reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Cześć dziewczyny, czuję, że się spóźniłam z tym, ale spróbuję. Czy mogłabym dołączyć do forum prywatnego?
Jestem aktualnie w 17tc 5dn i jest to moja trzecią ciąża. Mam już dwóch synów w wieku 12 i 8 lat, a teraz to zupełna niespodzianka, której nikt się nie spodziewał :)
Ciąże potwierdziłam późno, bo ok 10tc i ogólnie zajeło mi chwilę oswojenie się z nową sytuacją, ustaleniem różnych kwestii w pracy itd. Teraz już wszystko ogarnięte to zaczełam szukać forum kilka dni temu (bardzo lubiłam w drugiej ciąży) i przeczytałam chyba wszystkie wpisy tutaj, tak się wciągnęłam..
Hej hej :) u mnie bylo tak, ze przez pierwszy trymestr balam sie wejsc na jakiekolwiek forum, zeby nie nakrecac lękow (moja pierwsza ciaza), ale tez by nie bylo tak, ze poznam fajne osoby, a cos (odpukac) mialo by sie stac zlego- ze mna badz z ktoras z nich. A kiedy weszlam w drugi trymestr, wciagnelam sie w to forum natychmiast i tez przeczytalam wszystko, co sie da 😂

reklama
ojej faktycznie w 10 tyg to późno :) nie miałaś wcześniej żadnych objawów ?
Po fakcie pokojarzyłam (czyli już potwierdzeniu ciąży), niektóre objawy, większa senność, trochę łatwiej łapałam zadyszkę, ale ogólnie od prawie 2 lat miałam problemy z regularnymi miesiączkami, zdiagnozowane Hashimoto z niedoczynnością, już po wyrównaniu tarczycy, byłam na etapie badań dodatkowych, ciąża była ostatnią rzeczą której się spodziewałam.. dopóki nie zauważyłam w sierpniu, że totalnie kawa mi nie smakuje, a ja kocham kawę. Może to trochę śmieszne, ale tylko z tego powodu zrobiłam test i przyspieszyłam wizytę u gina

Dresy oversize robią robotę :D
U mnie waga sprzed ciąży robi robotę... W zasadzie w poprzedniej ciąży też - powszechnie wszyscy w okolicy znajomych wiedzieli że jestem po przejściach i bezpłodna, poza tym niewyregulowana tarczyca (bo nie umiem w hormony I regularność - tydzień antybiotyku regularnie to już wyzwanie, a co dopiero jakiś lek przyjmować na stałe - no way)

Więc jak zrobiłam się 0% alko to były dopytywania dlaczego taka zmiana... I nikt nie obstawiał ciąży (tzn w końcu jako ostatnie co mogą wymyślić podawali tą ciążę, ale to i już było jakoś w okolicy 20tc... więc długo się bawiłam w mówienie "nie" na ich pomysły - w tym, że przeszłam na jakiś dziwny islam)

Teraz alko 0% jest traktowane jako powikłanie po ciąży "bo karmi". Więc jestem ciekawa kiedy wpadną na trop - tym bardziej że już nie karmię (ale o tym jeszcze nie wiedzą, wiedzieli że planowałam karmić 3.5r - czyli jeszcze rok)

Hejka dziewczyny / kobietki mam pytanie . Bo nie jestem pewna . Czy w 18 tygodniu ciąży można robić paznokcie żelowe ?. Bo tak mnie jakoś natchnęło i nie wiem czy mogę w sumie

reklama
Do góry