Ankosik
Fanka BB :)
Od jutra z powrotem do pracy, więc może być ciężko, a w weekend czeka nas wesele ale trudno na odpoczynek przyjdzie jeszcze czasTrzymam kciuki żebyś w najbliższych dniach odpoczęła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od jutra z powrotem do pracy, więc może być ciężko, a w weekend czeka nas wesele ale trudno na odpoczynek przyjdzie jeszcze czasTrzymam kciuki żebyś w najbliższych dniach odpoczęła
Ja mam cyclogest, to też progesteron i mam go brać na noc, właśnie żeby jak najmniej wypluwało, jak najwięcej się wchłonęłoDziewczyny, które mają luteinę dopochwowa. Czy jak ją zaaplikujecie to leżycie jakiś czas? Czy generalnie przez to więcej leżycie?
Jeden lekarz powiedział, że po tym to trzeba większość dnia leżeć, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że połowa kobiet w ciąży leży z luteina.
W poprzedniej ciąży brałam na noc więc to oczywiste, że leżałam lek musi mieć czas żeby zadziałać więc warto poleżeć 20-30 minut żeby trochę mu to ułatwićDziewczyny, które mają luteinę dopochwowa. Czy jak ją zaaplikujecie to leżycie jakiś czas? Czy generalnie przez to więcej leżycie?
Jeden lekarz powiedział, że po tym to trzeba większość dnia leżeć, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że połowa kobiet w ciąży leży z luteina.
Ja leżałam, od 30 minut do godziny. Niestety, nawet po takim czasie czasami zdarzało się że coś jeszcze nie do końca się rozpuściło.Dziewczyny, które mają luteinę dopochwowa. Czy jak ją zaaplikujecie to leżycie jakiś czas? Czy generalnie przez to więcej leżycie?
Jedyna którą czytałam i zawsze do niej wracam to Kaz Cooke - "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Zerknij sobie, jest świetna. Jest napisana trochę żartobliwie (przemyślenia autorki) ale jest mnóstwo porad i wskazówek. Ma też książkę "Dzieciozmagania" i w niej jest o opiece nad dzieckiem, ale tej nie czytałamMacie do polecenia jakieś książki o ciąży i później o niemowlaku? Może w wolnym czasie zaczęłabym coś czytać, bo w tematach niemowlęcych jestem totalnie zielona
Ja czytałam z natuli książkę o porodzie naturalnym, karmieniu piersią, a teraz o rozwoju małego dzieckaMacie do polecenia jakieś książki o ciąży i później o niemowlaku? Może w wolnym czasie zaczęłabym coś czytać, bo w tematach niemowlęcych jestem totalnie zielona
Ja biorę luteinę i nic mi lekarz nie mówił aby leżeć bezpośrednio po aplikacji. Ogólnie zalecał pierwsze tygodnie się oszczędzać i odpoczywać, ale wzmianki stricte o stosowaniu w ten sposób nie było.Dziewczyny, które mają luteinę dopochwowa. Czy jak ją zaaplikujecie to leżycie jakiś czas? Czy generalnie przez to więcej leżycie?
Ja pożyczyłam „Mamy dla mamy” obydwa tomy. Jedną rozpoczęłam i całkiem ciekawaMacie do polecenia jakieś książki o ciąży i później o niemowlaku? Może w wolnym czasie zaczęłabym coś czytać, bo w tematach niemowlęcych jestem totalnie zielona
Ja mam 2 razy dziennie, więc biorę też rano. Wieczorem to mogę leżeć. Rano się nie da. Ale czasem jak zakładam rano to w środku jest jeszcze ta z nocy jakby się nie rozpuściła. Tzn taka papka jestJa biorę luteinę i nic mi lekarz nie mówił aby leżeć bezpośrednio po aplikacji. Ogólnie zalecał pierwsze tygodnie się oszczędzać i odpoczywać, ale wzmianki stricte o stosowaniu w ten sposób nie było.