się tylko córcią, bo pewnie Ty chcesz się nim tez nacieszyć:tak:
Kasiu, widać, że Julka muzykalna dziewczyna... z Joli też, choć na razie najlepiej kręci bioderkami:-D a ten teledysk, to jak Julcia tańczy:confused:
Mrowa, miłego ogladania... no i widze, ze imprezowy rok Wam się szykuje... do nas wczoraj przyjechał wujek z ciocią i Mariuszem z zaproszeniem na komunię młodego (31 maj), a potem za 3 tygodnie mamy jeszcze ślub:szok:

A my wczoraj byliśmy z A na 18-nastce... zanim wyjechałam nie mogłam małej uśpić, bo pewnie wyczuwała że coś się kroi... jak normalnie usypia w ciągu pół godziny, to wczoraj godzinę się tłukła...
wrócilismy przed 3, a ja przed 2 już spiocha łapałam...:zawstydzona/y: ale wcześniej nawet sie wybawiłam:tak:i same pochwały zebrałam od kumpli, ze niby schudłam:-D czego sama nie moge o sobie powiedzieć, ale miło to usłyszeć :tak:
za to mała drugi dzień z rzędu przesypia noc i o 6 daję jej butle to jeszcze do 8 dośpi... no, ale to i tak za mało jak dla mnie...

reklama
Ja dzisiaj znowu na chwilke :dry::baffled: bo... jak sie okazalo chrzestny Domisia jednak przyjedzie a to dodatkowo 5 osob wiec mam juz 21 nie liczac mojego taty bo nie wie jak sie bedzie czol no i dzisiaj robie rolady ok30 szt wiec chyba reka mi odleci ale wole zrobic to teraz i zamrozic niz potem wszystko na szybko:sorry2: nap wiecej raczej jutro bo pewnie dzisiaj nie dam rady a Izabell witaj:-) no to milej niedzielki

Do góry