reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Mam pytanko, widać wam już brzuchy dziewczyny? Ja jestem pod koniec 14tygodnia i prawie nic :p Porownywalam się z koleżanką z terminem na marzec i nie wierzy, że jesteśmy w tych samych ciążach :D
Tak, widać dość mocno (16+3) ale ja jestem gruba i po wielu ciążach więc może też dlatego 😅 Natomiast byłam dzisiaj u koleżanki, która ma termin na luty i jest szczuplutka, ale byłam w szoku bo wygląda jak w 8 msc (nie wiedziałam że jest w ciąży, a ona nie wiedziała o mojej więc było śmiechowo) 😜😜

Mam pytanko, widać wam już brzuchy dziewczyny? Ja jestem pod koniec 14tygodnia i prawie nic :p Porownywalam się z koleżanką z terminem na marzec i nie wierzy, że jesteśmy w tych samych ciążach :D
W 16+1 rano nie widać w zasadzie, jedynie nago jest jakaś wypukłość nad spojeniem łonowym, ale moja ciąża upływa pod znakiem wzdęć, więc po dniu jedzenia jest już efekt :p

Bo nie jestescie w tych samych ciazach 🤭 kazda ciaza i kazde cialo sa inne. U mnie bylo widac brzuch juz w okolicy 12tc, moze dlatego, ze na co dzien jest plaski, a moze dlatego, ze kiedy zaszlam zaczelam jesc jak szalona 😅. Ale pewnie wiele roznych czynnikow takich jak budowa ciala, rozklad miesni czy tez ktora jest to ciaza, beda wplywaly na to kiedy i jak on sie uwidoczni. Poki co ciesz sie, jesli niewiele zmian dostrzegasz, mozesz nosic dluzej ulubione jeansy ;)

W 16+1 rano nie widać w zasadzie, jedynie nago jest jakaś wypukłość nad spojeniem łonowym, ale moja ciąża upływa pod znakiem wzdęć, więc po dniu jedzenia jest już efekt :p
U mnie w 17+3. Też niezbyt widać, brzuch jest jak po wzdęciu więc pod swetrami i bluzami łatwo ukryć. Nikt nie zauważa. Nago ciężko ocenić co jest efektem jedzenia, co oponką a co ciążą 🙃
Gin w pn mówiła, że mały Brzdąc, który słodko spał z rączką pod głową🥰 (dopóki nie obudziły go ultradźwięki i ściskanie głowicą aparatu), jest już pod oponką😯 co jednak potencjalnym wzdeciom nadaje inny kontekst 😎😜

Hej, ja to teraz przeważnie w dresach chodzę to też nie widać ale jednak wygodnie, w 👖 nie mogę dopiąć, ale przełomowym momentem było dla mnie jak ubrałam sukienkę wtedy mówię wow coś już widać 😅😁

Cześć dziewczyny, czuję, że się spóźniłam z tym, ale spróbuję. Czy mogłabym dołączyć do forum prywatnego?
Jestem aktualnie w 17tc 5dn i jest to moja trzecią ciąża. Mam już dwóch synów w wieku 12 i 8 lat, a teraz to zupełna niespodzianka, której nikt się nie spodziewał :)
Ciąże potwierdziłam późno, bo ok 10tc i ogólnie zajeło mi chwilę oswojenie się z nową sytuacją, ustaleniem różnych kwestii w pracy itd. Teraz już wszystko ogarnięte to zaczełam szukać forum kilka dni temu (bardzo lubiłam w drugiej ciąży) i przeczytałam chyba wszystkie wpisy tutaj, tak się wciągnęłam..

reklama
Cześć dziewczyny, czuję, że się spóźniłam z tym, ale spróbuję. Czy mogłabym dołączyć do forum prywatnego?
Jestem aktualnie w 17tc 5dn i jest to moja trzecią ciąża. Mam już dwóch synów w wieku 12 i 8 lat, a teraz to zupełna niespodzianka, której nikt się nie spodziewał :)
Ciąże potwierdziłam późno, bo ok 10tc i ogólnie zajeło mi chwilę oswojenie się z nową sytuacją, ustaleniem różnych kwestii w pracy itd. Teraz już wszystko ogarnięte to zaczełam szukać forum kilka dni temu (bardzo lubiłam w drugiej ciąży) i przeczytałam chyba wszystkie wpisy tutaj, tak się wciągnęłam..
ojej faktycznie w 10 tyg to późno :) nie miałaś wcześniej żadnych objawów ? 😀

Do góry