reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Cześć dziewczyny ☺️ witamy się z wami, termin porodu mam wyznaczony na początek kwietnia, jednak przeczucie mi mówi, że to jednak może być jeszcze marzec 😅 obecnie 12+1. Kolejne USG w poniedziałek o oczywiście już mnie trzyma stresik 🫣

Opowiedz coś o sobie ;)
Jest to moja druga ciąża, niestety pierwsza zakończona stratą 💔
Tym razem tez już kilka przebojów na swoim koncie mam, jestem obstawiona lekami, końskie dawki progesteronu powodują że dość ciężko mijał mi ten pierwszy trymestr 😓 powoli czuję się coraz lepiej i może trochę pewniej, dla tego też postanowiłam dołączyć do grupy. Tak jak wspominałam wyżej u nas już 12+1, w poniedziałek USG a w czwartek prenatalne - na których myśl skręca mnie w żołądku :) powolutku nadrabiam poprzednie wątki tej grupy 😅 spora lektura 😃

Tym razem tez już kilka przebojów na swoim koncie mam, jestem obstawiona lekami, końskie dawki progesteronu powodują że dość ciężko mijał mi ten pierwszy trymestr 😓 powoli czuję się coraz lepiej i może trochę pewniej, dla tego też postanowiłam dołączyć do grupy. Tak jak wspominałam wyżej u nas już 12+1, w poniedziałek USG a w czwartek prenatalne - na których myśl skręca mnie w żołądku :) powolutku nadrabiam poprzednie wątki tej grupy 😅 spora lektura 😃
Nie stresuj się prenatalnymi, to po prostu trochę dłuższe USG ;) Robisz od razu test pappa?

Niby tak, ale w zestawieniu z USG daje sporo informacji.
Zaczynasz się już lepiej czuć, tak?
Tak, miałam potworne migreny codziennie, teraz już są znacznie mniejsze, powoli też schodzę z dawek progesteronu więc może to to. Mdłości dalej mi towarzyszą ale też już częstotliwość mniejsza 🙏 liczę że już teraz tylko lepiej ☺️

Hej dziewczyny 👋
W skrócie to jeszcze niedawno czytałam wpisy na innych wątkach. Problemy z hormonami, brak jajeczkowania, nie pękające jajeczka .. ale w lipcu dzięki mojemu lekarzowi zobaczyłam upragnione dwie kreseczki 💕 Termin koniec marca 🥰
Prenatalne ok ale glukoza 93 🥴 i muszę iść na badania glukozy. Czy któraś z Was już musiała to pić ? Czy to naprawdę takie straszne 🤢? Tyle się na słuchałam że obawiam się tam zemdleje 🙈 Pozdrawiam Was i życzę dużo zdrówka ☺️

reklama
ja też się stresowałam prenatalnymi ale było super będziesz mogła dłużej pooglądać swojego dzidziutka z każdej strony :) to normalne USG jak na wizycie tyle że troszkę dłuższe :)

Do góry