reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Hej mamusie jestem mamą dwóch córeczek lutowych ( końcówka )2.5 latek i 6 miesięcy i mam pełno ciuszkow 62 i 68 i chciałabym się pozbyć bo już nie planuje dzieci a są w super stanie jeśli któraś mama wolałaby zawsze mogę wysłać przez vinted 😀 oprócz ciuszkow mam przewijak na łóżeczko i bujak jak kołyska później można zrobić jak krzesełko :) sprzedać chce za symboliczną kwotę 😊
Dużo zdrówka dla was 🌸🌸🌸
Dobry wieczór ☺️. Można prosić o nazwę użytkownika na Vinted ?☺️

reklama
Hej jeśli mowa o ubrankach to ja polecam przedłużki na body i nie dużo rozmiar 56 córka miała do miesiąca chyba że firmy smyk czy hm więcej bo te body wychodzą większe . Ja mam około 10 kompletów i więcej nie kupuje bo ja piorę codziennie a wolę więcej kupić 62/68 .
A jeśli chodzi o temp broń boże nie pierzcie w 90 stopniach bo zniszczycie wszystkie ubrania . 40 st wystarczy zdecydowanie , mi się sprawdził płyn bobini i teraz też kupuje takie
Żadne śpiochy czy body, a głównie mialam ze Smyka i hm, nie zniszczyły mi się prane wielokroć w 90 st. Najbardziej zagrożone są ubrania z łączonych materiałów np. bawełna z syntetycznymi naszyciami albo bluzy z podszewką z innego materiału niż wierzch. Puchate materiały mogą stracić kształt, ale to w sumie nie mam wyczucia, czy przypadkiem nie bardziej za sprawą obrotów wirowania. Tania tetra okropnie się zbiega. Te droższe bambusowe też trochę i tracą połysk, ale dają radę.

Edit: natomiast jak ktoś nie zamierza tak prać na stałe, to nie wiem czy jest sens zaczynać, może wystarczy wyprasować ubranka, które się dostało od kogoś lub później po pobycie w szpitalu.

slowem -zdania co do prania sa podzielone 😅
Zmienie temat i zapytam- dziewczyny, jak u was z waga? Ja od poczatku ciazy przytylam juz 7(!) kilo i jestem troche przerazona, bo dopiero co dociagam do 15tc…

Każda z nas ma inną wyjściówkę i inne skłonności do tycia/chudnięcia. ☺️
U mnie dotychczas jakiś +1/2kg, ale ja przed ciążą już byłam na granicy prawie nadwagi, więc może nie przybiorę jakoś bardzo dużo. 😅

Zmienie temat i zapytam- dziewczyny, jak u was z waga? Ja od poczatku ciazy przytylam juz 7(!) kilo i jestem troche przerazona, bo dopiero co dociagam do 15tc…
A ja mam zepsutą wagę i nie chcę kupować nowej :p Nie wydaje mi się, żebym przybrała dużo na ten moment, ale mam okropniaste wzdęcia i trochę ciężko określić precyzyjnie. Może zatrzymujesz sporo wody w organizmie i stąd taki przyrost.
Czytałam też, że same cycki mogą dociążyć o 1-1,5kg, więc może jesteś w tym "szczęśliwym" gronie :p

Schudłam i ważę mniej niż przed ciążą ale ja się turbo pilnuję. Trochę mi łatwiej bo nie mam kalorycznych zachcianek i jestem na diecie cukrzycowej. Plan jest na przytycie maksymalnie 5kg i jestem zdeterminowana żeby to osiągnąć:)

Ja plus 2 kg ale trzymałam się diety bo do doetwtyczki
Chodziłam teraz przerwałam i sobie dużo na słodkie pozwoliłam i czipsy więc mam plus dwa ale teraz już się pilnuje w 1 ciąży przytyłam około 25 kg dużo kasy dałam na dietę wiec teraz chce jak najmniej i chce ominąć cukrzycę ciążową

reklama
Ja w ogóle mam duże wahania 🙈 przed ciążą waga wahała mi się o 0,5kg do 1kg rano - wieczór, a teraz rano pokazuje 71,5 a wieczorem 73,5. 🙈😵 2kg wahania. I mam dylemat jak mnie lekarz/położna pyta, czy mówić te z rana czy z wieczora. 😅

Do góry