Hej hej u mnie bylo tak, ze przez pierwszy trymestr balam sie wejsc na jakiekolwiek forum, zeby nie nakrecac lękow (moja pierwsza ciaza), ale tez by nie bylo tak, ze poznam fajne osoby, a cos (odpukac) mialo by sie stac zlego- ze mna badz z ktoras z nich. A kiedy weszlam w drugi trymestr, wciagnelam sie w to forum natychmiast i tez przeczytalam wszystko, co sie daCześć dziewczyny, czuję, że się spóźniłam z tym, ale spróbuję. Czy mogłabym dołączyć do forum prywatnego?
Jestem aktualnie w 17tc 5dn i jest to moja trzecią ciąża. Mam już dwóch synów w wieku 12 i 8 lat, a teraz to zupełna niespodzianka, której nikt się nie spodziewał
Ciąże potwierdziłam późno, bo ok 10tc i ogólnie zajeło mi chwilę oswojenie się z nową sytuacją, ustaleniem różnych kwestii w pracy itd. Teraz już wszystko ogarnięte to zaczełam szukać forum kilka dni temu (bardzo lubiłam w drugiej ciąży) i przeczytałam chyba wszystkie wpisy tutaj, tak się wciągnęłam..
reklama
Po fakcie pokojarzyłam (czyli już potwierdzeniu ciąży), niektóre objawy, większa senność, trochę łatwiej łapałam zadyszkę, ale ogólnie od prawie 2 lat miałam problemy z regularnymi miesiączkami, zdiagnozowane Hashimoto z niedoczynnością, już po wyrównaniu tarczycy, byłam na etapie badań dodatkowych, ciąża była ostatnią rzeczą której się spodziewałam.. dopóki nie zauważyłam w sierpniu, że totalnie kawa mi nie smakuje, a ja kocham kawę. Może to trochę śmieszne, ale tylko z tego powodu zrobiłam test i przyspieszyłam wizytę u ginaojej faktycznie w 10 tyg to późno nie miałaś wcześniej żadnych objawów ?
Dresy oversize robią robotęu mnie też już widać ciąże, przede wszystkim w przylegających ubraniach, w luźnych jak ktoś nie wie, to jeszcze da się trochę oszukać
93kora
Fanka BB :)
Piękne imięCześć dziewczyny! Dołączam do grupy z największą przyjemnością Termin przewidziany na dzień kobiet Idealny, żeby przywitać kolejną małą kobietkę na tym świecie - czekam na Kornelię
Hmmmm
U mnie waga sprzed ciąży robi robotę... W zasadzie w poprzedniej ciąży też - powszechnie wszyscy w okolicy znajomych wiedzieli że jestem po przejściach i bezpłodna, poza tym niewyregulowana tarczyca (bo nie umiem w hormony I regularność - tydzień antybiotyku regularnie to już wyzwanie, a co dopiero jakiś lek przyjmować na stałe - no way)Dresy oversize robią robotę
Więc jak zrobiłam się 0% alko to były dopytywania dlaczego taka zmiana... I nikt nie obstawiał ciąży (tzn w końcu jako ostatnie co mogą wymyślić podawali tą ciążę, ale to i już było jakoś w okolicy 20tc... więc długo się bawiłam w mówienie "nie" na ich pomysły - w tym, że przeszłam na jakiś dziwny islam)
Teraz alko 0% jest traktowane jako powikłanie po ciąży "bo karmi". Więc jestem ciekawa kiedy wpadną na trop - tym bardziej że już nie karmię (ale o tym jeszcze nie wiedzą, wiedzieli że planowałam karmić 3.5r - czyli jeszcze rok)
Hejka dziewczyny / kobietki mam pytanie . Bo nie jestem pewna . Czy w 18 tygodniu ciąży można robić paznokcie żelowe ?. Bo tak mnie jakoś natchnęło i nie wiem czy mogę w sumie
reklama
Sok z żuka
takHejka dziewczyny / kobietki mam pytanie . Bo nie jestem pewna . Czy w 18 tygodniu ciąży można robić paznokcie żelowe ?. Bo tak mnie jakoś natchnęło i nie wiem czy mogę w sumie