reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronika ja robilam filipkowi jak byl malutki tak ze w pokoju nalewalam do miski goracej wody i dawalam tam krople zapachowe mietowe zeby tak powietrze troszke orzezwilo i kropelke tego zapachowego olejku na poduszke.

Kiedys slyszalam o masci wik czy jakos tak ale nie wiem czy to dla takich maluszkow jak nasze

reklama
Weronika psiakj woda morska do noska i odciagaj
mozesz tez amscia majerankowa lub wazelina posmarowac koło noska
i pulmexem wysmarowac na noc
i pokropic poduszke ajkimis kroplami sosnowymi bedzie jej sie lepiej oddychało
zdrówka dla Nelusi :-*

Weronika ja swoja jak chorowala smarowalam na noc "wickiem" (bo tylko to mialam pod reka) i wydaje mi sie ze przy dosc duzym katarze lepiej po tym spala - tak wiec wszystkie rady z kropelkami na poduszke itp. sa napewno skuteczne. Szkoda, ze sama na to nie wpadlam (a raczej nie zapytalam tutaj)). W dzien czyscilam malej nos woda morska a na noc zakrapialam kropelki i bylo ok po kilku dniach (wczesniej bo ostatni katarek przerodzil nam sie w zapalenie oskrzeli - ale to juz wina moich dlugich spacerow z podziebionym dzieckiem w zmienna pogode:-()

Zdrowka i wszystkiego najlepszego dla naszych malych jubilatow!

A ja was witam ..cała obolała:-(.tak chol...nie bolą mnie plecy,że mało co spałam:no: Dzis muszę jakos zadziałać..bo okropność!..niewiem jak dziś będe funkcjonować:-(...
Za to Antosia slicznie spała..kochane dziecię;-):-)!
My przez tem weekend zaliczylismy "wypad" do W-wy.. Odwiedziłam moja kuzynke..i chrzestnego Alexa:tak:.. Mieliśmy zaraz wracać..jak Piotrek załatwił juz sprawy firmowe...ale zadzwoniła do mnie i namówiła byśmy się u nich przenocowali..Alex miał frajdę...bo tam miał sie z kim bawić..a rano (wczoraj) tatuś wziął go na przejażdzkę metrem:tak:radocha co niemiara!:-D(jak to dużo dziecku nie trzeba..:happy2:)
No i jak przejeżdzaliśmy przez Radaom..to o tobie niekat myslałam...i że obiecałam cię odwiedzić:zawstydzona/y:..ale szkoda że my tylko przejazdem:sorry2:
Widzę że weekend udany..weronika to już większość kupiłaś..fajnie:tak:..a Nelci napewno przejdzie..posłuchaj rad dziewczyn,bo ja tak samo robiłam jak Tośka miała katarek.Duzo zdrówka dla niej:happy2:
U nas zakupy swiąteczne pewnie w tym tygodniu...ale muszę dokładnie spisać co mi będzie potrzebne...no i plus prezenty pod choinke..Wigiljia u mnie jak co roku(odkad tu mieszkamy)..no i obie mamy z nami...
Antosia zasnęłą włąśnie w kuchni..nawet nie zdążyłąm jej dać kaszki...Alex jeszcze śpi...
A ja niemogę nawet usiedzieć:crazy:..bo boli:-(...Cholera..!

a i Marcel tez czsem sie puszcza i sam stoi pare sekund.a czasem celowo sie puszcza i pada na podłogę pupa:tak::-)
weronika jak MArcel miał katar to te zmu psikałam woda morską na noc nasivin i maśc majerankowa.Pulmexem tez smarowałam bo Vick wydawał mi sie za mocny dla 5 miesięcznego wtedy Smyka:sorry:po 3 dnaich wszytsko ucichło czego i Wam zycze:tak:
najlepsze zyczenia okołodzisiejszym imprezowiczom!!!
co do wstawania - Smyk opanował sztukę do perfekcji i robi to coraz szybciej ale neisttey nie znudziło mu się to nic a nic a nawet powiedziałabym że w marie nabierania wprawy próbuje to robic częsciej i o wiecej rzeczy.wiec w łózeczku wstaje na utrapienie nei chcąc zasnąc chyba ze jest mega zmęcozny wtedy wyje na leżąco:baffled:
no właśnie - czy mozę któas mnie oświeci czemu moje dziecko pieknie zasypia babci na dole w łózeczku a nam na górze ZAWSZE jest ryk do upadłego i to taki rozdzierający ostatnio ze jakbym go ze skóry obdzierała:szok:wydaje się senny, jed=st najedzony i ma sucho - wiec czem ten ryk??i te wyciagniete w góre rączki??czyzby tak reagował na mnie i tatusia - ze nie chce spac tylko zeby z nami byc:confused2:w tygodniu to ja rozumiem ze może teskni i zaraz po naszym powrocie chce z nami sobie pobyc ale w weekend:eek:

Witam ja na chwilunie bo wlasnie M zakonczyl formatowanie kompa od sobotniego wieczorka nie mialam dostepu do kompa bo cos nam sie wdarlo:wściekła/y:
Bylam rano z Domisiem na badaniach no i po ogladnieciu raczek stwierdzily ze jutro pobiora mu krewke do badania po zalozeniu wenflonu:zawstydzona/y: bo i tak musza mu go zalozyc wiec przy jednym kluciu a dzisiaj nie chcialy go juz stresowac bo zylek ani widu ani slychu:-( a wiec czekamy do jutra uciekam bo juz sie wkurza maly jak bedziemy w domku juz po to wpadne nap co tam wszystkiego dobrego dla wszystkich weekendowych jubilatow buzki pa

Hej
dla Jolci i Zosi ogromniaste buziaczki :-******
Cicha ja słyszałam ze vickiem mozna smarowac dopiero od 6 lat bo zawiera masc kamforowa dlatego dla małych dzieci polecany jest pulmex.
a teraz jestescie u siebie ? a jak Julek rozgadał sie?
Kasik bedzie dobrze trzymam kciuki :tak:
Niekat pewnie wie na co moze u kazdego sobie pozwolic mały cwaniak;-):-D

Witam was kobietki:-)u nas nocka kiepska,zasnęła mała ok.23 a rozbudziła się o 2.30:-( ale odrazu zasnęła nawet jej mleka nie dawałam...WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA WSZYSTKICH SKARBOW NA KOLEJNY MIESIąCZEK:-)

reklama
u nas dzis super nocka. mlody sie nie obudzil na picie ani na mleczko. wyspalam sie wkoncu. oby czesciej takie nocki byly i w dodatku maz ma wolne to juz lenimy sie na maksa. ani zakupow na swieta ani prezentow jeszcze nie mam kupionych ale pracuje w centrum handlowym wiec jak bede w pracy to przy okazji sie zrobi. Ja w dzien wolny mam awersje na sklepy wiec ide w stanie wyzszej koniecznosci a maly z tata zostaje. Czekam dzis na paczki z allegro moze przyjda wkoncu zabawki filipa i nowa spacerowka.ah dzi sobie robimy dzien leniuchowania :-) a co :-) rodzina najwazniejsza a gary niech leza :)

Do góry