reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Ja czytałam jeszcze książki Izabeli Dembinskiej i są bardzo w porządku. Chociaż w natuli o samym porodzie naturalnym znalazłam więcej informacji. Ale za to u Dembińskiej jest dużo ćwiczeń i odnośników do różnych polecanych stron internetowych. Natule doceniam, że ma przypisy do badań i innych publikacji - to uwiarygadnia podane informacje.

dostałam w mega promocji książkę pt. “Ciąża- instrukcja obsługi” ale nie polecam. Jakieś mają przedpotopowe teorie m.in. Że warto żeby kobieta w ciąży lampkę czerwonego wina piła… szkoda gadać.

Dziewczyny jakie macie cisnienie? Ja zwykle w normie, ale przed chwilą sobie zmierzyłam, bo lekko słabo mi się zrobiło i miałam 80/48

BTW, Harvey Karp ma jeszcze fajne ilustracje w książce (te są z Najszczęśliwsze niemowlw...). Załączam 😁

Załączniki

• 20240818_150529.jpg
    20240818_150529.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 58
  • 20240818_150552~2.jpg
    20240818_150552~2.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 57
Dziewczyny jakie macie cisnienie? Ja zwykle w normie, ale przed chwilą sobie zmierzyłam, bo lekko słabo mi się zrobiło i miałam 80/48
Ja też zwykle w normie. Nie mam ciśnieniomierza w domu. U mnie dziś mega duszno i też mi słabo plus boli mnie kręgosłup... 🙄 Pewnie z braku ruchu ale jak się ruszać w tej duchocie. I jeszcze deszcz odwołali😖

Nic nie mówcie o ciśnieniu. 🤦 Najniższe to 129/70pare ale osiągam już wyniki 152/91. Na pewno dostanę zjebe w czwartek u ginekologa, bo kazał mi pisać, jak będzie powyżej 140, ale ja prawie codziennie mam jeden pomiar powyżej 140. No szykuje się już na wizytę u kardiologa i szybsze przymusowe L4, ale mam nadzieję, że skończy się na jakiś lekach (czytałam, że coś jest na takie sytuacje) niż dłuższym uziemieniem w szpitalu. 🙄 Generalnie stresuje mnie temat ciśnienia. 😧

Nic nie mówcie o ciśnieniu. 🤦 Najniższe to 129/70pare ale osiągam już wyniki 152/91. Na pewno dostanę zjebe w czwartek u ginekologa, bo kazał mi pisać, jak będzie powyżej 140, ale ja prawie codziennie mam jeden pomiar powyżej 140. No szykuje się już na wizytę u kardiologa i szybsze przymusowe L4, ale mam nadzieję, że skończy się na jakiś lekach (czytałam, że coś jest na takie sytuacje) niż dłuższym uziemieniem w szpitalu. 🙄 Generalnie stresuje mnie temat ciśnienia. 😧
Dopegyt wita:)

Jestem niskociśnieniowcem, standardowo mam jakieś 105-110/60, czasami zdarza się poniżej 100. Za to mam też syndrom białego fartucha, więc w przychodniach i szpitalach wychodzi zawsze książkowe 120/80 🤪🤪

reklama
Może cię trochę uspokoi ten rozdział z książki "O ciąży". 🤔

Załączniki

• 20240818_153138.jpg
    20240818_153138.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 46
  • 20240818_153203.jpg
    20240818_153203.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 46
  • 20240818_153226.jpg
    20240818_153226.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 42
  • 20240818_153236.jpg