reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Hej mamusie jestem mamą dwóch córeczek lutowych ( końcówka )2.5 latek i 6 miesięcy i mam pełno ciuszkow 62 i 68 i chciałabym się pozbyć bo już nie planuje dzieci a są w super stanie jeśli któraś mama wolałaby zawsze mogę wysłać przez vinted 😀 oprócz ciuszkow mam przewijak na łóżeczko i bujak jak kołyska później można zrobić jak krzesełko :) sprzedać chce za symboliczną kwotę 😊
Dużo zdrówka dla was 🌸🌸🌸
Dobry wieczór ☺️. Można prosić o nazwę użytkownika na Vinted ?☺️

reklama
Hej jeśli mowa o ubrankach to ja polecam przedłużki na body i nie dużo rozmiar 56 córka miała do miesiąca chyba że firmy smyk czy hm więcej bo te body wychodzą większe . Ja mam około 10 kompletów i więcej nie kupuje bo ja piorę codziennie a wolę więcej kupić 62/68 .
A jeśli chodzi o temp broń boże nie pierzcie w 90 stopniach bo zniszczycie wszystkie ubrania . 40 st wystarczy zdecydowanie , mi się sprawdził płyn bobini i teraz też kupuje takie
Żadne śpiochy czy body, a głównie mialam ze Smyka i hm, nie zniszczyły mi się prane wielokroć w 90 st. Najbardziej zagrożone są ubrania z łączonych materiałów np. bawełna z syntetycznymi naszyciami albo bluzy z podszewką z innego materiału niż wierzch. Puchate materiały mogą stracić kształt, ale to w sumie nie mam wyczucia, czy przypadkiem nie bardziej za sprawą obrotów wirowania. Tania tetra okropnie się zbiega. Te droższe bambusowe też trochę i tracą połysk, ale dają radę.

Edit: natomiast jak ktoś nie zamierza tak prać na stałe, to nie wiem czy jest sens zaczynać, może wystarczy wyprasować ubranka, które się dostało od kogoś lub później po pobycie w szpitalu.

slowem -zdania co do prania sa podzielone 😅
Zmienie temat i zapytam- dziewczyny, jak u was z waga? Ja od poczatku ciazy przytylam juz 7(!) kilo i jestem troche przerazona, bo dopiero co dociagam do 15tc…

Każda z nas ma inną wyjściówkę i inne skłonności do tycia/chudnięcia. ☺️
U mnie dotychczas jakiś +1/2kg, ale ja przed ciążą już byłam na granicy prawie nadwagi, więc może nie przybiorę jakoś bardzo dużo. 😅

Zmienie temat i zapytam- dziewczyny, jak u was z waga? Ja od poczatku ciazy przytylam juz 7(!) kilo i jestem troche przerazona, bo dopiero co dociagam do 15tc…
A ja mam zepsutą wagę i nie chcę kupować nowej :p Nie wydaje mi się, żebym przybrała dużo na ten moment, ale mam okropniaste wzdęcia i trochę ciężko określić precyzyjnie. Może zatrzymujesz sporo wody w organizmie i stąd taki przyrost.
Czytałam też, że same cycki mogą dociążyć o 1-1,5kg, więc może jesteś w tym "szczęśliwym" gronie :p

Schudłam i ważę mniej niż przed ciążą ale ja się turbo pilnuję. Trochę mi łatwiej bo nie mam kalorycznych zachcianek i jestem na diecie cukrzycowej. Plan jest na przytycie maksymalnie 5kg i jestem zdeterminowana żeby to osiągnąć:)

Ja plus 2 kg ale trzymałam się diety bo do doetwtyczki
Chodziłam teraz przerwałam i sobie dużo na słodkie pozwoliłam i czipsy więc mam plus dwa ale teraz już się pilnuje w 1 ciąży przytyłam około 25 kg dużo kasy dałam na dietę wiec teraz chce jak najmniej i chce ominąć cukrzycę ciążową

reklama
Ja w ogóle mam duże wahania 🙈 przed ciążą waga wahała mi się o 0,5kg do 1kg rano - wieczór, a teraz rano pokazuje 71,5 a wieczorem 73,5. 🙈😵 2kg wahania. I mam dylemat jak mnie lekarz/położna pyta, czy mówić te z rana czy z wieczora. 😅

Do góry