reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
beti, współczuję. Milenka po pierwszym szczepieniu tylko troszkę popłakała a potem spała i spała i spała i tak cały następny dzień. Zobaczymy jak będzie za tydzień po drugiej dawce.
Wczoraj Milenka kiepsko spała, tylko trzy drzemki po niecałej godzinie i z każdej budziła się z płaczem. A normalnie to nie bardzo wiem kiedy się budzi bo leży spokojnie i dopiero jak się jej znudzi to zaczyna nawoływać. Ale poza tym była spokojna i pogodna.
asze, to trzymam kciuki za naukę samodzielnego zasypiania. I super masz synka, że przy małej pomaga.
U nas ma być dzisiaj 30 stopni :szok: Przemko ma tylko pełne półbuty, muszę mu szybko jakieś sandałki kupić, bo mu się noga ugotuje.

PM1 - ciekawa ta metoda tylko jak ja mam Marcela karmić co 2 godz. jak on potrafi 4 godziny spać:dry:
czy wtedy mam odciagac i tak jak wypadnie 2-go godzina od ostatniego karmienia??no i co z karmieniem nocnym?jak mi zaśnie po kapieli o 21 to budiz się o 2.30 i o 6.00 a potem wstajemy o 8.30... nei chcę go wybudzać w nocy:-(ale czy aj mam wstawac co 2 godz. i ciagnać??
przepraszam zę znów smęcę bo ten temat juz był poruszany setki razy ale ja nie mam totalnei czasu tego poszukać bo mały domaga się uwagi jak nie śpi a jak śpi to przecież mam dom do obrobienia i córkę:sorry2:
co do herbatek - piłam najpierw Fixo - mix ale ejst do niczego.Teraz mam Hippa ale tez nie daje efektów jakbym chciała.Chyba poszukam tego bocianka....

Giza, pewnie to taki wyjątek od reguły:tak:, albo po prostu wczoraj było cieplutko i musi się przyzwyczaić do cieplejszych klimatów:-)
Oj, tak z tymi bucikami, to już czas... ja też muszę się zaopatrzyć w jakieś buciki na niższym obcasie...:tak:

Kayu Martynko wszystkiego naj na miesiecznice kolejna:-)
Beti chyba zadna matka nie lubi pąłczu dziecka swojego:sorry2:

Asze - tak się naczytałam, że BB-mowe dzieciaczki śpią same i i ja spróbowałam ją położyć.. Swoją drogą chyba zaczyna jej się wreszcie normować spanie, bo jak wstaje ok 7-8 to ok 10-tej zaczynają jej oczka lecieć więc mamusia szybciutko kładzie do łóżeczka, daje pieluszkę koło buzi i Mała zasypia.
Sama byłam w szoku, że to możliwe bo wcześniej walczyła po godzinie zanim zasnęła, wypluwała smoka, ja ją głaskałam po buzi .... a tu taka miła niespodzianka.
Nie mam patentu, po prostu musisz spróbować ją położyć jak będziesz widziała że jest śpiąca. (nie pomogłam zbytnio):baffled:

Beti
- współczuję, ale każdego dzidizolka to czeka - niestety, Buziaczki dla Joli i mamusi :-* No i oczywiście Kay'i i Martynki

Weronika, a jak przegapisz tą chwilę, to Nela spokojnie zasypia czy trzeba ją jakoś zająć i uspokoić?
W moim przypadku, to jak przegapię oznaki senności córeczki, to później pół godziny usypiania...:no:

Beti - dziś senna była koło 9 a ja chciałam ją "przeciągnąć" do 10, ale położyłam ją o 9:30 zamknęła szybko oczka ae głodna była bo za 15 min się obudziła. Dałam jej cyca ale już w łóżeczku krzywda była, to sruuu do wózeczka i śpi do teraz :-)

No, ale najważniejsze, że Nela przyzwyczaiła się do swojego łóżeczka:tak:
Teraz Weronika macie z małżonem więcej miejsca dla siebie:-p

Asze, masz już tą wyprawkę nocną dla córeczki? A może już stosowałaś?

Dobra, siedzę w necie, a robota czeka... na razie córcia śpi, a jak się tylko obudzi, to drugie śniadanko i fru na spacer... Miłego słonecznego i cieplutkiego dzionka

reklama
WSZYSTKIM JUBILATOM ŻYCZĘ ZDRÓWKA I DUUUŻO MIŁOŚCI!!!

Beti - Tymon też po szczepionce płakał i był niespokojny do wieczora, a ja płakałam razem z nim - to był jedyny jego taki płacz od urodzenia :-(

Weronikaa - oby Niuńka zasypiała tak dalej! :tak:
PM - mimo, że nikt nie ma takiego nicka to nie dało się zmienić na PM - system odrzucał - a to zasługa Aniaslu - już jej podziękowałam od nas obu ;-)
Asze - ja na poczatku jak odkładałam Tymona do łóżeczka , głaskałam go po główce i tak zasypiał - spróbuj, może i u Was się to sprawdzi.:tak:

Co do karmienia to też uważam, że związek z IQ to bzdury...
Fakt, też uważam, że karmienie piersią to takie "nasze chwile" i tego tylko będzie mi bardzo brakować, ale to przyszło dopiero po ok. 3 -4 tygodniach - wcześniej karmienie w ogóle nie sprawiało mi przyjemności (a raczej ból)i obiecywałam sobie, że wytrzymam do 3 miesięcy a potem butla.. :zawstydzona/y: Ale już mi się to odwidziało :-p:laugh2::-p:laugh2:

Do góry