reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Doktur, zazdroszczę mieszkania na mazurach😍
Caro, super taki wypad na urodziny😍
Anka2803, świetny plan na ostatnią wycieczkę we dwoje🤍
My we wrześniu mamy zaplanowane Bieszczady, mam nadzieję, że trochę do tego czasu przejdzie mi zadyszka, którą mam teraz😅
Ale znając mojego lekarza to i tak będzie odradzał. Trafiłam na bardzo ostrożnego. A jacy są wasi lekarze? U mnie zakaz przytulanek, roweru itd, cytuję"minimalna aktywność fizyczna". Wasi też tak?

reklama
Ja też tak mam. Ogólnie czuję, że to będzie czas nerwów, zastanawiania się, zbędnego rozmyślania 🫣 z bejbikiem to już czas będzie leciał

A tak z innej beczki, poprzestajecie na podstawowych badaniach, czy któraś z Was planuje panoramę, sanco itp?
ja jeśli się okaże że jestem to mam 38 prawie lat i przy żadnym nie robiłam, a teraz myślę że się będę nad tym zastanawiac

Badanie prenatalne to ważna rzecz, oraz test pappa, ale już nifty, sanco...do tego niestety czesto się mylą, sama niedawna historia małej Hani z trisomia 18, wg nifty miała być zdrowa...
Ja na pewno dwa pierwsze prenatalne i test pappa, jeśli będą wskazania to amniopunkcja.
pappa to też tylko prawdopodobienstwo

Ja jestem z Wielkopolski, konkretnie okolice Leszna i już coś gdzieś w trawie piszczy na te burze.. upał niemożliwy 🫣
My koniec miesiąca, o ile z ciążą będzie wszystko git po wizycie na pewno wybierzemy się nad polskie morze. Dawno nie byłam, a lubię 🌊 w dodatku z pieseczkiem 🐶

Czekamy na info 🙏
Lekarz na wizycie nie widział ciąży,plamienie krwią ciągle obecne, nastraszył mnie pozamaciczną.
Do tego zbadał mnie tak, że ledwo wstałam z kozetki, coś niebywałego. Pierwszy raz poszłam na NFZ i mam dość :( czekam na IP na przyjęcie, poczekam na diagnozę tutaj

W ogóle nie powinno być dyskusji nad koniecznością pappy, ja jestem na grupie na fb o badaniach prenatalnych i wszelkie ciążę z wadami wyszły właśnie po złej pappie i usg, także nie ma co dyskutować, jeśli pappa wyjdzie źle robimy jedyne słuszne badanie czyli amniopunkcje, no i cena...pappa jest za darmo razem z badaniem prenatalnych a nifty? Nie ma nawet co porównywać, oczywiście jeśli ktoś ma taką ochotę to robi ale wynik nifty nie jest wynikiem 100% tak jak pappa ale ta jednak jest za darmo a nie za 2 tysie..jeśli wyjdzie ciąża z wadą to do ewentualnej terminacji nifty się nie liczy, tal czy siak trzeba potwierdzić amniopunkcja.

reklama
Lekarz na wizycie nie widział ciąży,plamienie krwią ciągle obecne, nastraszył mnie pozamaciczną.
Do tego zbadał mnie tak, że ledwo wstałam z kozetki, coś niebywałego. Pierwszy raz poszłam na NFZ i mam dość :( czekam na IP na przyjęcie, poczekam na diagnozę tutaj
Kurcze może ciąża młodsza niż z om...daj znać co powiedzą w szpitalu.

Do góry