reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
ano Befatka bo ja w zasadzie nie pisałam jak to po odstawieniu jest:sorry:Marcelowi wysypka prawie zeszła.Zostało cosik na szyjce ale policzki ma już blade a jedynie szorstkie lekko ale nad tym pracujemy wsmarowując A-Dermę, który to krem jest na ta przypadłośc najlepszy i parafinę of course:tak:ale jest duzo lepiej.
czasem Niuniek się wtuli mi w piersi i szuka i jakby prosił ale to juz zcoraz rzadziej.Wtedy wtykam mu smoka i rpzytulam chwilke.Polezy popatrzy mi w oczy i juz mu sie humor porpawia:-)choc przyznam ze kusi zeby piers wyciągnąc i jeszcze raz, ostatni raz poczuć jak ssie:-p;-)
wczoraj patrzyłam na niego jak raczkował i siadał co chwila obserwujac Oliwię jak się wścieka i serce mi się radowało na ten widok.A myslałam że nie bedzie raczkował - a teraz śmiga jakby miał motorek w pampersie:-pi taki juz "dorosły" sie wydaje:laugh2:
dziś jak odprowadzałam Oli do przedszkola zauwazyłam ogłoszenie o logopedzie.Musze doczytać po południu bo chciałam skonsultowac moje obawy:nerd:

kasik25-czy my aby przypadkiem nie mamy tej samej szwagierki??Ja też ostatnio usłyszałam że święta spędza się z rodziną a nie ze mną...No bo oni są jego rodziną a ja jestem nikim...Szkoda tylko że teraz najważniejszą rodziną w jego życiu jestem ja i Ania a oni już swoje przeżyli...szkoda słów na nich poprostu
Witam was:-)cholera moja mała coś gorzej śpi odkąd wstawać zaczęła...w nocy przebudziła się o 1.30 wstała teraz o 7,a zasnęła coś ok.23tej nie mam pojęcia czemu tak...Wcześniej zasypiała o 21-22 a wstawała 8-9...bez żadnych płaczów w środku nocy...Ani razu jej wtedy butli nie daję,myślicie żeby dać jej czy nie bo się znowu nauczy i już tak zawsze będę mieć?czy może to ząbki kolejne??Pierwsze dwa to nawet nie wiedziałam że idą...

kasik no to kciuki trzymamy mocno!:tak: napewno wszystko będzie dobrze:tak:
ninja doobre;-)!
niekat czyli juz wogóle nie dajesz cycusia?..a jak w nocy? dajesz butle czy nic?..bo u nas wlaśnie w nocy tylko jest jeszcze cycuś..ale jest!..
Dobrze że juz nie jest taki czerwony..i przechodzi Marcelkowi...a szorskość też pewnie zniknie:tak:.. A logopeda dla Oli?:baffled:
befatka to masz z tym grzybem:wściekła/y:..To rozmowa z włascicielem dziś?..Niech drży!:-D:-D
asze zawsze możesz przełozyć "godzenie" na "po@"....:tak:...A z bluzy(bo o ile pamiętam takową mu kupiłaś:eek:)cieszył się??
Ja jeszcze wogóle niemam @..ale myślę że juz niedługo..po Alexie to dostałam po10m-cu..
Dzis mam auto..i zapowiada się fajna pogoda..o ile się później nie rozpada..,może gdzieś pojedziemy...

ewa ja go i tak juz od dłuższego czasu karmiłam tylko w nocy.No i własnie tego mu przez pierwsze kilka nocek brakowało... ale w międzyczasie zmieniłam kaszkę która mieszłam z mlekiem na noc.wczesniej był to Sinlac bo Marcel nie chciał pic samego tego obrzydlistwa (pepti) a teraz już się przekonał i w dzien dostaje 2 razy czyste mleko a na noc dajemu mu mleko z kaszką ryzowa Bobovity (proporcje 4 mleka i 3 miarki kaszki)Wydaje mi sie zę jest to bardziej sycące bo odkad pierwszy raz to wypił nie dokarmiam go w nocy.Jak sie budzi wystrczy że wezme go do siebie i przytule i spi do rana.czyli budzi się raz na przytulanko z tego wynika.:tak:ale dopóki było mleko z Sinlaciem musiałam mu robic 90 ml w nocy bo był głodny.teraz mam tylko nadzieję ze w ogołe przestanie sie wybudzac i będzie całe noce przesypiał
Próbowałam nie reagowac zeby zasnał znów ale wstaje w łóżeczku i jeszcze bardziej się rozbudza marudząć i wołając mnie.:sorry:wtykniecie smoka tez działa na chwile wiec ostatecznie poddaję się i biorę go do siebie:tak:zresztą to takie przyjemne jak mi podłozy rączke pod szyje albo połozy drugą na policzku:tak::sorry:

co do logopedy... skoro jest darmowa konsultacja na miejscu to skorzystam:tak:Oliwia źle układa języczek i nie potrafi powiedzieć S,C i Z tylko mówi Sz,CZ i RZ... czyli mówi Marczelek (do neidawna Malczelek) albo pieszek zamiast piesek.... nie wiem na ile mozna to ćwiczyć bo na bilansie 4 latka zostało nam powiedziane że do 5 roku życia tak może być ale potem będzie trzeba chodzić na zajecia.Wolę tego uniknąc i w te pół roku pozbyć się tego.Moja chrześnica mówiła tak we wczesnym dzieciństwie i dziś (12lat) nadal ma pewna naleciałosć która potrafi byc niexle irytująca - to sie chyba nazywa niedbała wymowa czy jakos tak.Moze logopeda pokaze mi jakieś ćwiczenia dla małej to sie tym zajmę wczesniej:tak:
PS chciłam dodac jako dygresję ze uwielbiam cukeirki Werther's Original i juz się nimi z rana zamuliłam totalnie hahahah- stara a głupia:rofl2:

hej
Agunia uwazam ze troche przesadzasz i szukasz dziury w całym.
Ninja ty to wiesz jak wszystko przedstawic:rofl2::-D;-)
Niekat sprawdzic nie zaszkodzi:tak:fajnie ze Marcelkowa skórka juz oki:tak::-)
Befatka grzyb bleee:no: i postaw sprawe jasno a znajac ciebie to neich własciciel ma sie na bacznosci:-D
Asze ale złosliwosc :-D:-pmusisz odczekac albo na indianca:-p:-D

Gabryiu Zuziu i Jacusiu wracajcie do zdrówka:happy: a Jack dla ciebie samych usmiechów na kolejny meisiaczek :-*

Naprodukowalam sie i mi wcielo posta :(

Witajcie dziewczyny :-) My znow po kolejnej przygodzie z qupa - wiec znow sie wszystko pierze dziecko wykapane bo nawet mial we wlosach :-/ tatusiowi sie spodenek nie chcialo zalozyc po przewijaniu i moj syn znow sciagnal pieluche. W dodatku pol nocy nie spalam bo obok w mieszkaniu bylo wlamanie, trzaskali sie ci zlodzieje jak nie wiem wiec dyskretne to nie bylo a oczywiscie jak sie zawiadomi policje to znow trzeba 2 godziny czekac taka maja predkosc. Nie ma co ale rolety zakladam bo mnie sie tez wlamywali (parter) le okna antywywarzeniowe sa i nie dali rady ich wypchnac wiec tylko okno popsuli ale nie otworzyli. Na szczescie ktos z bloku na wprost zauwazyl wiec policja przyjechala do mnie do domu o 3 nad ranem nie mowiac o tym ze ja wtedy sama mieszkalam :( i normalnie potem na noc telewizor wlaczalam zeby mysleli ze nie spie. :-) Mialam stracha jak nie wiem.

Agunia wyluzuj troszke i nie przejmuj sie tym co kto mowi bo osiwiejesz zanim Ania do przedszkola pojdzie. Niech sobie gadaja co chca a ty nie bierz tego do siebie. Ja tez nie mam najlepszych relacji z meza rodzinka ale szczerze mam wyje....ne na to co gadaja bo jeszcze sie taki nie urodzi co by kazdemu dogodzil jak to mawia moja babcia :)
Niekat najwazniejsze ze u Marcelka poprawa a co do logopedy to jak masz taka mozliwosc to pewnie ze idz na konsultacje. Zawsze to lepiej zapobiegac niz leczyc. Moj brat wiele lat chodzil do logopedy ale on wogole w wieku 4 lat nie mowil oprocz takiego "gugania" jak teraz nasze maluchy. Te cwiczenia to raczej taka zabawa jest i pamietam ze mial taki zeszyt i nawet wklejal tam makaron liscie i t d Teraz ma 19 lat i rozmawia normalnie, nie widac roznicy miedzy jego rowiesnikami.

Befatka grzyb mi sie zrobil w lazience na suficie kolo rury a wlasciwie to plesn (fuuuu) i niczym nie moge tego zlikwidowac. Masakra jakas. Mialam robic sufit podwieszany ale boje sie ze jeszcze gorzej bedzie.

Ewa super ze nie masz @ ja tez bym chciala 10 mcy bez @ ale ja dostalam miesiac po pologu a mam teraz tak nieregularnie ze ostatnio mi sie 2 tyg @spoznila :-/

Asze filipa tez inteesuje laptop nawet mogl sobie ponaciskac klawisze klawiatury bo notatnik mu otworzylam i ciekawy tekst mu wyszedl chociaz go jeszcze nie przetlumaczylam :-D:-D:-D a najfajniejsze sa telefony laptopy kable i wszystko czego nie wolno a zabawki leza :-/

Pozdrawiam Was serdecznie i milego dnia zycze

Wszystkim solenizantom zaleglym i obecnym 100 lat - duzo zdrowka i usmiechu na kolejne miesiace :*

Mniej wiecej o godzinie 23 moj syn wygladal tak jak na zdjeciu. Mamuska juz ledwo ledwo ciagla ta zabawe ale czego sie nie robi dla dzieci
Zobacz załącznik 103266

Zdrówka dla Wszystkich chorowitków!!

Nie mam czasu ani głowy na odpisywanie, wybaczcie :zawstydzona/y:
Ja z innym problemem, @ mi się spóźnia:-( ostatnią miałam 23 października i do dziś nic (czyli juz 41dzień cyklu). Zrobiłam rano test i wyszła jedna kreska - więc OK, wsadziłam do z powrotem do pudełeczka, zjadłam śniadanko, wróciłam- patrze - sa 2 krechy. Niby pisze żeby test odczytywać do 5 minut po wykonaniu bo później jest nie wiarygodny, no ale :crazy::wściekła/y: (myślicie że biorąc poprawkę na to że we wrześniu wzięłam "pigułę" to moge mieć jeszcze coś tam nieuregulowane???

Chyba wybiorę się do mojej ginki, tylko że do niej ciężko sie dostać :no::wściekła/y:

reklama
Do góry