reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Czesc dziewuchy! Napisalam posta ale cos mi go zjadlo i juz niechce mi sie pisac drugi raz bo niepamietam co tam juz pisalam. Tylko tak z grubsza odpisze. Sorki!

Wszystkiego najlepszego dla niedawnych solenizantow!!!

No i gratulujemy dzieciaczkom nowych zabkow. U nas narazie tylko sa dwa co wyszly jak maly mial 5 miesiecy no a teraz cicho. Wydaje mi sie ze troche dlugo. No ale jeszcze poczekamy.

Co do masci Vick to u nas jest specjalna dla malutkich dzieci i nia mozna smarowac od 3 miesiaca. Uzywalam ja jak Michalek byl przeziebiony i nawet nam pomogla.

Giza- Fajna masz ta babeczke, sama zasypia nie meczy mamusi. Moj urwis to sam nie zasnie musze sie polozyc kolo niego i spiewac i dupke mu kolysac. Ale postanowilam ze jak skonczy mi sie semestr to go bende uczyla zasypiana w lozeczku. A wiec nauka sie zacznie za jakies 2 tygodnie :-) bende miala wtedy ponad miesiac wolnego wiec mam nadzieje ze nam sie to uda.

Ostatnia edycja:
reklama
Mrowa az poszlam i zerknelam na te masc Vick i ja mam w domu te o ktorej pisze Dusia - czyli wersja dla niemowlakow od 3 miesiaca. Nawet nie wiedzialam ze sa inne. Musze zerknac i poczytac o tym pulmexie bo moze jest lepszy/bardziej naturalny.

Co tam u was kobitki??Ja dzisiaj się trochę wkurzyłam:-(szwagierka napisała do mojego "Ale ta Twoja Ania rośnie":-(kurcze to mi chyba sprawiło większą przykrość niż te wszystkie wyzwiska w moją stronę:-(cholera nie przypuszczałam że coś może aż tak boleć:-(tak jakby Anulka była tylko jego córką a nie moją...:-(Mam dość...

Cześć i czołem,
dzis znowu byliśmy u pediatry bo leki się skończyły a młodzież dalej prycha, smarka, wypluwa płuca kaszląc. Osłuchowo w porządku, więc dostaliśmy kolejne syropki/tabletki/kropelki i sie leczymy. Matka też smarka i to niewyobrażalnie, dawno juz nie byłam tak przeziębiona.
Planowałam wyjście do fryzjera, ale jak tu się fryzować jak nie wytrzymam chwili bez chusteczki?

My się smarujemy Pulmexem, to znaczy smaruję Irenkę bo Jacek wysypany więc maści odpadają.

Agunia, to pół mojej rodziny i większość dzieciatych znajomych powinna się na mnie obrazić, bo ja często mówię tak jak Twoja szwagierka, gdy rozmawiam z jednym z rodziców lub do jednego piszę. I w życiu nie przyszło mi do głowy że ktos to może źle odebrać.

Sto lat dla Zosi i Julki i zaległe buziaki dla Martynki i Kayi.

Remeny u nas też kaszel i katar w domu znowu panuje :no:

Agunia ja jak z kimś rozmawiam to mówię cały czas "mój mąż" "moja córka", jak Cię zapyta np. lekarz "czy to Pani córka?" to powiesz "nie moja, tylko nasza?" dziwne to trochę.

reklama
(...) moja dzisiaj pierwszy raz to zrobiła (...)
(...) moja malutka była niedawno na antybiotykach,ale już lepiej jest (...)
(...)Mam pytanie czy moja mała (8 miesięcy ale nie siedzi)by się mogła tym zainteresować?(...)
(...)Chciałabym coś takiego mojej Ani kupić ale nie wiem czy by się tym bawiła (...)
(...)moja malutka coraz szybciej nadrabia(...)
(...)Bo moja mała nie wytrzyma w pozycji leżącej zbyt długo (...)

No Twój facet powinien się śmiertelnie obrazić - to dopiero jemu byłoby przykro...

Do góry