reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Sto lat Jacusiu! I dużo zdrówka!

Niekat pewnie że lepiej zapobiegać niż leczyć:tak: mi też będzie na pewno ciężko kończyć karmienie, ale pewnie kiedyś znowu...;-)

Asze to Zuzia już też chodzi? Silna kobietka.:-) U nas tak jak pisze Anetka wszystko co zakazane (komórki, sprzęt rtv, komputer) to wzbudza największe zainteresowanie.

Ewa ja też tak miałam @ po Ali, więc teraz też liczę że jeszcze trochę potrwa zanim dostanę. Kiedyś położna mi mówiła że jak się karmi co max 6 godzin to wtedy miesiączka nie powinna się pojawić. Ja już miałam większe przerwy a na razie nie mam.

Befatka każdy kraj ma swoje uroki, dobrze że zwalczyliście grzyba, oby wiecej nie powrócił

Kasik trzymam również kciuki. a co do mowy to znajoma (starsza) mówiła mi że jej syn zaczął mówić "ludzkim językiem" jak miał 6 lat, wcześniej to gadał jak niemowlak, ale w końcu cała rodzina zaczęła udawać że go nie rozumie i wściekał się ale w końcu zaczął mówić. A myślę ze Arek jeszcze ma trochę czasu i nadgoni wszystko :tak:

Agunia dzieci mają takie skoki rozwojowe że przesypiaja już całe noce, a potem przez jakiś czas znowu się wybudzają. A co do szwagierki to proponuję podejście psychologiczne: spisz sobie na kartce wszystko co o niej myślisz dobrego i to za co możesz ją lubić i szanować ewentualnie jak nie wiesz to zapytaj męża, bo on ją zna lepiej i postaraj się ją polubić, może nie jest aż taka zła? Albo porozmawiaj z nią dlaczego ma do Ciebie pretensje? I czy wogóle ma? Szkoda życia na waśnie, uwierz mi.:-)

Anetka to mieszkasz w jakiejś niebezpiecznej okolicy? Ja bym chyba wcale nie spała mając świadomość że cały czas ktoś tylko czeka żeby gdzieś sie włamać:baffled:
W tym kolorku włosów wyglądasz moim zdaniej dużo młodziej, bardzo Ci pasuje :tak:

Beti gdzie się podziewasz? Ostatnio pomyliło mi sie i składałam życzenia Julce, oczywiście chodziło mi o Twoją Jolę, sorry:zawstydzona/y:.

reklama
weronika powtórz test a potem smigaj do ginki:tak:bez względu na wynik:tak:wrzesień to dosc dawno i wg juz nie powinno byś sladu po tabletce...no w każdym razie ja bym pędziła do lekarza albo chociaż na badanie z krwi (robią w niektórych labach i daje 100% pewności) skoro długo musisz czekac na wizyte:sorry:

Weronika no lepiej powtórz, to będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja kilka razy robiłam testy sobie i nigdy mi się nie zmieniło z jednej kreski na dwie, więc nie wiem... Jak zrobisz test to podziel się wynikiem, będziemy czekać.

niekat no widzisz..Marcelek w nocy to poprzytulać sie tylko chce(jak na prawdziwego faceta przystało ;-))..a Antosia to cycka szuka..Może tez spróbuję tak z tą kaszką na noc..niby jej też dosypuję ..ale tylko jedna miarkę...
Ale fakt ,że jak ja weźmnie tatuś ..to obejdzie sie i bez cycusia:eek:..
weronika powtórz test..,albo zrób sobie betkę....to będziesz wiedzieć na 100%..
Ja przez to że jeszcze wogóle nie mam,..to tez juz parę testów zużyłam;-)..
A i mam duzo dłuższe przerwy niż 6godz.,bo karmie tylko w nocy...(raz lub 2)..

AsiaM Wlasnie chodzi o to ze tu jest bardzo spokojnie. wiekszosc to starsi ludzie lub malzenstwa z malymi dziecmi nie ma wiele mlodziezy i podejrzanych osob. Spokojna okolica bez barow menelni itp nawet nie mam sklepu calodobowego zeby tak w nocy stali z winami :-) I nie wiem poprostu czemu tu do mnie i sasiada sie wlamywali. Ja mam mieszkanie po rodzicach na parterze. Salo opuszczone 15 lat bo po smierci mamy wychowywali mnie i brata dziadkowie wiec tu nikt nie mieszkal. Bylo wtedy wlamanie ale mieszkanie stalo puste jedynie to tv chcieli wyniesc ale im upadl i ze zrobil sie huk to uciekli :-) Drugi raz to jak sie tu wprowadzilam, spalam w malym pokoju a do duzego chcieli wlezc przez balkon ale nie sfrasowali okna antywywarzeniowego, gdyby byly zwykle ramy to pewnie by wlezli i strach pomyslec co by moglo sie stac. Bo mogliby sie roznie zachowac jakby sie zorientowali ze jestem w mieszkaniu. Policja przyjechala bo ktos wezwal patrol bo zauwazyli tych zlodziei z bloku na przeciwko i tak jak mi powiedzieli to zlodzieje nie wybijaja okien bo za duzy halas tylko wypychaja no wiec nie udalo im sie ale okno popsuli a gwarancja nie obejmuje uszkodzen przy wlamaniach :-) Potem do rana juz nie spalam a rano musialam isc do pracy i sie zastanawialam czy jak wroce to bedzie mieszkanie otwarte czy zamkniete. Paranoja- balam sie jak nie wiem. Spalam 2 tyg przy wlaczonym tv zeby sie swiecilo jakies swiatlo ze jestem w domku - taki znak jakby co. A teraz do sasiada sie wlamywali a ze mamy remont bloku to sie bardzo tłukli o rusztowania a ja staram sie reagowac wiec wezwalam policje. Wkoncu mi tez kiedys ktos w ten sposob pomogl. strach sie bac :-/ A tu naprawde jest spokojnie wiec chyba nigdzie nie mozna sie czuc bezpiecznie. Blok to blok przynajmniej wiecej osob ma szanse zauwazyc ze cos sie dzieje. tylko ludzie malo kiedy reaguja niestety

weronika-ja bym na twoim miejscu powtórzyła test,a jak nie ma twojej ginki to zrób może wyjątek i leć do kogoś do kogo można łatwiej się dostać.Trzymam kciuki:-)

weronika powtórz test..,albo zrób sobie betkę....to będziesz wiedzieć na 100%..
Ja przez to że jeszcze wogóle nie mam,..to tez juz parę testów zużyłam;-)..
A i mam duzo dłuższe przerwy niż 6godz.,bo karmie tylko w nocy...(raz lub 2)..
ale byloby ciekawie - juz się ostatnio zastanawiałam kiedy i kto pierwszy zaciązy po marcowych dzieciach:tak:
a jesli chodzi o mieszanie mleka z kaszka - od 8 miesiaca robiłam tak Oliwii i z tego co pamietam przesypiała w tym okresie juz całe noce:tak:o ile nie wcześniej:nerd:takie proporcie ta moim doświadzonym zdaniem ok bo kaszka jest na tyle płynna że leci przez smoczek a na tyle gęsta że wypelnia brzuszek szczelnie i starcza na dłuzej:tak:

Ostatnia edycja:
Anetka widac ze Filipek nawet nie mysli o spaniu;-):-D
dobrze ze sie do was nei włamali cale szczescie ufff
Weronika ja bym powtórzyła test i zrobiła z krwi wtedy masz juz 100% pewnosc:tak:

reklama
Do góry