reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

My z lozeczkiem nie mamy problemu klade Kubusia i sam zasypia takze w nocy czasami zamiast smoka musi miec butle przy sobie zeby mu cos kapalo do buzi;-).
A teraz mamy problem ze szczepionka ta od razu po urodzeniu bo strasznie mu napuchla i podeszla ropa takze czeka nas wizyta u pani doktor:wściekła/y::-(

reklama
Dorota ta blzina po szczepieniu ma tak sie robic własnie:dry:
Ninja a jak katarek Tymona?moim zdaniem jak długo akrmic to indywidualna sparawa
tylko nie podoba mi sie juz jak 2latki i wiecej sa karmione piersia:sorry2::-p

witajcie
u nas wszystko w porządeczku :-) zmieniliśmy mieszkanie i nie mamy narazie internetu. zdjęcia księżniczki wkleiłam w wątku a ja rosnę...
co tu dużo mówić...
udało nam się :-)
Sonia waży już 4300 gram.jest żywym i ruchliwym dzieciakiem.wszystko ją ciekawi, wszystko chce widzieć.
Rozwija się prawidłowo.Wciąż chodzimy na kontrole od lekarza do lekarza.Ale słyszymy same dobre wiadomości.

Ninja - z karmieniem miałam tak samo jak Ty, cyce bolały jak diabli (pęknięty sutek) i dopiero po ok 6 tyg. się zagoił, teraz mogę z "przyjemnością" karmić Nele - hihi ale to zabrzmiało :laugh2::-D

Chwała Ci Panie za ALLEGRO!!! Oblazłam wszystkie apteki i w większości to babki nawet nie słyszały o Bocianku :dry::crazy: Ale właśnie zamówiłam na Allegro 2 pudełeczka, co by nie brakło :-)

niekat- moja Tosia jadała co 3h ale jak miałam problem z laktacja to przystawiałam ja bardzo często tzn co 2h i po tym sciaganie 30 min (bo tak wychodzi z tej metody 77 55 33) no i karmienie nocne jest bardzo ważne, bo wydziela się prolaktyna odpowiedzialna za produkcję mleka. Ja Tosie miałam w łóżku i jej dawalam na śpiąco cycusia i ściągałam tez w nocy:-(.

Dorotaaa, nie powinnaś się martwić tą ropiejącą szczepionką... u Joli też tak było, a lekarz powiedział, że tak powinno być, a teraz już tego nie widać:tak:

Natalia, super, że z Sonią jesteście w domku... Odzywaj się częściej, jak będziesz miała necik, a na razie dawaj znać co u Was co jakiś czas:-)

Ninja, dużo zdrówka dla Tymonka...

A dzisiaj Jola odsypia wczorajszy niespokojny dzionek... na spacerze usnęła ok. 13.45 i spała 3 godziny... i teraz znów chrapie;-)

niekat- moja Tosia jadała co 3h ale jak miałam problem z laktacja to przystawiałam ja bardzo często tzn co 2h i po tym sciaganie 30 min (bo tak wychodzi z tej metody 77 55 33) no i karmienie nocne jest bardzo ważne, bo wydziela się prolaktyna odpowiedzialna za produkcję mleka. Ja Tosie miałam w łóżku i jej dawalam na śpiąco cycusia i ściągałam tez w nocy:-(.
dzięki PM:tak:n arazie brak czasu na regularne odciaganie (dziś np w ogóle nie miałąm chwilki na to) ale postaram się najnajcześciej to robic no i ta metoda włąśnie bo mi ona odpowiada.15 min ściągać a jednej peirsi to dla mnie i ból i bez sensu a tak jak w metodzie lepiej leci i ja nie męcze sie tak szybko:sorry2:
Natalia - super Sonia rośnie i fajnie ze taka bystra dziewuszka:tak:trzymamy kciukiz a naszego drugiego wczesniaczka neich goni nasze klocki heheheh:-D
ninja - zdrówka dla Tymka
a u nas Marcel miał dziś ten dzien który nazywam urwaniem kapelusza:dry:spał konkretnie tylko raz i to pod sam wieczór.Zasnął o 17.30 i spał do 19.30 kiedy to go wybudzałam i wybudzałam i już myśalam że mu tak zostanie:dry: w ciagu dnia było u nas bardzo gorąco i przypuszczam że to od tego te dwie 30 minutowe drzemki I TO W WÓZKU!!!zazyczaj było tak że w momencie kiedy wsadzałm nosidełko do wózka i ruszłąm Marcel zamykał oczy i już spał.Tym razem przeszłam dobrego kilometra (i się spiekłam na słoneczku hihih)zanim zasnał a jak juz doszłam do przedskzola oczy znów były jak złotówy:baffled:ehh przynajniej nie marudził w drodze ale za to w domu nic nie mogłam zrobić bo cały czas by na ramieniu leżał i obśliniał mi rękę:blink:
wiec obiadu dziś nie było ale za to z okazji urodzin mojej mamy bylismy proszeni na obiad do niej na dół hehehe - wywinęłam się krótko mówiac.
Dziś rano tez koleżnaka z pracy urodziła córeczkę Kingę (3580 i 57 cm - prawie jak mój mały):sorry2:Jeszcze zostałaj jedna do rozpakowania ale dopiero pod koneic lipca:tak:a z tego co słyszłąm dwie kolejne juz są w ciazy buahahahahahahah

reklama
Niekat to w pracy "pozarażałas" dziewczyny:-D
Natalia super ze Sonia tak ładnie rozwija sie i wogóle nei widac ze jest wczesniakiem:-)musisz czesciej do nas zagladac;-):happy:

Do góry