Zagubiona-we-mgle
Fanka BB :)
Podziwiam Was wszystkie ze ten optymizm i ze nie macie obaw żadnych jak to będzie w takich czasach w jakich żyjemy ja płaczę codziennie. Co w pracy powiem to nie wiem ;(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie to aż dusi czasami jak myślę o tej ciąży. No ale już w niej jestem i nic na to nie poradzę na szczęście w pracy już powiedziałamPodziwiam Was wszystkie ze ten optymizm i ze nie macie obaw żadnych jak to będzie w takich czasach w jakich żyjemy ja płaczę codziennie. Co w pracy powiem to nie wiem ;(
No ale zwolnić Cie nie mogą przecież..Ja nie mogę sobie pozwolić na urlop macierzyński bo nie będzie już do czego wracać
U Ciebie była typowa "wpadka"? Nie lubię tego określenia ogólnieMnie to aż dusi czasami jak myślę o tej ciąży. No ale już w niej jestem i nic na to nie poradzę na szczęście w pracy już powiedziałam
Zwolnić nie mogą ale wiem jaka będzie ciężka atmosfera jak powiem o ciąży ;(No ale zwolnić Cie nie mogą przecież..
Masz skrajne emocje i jeszcze początek ciąży nie sprzyja, wszystko się z czasem ulozy, jednocześnie Ci bardzo współczuję bo mogę się domyślać co czujesz.
Bardzo bym chciała, aby aborcja w naszym kraju była legalna i osoby które mają siły mogły jej dokonać, to kontrowersyjny temat dlatego rozwijać nie będę, ale różne są sytuacje w zyciu.
Pracujesz po to, żeby mieć kasę, a nie owocowe czwartki, taka jest prawda. Jak potwierdzisz ciążę u lekarza to jesteś nietykalna przez dość długi czas, a jak poprosisz o zwolnienie to w ogóle nie będziesz musiała tam chodzić. Umiejętne manewrowanie urlopem macierzyńskim daje kolejne dwa lata (jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi). To dużo czasu, żeby odpocząć psychicznie i przemyśleć dalsze kroki zawodowe, bo może to dobry moment na zmianę pracy. Najpierw upewnij się, na czym dokładnie stoisz pod kątem ciąży.Zwolnić nie mogą ale wiem jaka będzie ciężka atmosfera jak powiem o ciąży ;(
Jeżeli czujesz, że to jest najlepsze dla was obojga to tak zrób. Naprawdę. Ale jeśli się na to zdecydujesz to o ciąży i tak musisz powiedzieć w pracy, po porodzie będziesz też potrzebowała chwili, żeby organizm doszedł do siebie. Pewnych rzeczy po prostu nie przeskoczysz, ale możesz je rozplanować jeszcze zanim potwierdzi się ciąża.No właśnie tyle że ja nie nie chce nawet iść na urlop macierzyński a tym bardziej na l4. Ta ciąża jest tak nieplanowana i niechciana że poważnie zastanawiam się nad oddaniem dziecka do adopcji
wiem, ze nie powinnam, ale masz tez opcje - aborcyjny dream team-google.No właśnie tyle że ja nie nie chce nawet iść na urlop macierzyński a tym bardziej na l4. Ta ciąża jest tak nieplanowana i niechciana że poważnie zastanawiam się nad oddaniem dziecka do adopcji