reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:tak:!Mam wrażenie,że mała też tęskni,zrobiła się dokuczliwa,nieznośna wręcz złośliwa.A zajrzał do nas kolega na chwilę dosłownie,bo kupił mi woreczki na pieluszki to tak się rozdarła jak chciałam go wyprowadzic bo psy były spuszczone,że szok,boi się chyba,żeby mama też ją nie zostawiła:-(.
PM nie no rewelacyjna jest Tosia po prostu,moja nawet trochę starsza a taki"gamoń"do burzenia i psucia to pierwsza ale do jakiejś"nauki"to ostatnia normalnie:-(A nie je zupek itd.?Widac,że jednak mleko matki to jest niezastąpione,albo jest taka mądra po rodzicach:-p
Stefanna u nas wstawanie o 10 czasem nawet o 11 to tak normalnie:zawstydzona/y: w weekendy wstawała po 9 bo jak się przebudziła i zobaczyła,że tata jest w domu to nie było już przeproś,a chciał sobie dłużej pospac...ale za to zanim uśnie wieczorem...czasem po 23.
Ninja dasz radę już to co najgorsze masz w końcu za sobą a ja też im większy mam wybór tym gorzej głupieję,no ale takie decyzje to na parenaście lat więc byle czego kupowac nie wolno;-)Ja oglądałam ostatnio katalog z projektami domów bo kupiliśmy kiedyś i normalnie takich małych co mi się podobały(do 100m)zaznaczyłam tyle,że nie wiem jak by mi przyszło z tego wybrac:rofl2:
Asia Basia na pewno ma wrodzoną bysrośc jak Ala ale to pewnie jeszcze nie jej czas,tak jak i u nas(tak sobie to tłumaczę):-DA wiosnę zaczynasz na całego,zamiast Marzanny to sadzenie drzewek:-)
Befatka jakiś wstrętny wirus ci się wkradł chyba:no:nie przesadź z tymi przeciwbólowymi tam za bardzo!Bo to wcale na dobre nie wychodzi.Zdrówka!
Nelciu,stu latek w szczęściu i dużo zdrówka!Czeka Cię nie lada zadanie,bycie mądrą,starszą,opiekuńczą siostrzyczką dla swojego małego braciszka i pomagaj dużo mamusi!(bo na to chyba liczy każda mama gdy pierwszą na świat wydaje córę...):tak:

reklama
____$$$$___$$$$$$$$$$____$$$$
__$$???$$$$$$$$$$$$$$$$$$$???$$
__$$??$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$??$$
___$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____$$$$$¶¶¶$$$$$$¶¶¶$$$$$$
____$$$$$$¶¶¶$$$$$$¶¶¶$$$$$$
____$$$$$$$$???¶¶¶???$$$$$$$$
____$$$$$$$????¶¶¶????$$$$$$$
_____$$$$$$????????????$$$$$$
_______$$$$$$???????$$$$$$$
_____$$$*****$$$$$$$$******$
_$$$$***********$************$
$$$$$*************************$
$$$$$$$$$*********************$
$$$$$$$$$$$**********$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$********$$$$$$$$$$$$
_$$$$$$$$$*********$$$$$$$$$$$$
___$$$$$$***********$$$$$$$$$$
_____$$$$************$$$$$$$$
__$$$$$$$$$************$$$$$$$$
_$$???????$$$**********$$????????$$
$$???????????$$$*****$$$???????????$$
$$????????????$$$$*$$$$$???????????$$
$$????????????$$$$$$$$$$?????????$$$
$$$?????????$$$____$$$$$???????$$$
_$$$$$$$$$$_______$$$$$$$$$$$$

Nelciu, wielkie buziaczki na pierwszy roczek

Przepraszam, że nie odpiszę, ale nawet nie zdązyłam was poczytać przez ten czas:zawstydzona/y: poprawię się:tak:
ale jednego nie mogę sobie odmówić:

http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSfox000 Weronikaa, wielkie gratulki wyczekiwanego Filipka...
no i skończył się mit, że M płodzi same dziewczyny:-D

No i witam dawno nie widziane: Marteczka&Stefanna:tak:

No i koniec na teraz, bo mała się zbudziła:-)

Miłego dnia

Witam mamuski i dzieciaczki:happy:
Wczoraj siedzialam do pozna zeby was podczytac i cos odpisac bo tak wiecznie tylko cos o sobie a ze dzisiaj jestem tylko z Areckim to tak na szybko postaram sie w miare z tego co pamietam:sorry2:
anetkadag-przepraszam ja tu o swoich blachostkach a Wam bliska osoba zmarla
[*]- dzieki za dobre slowa:happy:
ninja-rowniez dziekuje za dobre slowka! Jest tez duzo superowych dni a teraz to nawet gdybym chciala miec blysk w domu to nie da rady staram sie jak moge i zajmowac sie dzieciaczkami i w sumie tak wszystkiego po troszku ale to wszystko mnie przerasta i zbyt wiele chyba od siebie wymagam, za bardzo mam bzika na punkcie wielu rzeczy a teraz to juz szykuje chate na roczek swieta i przyjazd rodziny Marka z ktora sie nie widzial 20lat wiec chce zeby bylo dobrze wszystko:sorry2: A co do meza to nie powiem jak trzeba to wstanie do Domisia jak jest zabkowy placz w nocy i w ogole ale inne rzeczy to buuuu no coz tacy sa faceci ile mozna to trzeba ustawic a do reszty w miare sie przyzwyczaic:-p- tylko zeby to bylo takie latwe he he z dnia na dzien bedzie lepiej bedzie cieplej itd chce tylko przezyc roczek bo bede sama wszystko niestety robila na 16 osob:dry: no coz.... Gratuluje pracy:-) no i zebola:-):-):-)
mrowa-rowniez dziekuje za dobre slowka:-)
kra-dzieki:-) Tak zgadzam sie tylko ja mam juz wrazenie ze codziennie jestem wredna nerwowa mama:-( a moje rozladowanie wyglada tak ze trzasne drzwiami z sypialni i wyje potem mi przechodzi i mysle jaka ja jestem glupia jak czasem sie wydre na Arka czy dam mu w paluchy:-:)zawstydzona/y: a teraz to on podlapal od mamy i jak jest zly to tez trzasnie drzwiami swojego pokoju:dry:no i teaz juz tak nie robie bo francek wszystko lapie to co nie trzeba:-p a ostatnio to uslyszalam nawet od rodziny ze ja bezstresowo wychowuje dzieci myslalam ze mnie krew zaleje:crazy:
weonikaa-dzieki:-) nam tez Domis ostatnio budzi sie miedzy 6-7. Dobrze ze juz po badaniu tyle ze takie dzieciatka nie beda pamietaly o tym badaniu ja niestety pamietam:dry: no i GRATULUJE FILIPKA jeja super parka tez mi sie marzyla no ale gora chciala mi dac 2synow:-p
AsiaM-zgadzam sie z Toba zdecydowanie maz potrafi lepiej mnie wkurzyc niz dzieci:dry::sorry2::-p
remeny-dzieki przyjemnego mieszkania:-):tak:
cicha-wlasnie byle do wiosny. No coz corcia tatusia-szkoli go sobie he he:-p
ok za chwilke dalszy ciag odp:sorry2:

ok no to dalej:-p
asze-dzieki kochana ale uwiez mi ze nie ma czego podziwiac chcialam zajsc w ciaze jak Arus skonczyl roczek no i sie udalo za pierwszym strzalem;-) to teraz mam :-p he he i tak sa kochani jak Domis wola moje upragnione "mama" to wszystko przechodzi jak Arus mowi nowe slowka to serce sie cieszy i jeszcze wiele roznych chwil jest superowych no ale nie zawsze moze byc kolorowo-niestety musimy wiedziec co to smutek i zlosc zeby docenic radosc:sorry2::-)
Ewa-reatulacje dla cioci a Madzia to duza panna 4kg fiu fiu :-)
beti-dzieki. Tak tak wychodne zaliczone:-) "babski comber" udany uf ulzylo mi a co do taty to znowu kregoslup i parkinson daja mu w kosc i jeszcze podejscie mojej mamy do tego mnie wkurza:crazy: wiem ze tata ma w naturze bycie upierdliwym no ale kurde co on ma na to poradzic ze nie potrafi sam isc np sie zalatwic czy zjesc ah za duzo pisania:-( wiem ze kazdy ma swoja cierpliwosc itd no ale... nie rozumie :-( Gratulacje dla Twojej kolezanki Hubercik pewnie jest rozkoszny:tak::-)
befatka-dziekuje i gratuluje chodziaczka:-):tak: no to ladnie wczesnie mala zaczyna podrywac a mama hym... ciesz sie :-D:-D:-D
Doris-dzieki, wiem wiem tak tylko w zlosci gadam ze wyjde itd ale ja bym za moja trojca poszla w ogien:sorry2: Gratulacje dla Emilki to sie malutka rozkreca:tak::-)
PM-to masz ladna gadulke he he:-)
niekat-M siedzi w ubezpieczeniach ale tylko na zycie , oc ac, firmy itp ale zapytam czy cos wie na temat III filaru:confused:
Wszystkiego dobrego na ten pierwszy roczek zalegly dla Gabrysi, Ani, Julci no i dzisiejszej Nelci buziaczki kochane:-)
h080.gif
h075.gif
h085.gif
a130.gif

A u nas to jest roznie tyle ze Arus w srode byl u siostry M na caly dzien a dzisiaj Domis tam jest to mam troche luzu i wiecej czasu dla kazdego:-)
Domisiowi nadal zabki wychodza ma juz ich 5:-) ale mamy tez jakies uczulenie i nie wiemy na co:dry: pije mleko nestle sinlac i je wszystko "dzieciece " nic naszego pediatra nie wie czy to skaza ,czy na gluten uczulenie czy tak mu cos nie spasowalao ale sama nie wiem co bo nie jadl w ostatnim czasie zadnych nowosci masc ma robiona i emolium krem bo buzke to mial straszna teraz juz o niebo lepiwj non stop wola baba i "mama":-) wstaje sam w lozeczku drepta za raczki ma regularne 2 drzemki o 11 z 2h i ok 16 1.5h zasypia ok 20.30 a wstaje z reguly o 7 chociaz ostatnio zdaza mu sie nawet po 6:dry: budzi sie czasem jak go zebole mecza ale dajemy mu smoka i dalej spi.
Arek nadal po malutku chwyta nowe slowka i ostatnio sie smialam z M bo ogladal swoja plytke edukacajna i tam sa ze 4 slowa po angielsku w tym jablko a on zamiast po polsku powiedziec jablko to on po angielsku:-D he he
Tata bez zmian, z moim M roznie ale sie staram ja mniej wrzeszczec a on w tym co mnie wkurza no ale widze ze ja mam taki nastroj przez 1.5 tyg przed @ buuu na dniach bedzie juz luz no to tyle lece sie szykowac i ide z Areckim na spacer:-):-):-) buziaki dla wszystkich zdrowka i usmiechu to sie rozpisalam ale straty nadrobilam:-p;-)

Normalnie Beti uważaj, bo u Kasik chyba chęć rywalizacji się zrodziła:-):-)
Weronikaa GRATULACJE!!! M. pewnie nakręcał się, że chce dziewczynkę, bo przy Nelci był pewien chłopca i pewnie zauważył zależność, że "wychodzi" mu odwrotnie:-D:-D No i zgadzam się z Anetką - śliczne imię:-)

reklama
hejka
Kasik wow widac idziesz w ślady Beti która miaład zis gorszy dzien i nie nadrobiła;-):-D
Befatka to cie dopadło:crazy:
Asia niech teściowa sie zlituje i a ci apre godzin wytchnienia na działce:tak:
to bedziecie miec wesoło a kolezanka tez ma dzieci?

dzis u mnie nie było pradu od rana :crazy: i nieiwedziałam co ze soba zrobic:-p teraz anszczęście właczyli i jest git:-)

Do góry