reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

witaj. Musi minąć trochę czasu na oswojenie. A z pracą i wszystkim sobie świetnie poradzisz. Jak co pisz ,krzycz na bb tutaj dziewczynki zawsze wysłuchają , doradza pociesza lub poprostu będą wsparciem duchowym.

Dziś ustaliłam termin na test nifity pro wolę sprawdzić czy wszystko jest ok i nie dać się zaskoczyć. Któraś z was też się wybiera?
Nie, za dużo znam historii z tymi testami z grupy na fb, jeśli ryzyka będą wysokie to amniopunkcja, jedyne słuszne badanie.

reklama
Pół dnia w pracy, potem ogarniałam chatę i 2h byłam z młodym na rowerku w parku, wróciłam o 19, gadziny do spania a ja popcorn i mecz z mężem 😁
Odkąd biorę 8 tys dawek wit d codziennie to czuję się rewelacyjnie, ale poziom wit D miałam na poziomie 20 więc co się dziwić, że bylam wiecznie zmęczona....
Ale za te afrykańskie upały to ja dziękuję.
Kurczę muszę sobie zbadać też Wit d bo ja ost ciągle zmęczona brak energi nic się kompletnie nie chce a nigdy nie sprawdzałam poziomu

Kurczę muszę sobie zbadać też Wit d bo ja ost ciągle zmęczona brak energi nic się kompletnie nie chce a nigdy nie sprawdzałam poziomu
Niedobory wit d ma 90 prpc społeczeństwa...warto zbadać, tak samo jod niestety a te niedobory prowadzą do chorób, zmęczenia, wypadających włosów i innych takich.

U mnie w sumie podobnie tylko najstarszy syn 13 mimo autyzmu jest bardzo samodzielny i pomocny to samo 11 latek. Zosia 7 lat jedyna księżniczką z trudnym charakterkiem zawsze musi być tak jak ona chce inaczej strzela fochy płacze i krzyczy ale i tak jest urocza. Jarema ma prawie 7 m-cy ( 23 grudnia 2023) i teraz 5 ;)
Jarema, ale rzadkie imię! Inspirowane historią? ;)
Cześć dziewczyny. Ja chciałam się przywitać. Mam 33 lata. Mam na imię Natalia i wpadłam. ;( wczoraj robiłam test ciążowy pink- 7 dni przed okresem , bo strasznie zaczęły boleć mnie piersi. I jak zobaczyłam drugą kreskę bardzo słabą ale jednak- to zbladłam. Nie wyobrażam sobie siebie w roli matki, boję się o pracę, o wszystko. Czy jest któraś w podobnej sytuacji? Do lekarza dopiero początkiem sierpnia,
Piąteczka ;) Mam 34 lata i pierwszy raz się spodziewam fasolki, o ile z psami sobie fantastycznie radzę to nie wiem, jak będzie z dzieciakami. Pracuję z domu i uwielbiam swoją pracę, więc doskonale rozumiem obawę o to, jak połączyć to wszystko i nie oszaleć. Daj sobie trochę czasu na oswojenie się z ideą, zrób beta hcg z krwi (testy potrafią kłamać), pogadaj z partnerem/siostrą/psiapsią o tym i na chłodno decyduj, jak to wszystko poukładasz.

Jarema, ale rzadkie imię! Inspirowane historią? ;)

Piąteczka ;) Mam 34 lata i pierwszy raz się spodziewam fasolki, o ile z psami sobie fantastycznie radzę to nie wiem, jak będzie z dzieciakami. Pracuję z domu i uwielbiam swoją pracę, więc doskonale rozumiem obawę o to, jak połączyć to wszystko i nie oszaleć. Daj sobie trochę czasu na oswojenie się z ideą, zrób beta hcg z krwi (testy potrafią kłamać), pogadaj z partnerem/siostrą/psiapsią o tym i na chłodno decyduj, jak to wszystko poukładasz.
mam 3 synów z historycznymi imionami Tyberiusz, Wilhelm i Jarema mój mąż studiuje militarioznawstwo historyczne i mamy swoje stowarzyszenie w którym organizujemy eventy historyczne

Załączniki

• 14d7d626-58fc-4f25-a4c4-0c4bc6911d2a.jpeg
    14d7d626-58fc-4f25-a4c4-0c4bc6911d2a.jpeg
    96 KB · Wyświetleń: 106
  • bb6461a4-0f24-4f9b-8029-00932cad31c8.jpeg
    bb6461a4-0f24-4f9b-8029-00932cad31c8.jpeg
    50,1 KB · Wyświetleń: 103
@Zagubiona-we-mgle nawet taka planowana, wyczekana ciąża w pewnym momencie przeraża..to chyba naturalne, sama mimo tego że chciałam, to mam milion myśli przeróżnych i czasem łapie dołek.
Co do pracy, pamiętaj że już roczniaka możesz oddać do zlobka i wrócić do pracy, spełniać się dalej, z czasem też wszystko będzie łatwiejsze i zacznie się w głowie układać..

mam 3 synów z historycznymi imionami Tyberiusz, Wilhelm i Jarema mój mąż studiuje militarioznawstwo historyczne i mamy swoje stowarzyszenie w którym organizujemy eventy historyczne
Oooo, swoi ludzie! :D Jeden z moich siostrzeńców się swego czasu bardzo zaangażował w rekonstrukcje, drugi w wojsku teraz jest, bo od dzieciaka go kręciło właśnie militarioznawstwo. Wspaniałe pomysły na imiona! Gdzie robicie te eventy?

@Zagubiona-we-mgle nawet taka planowana, wyczekana ciąża w pewnym momencie przeraża..to chyba naturalne, sama mimo tego że chciałam, to mam milion myśli przeróżnych i czasem łapie dołek.
Co do pracy, pamiętaj że już roczniaka możesz oddać do zlobka i wrócić do pracy, spełniać się dalej, z czasem też wszystko będzie łatwiejsze i zacznie się w głowie układać..
Dokładnie , zawsze tak jest , ja planowałam ciążę a jak już zaszłam to w nocy spać nie mogę czy to była dobra decyzja czy sobie poradzę i przerażają mnie czasy jakie mamy . Ale nie wyobrażam sobie żeby moja córka 2,5 latka nie miała w przyszłości rodzeństwa . Marzę o drugiej córeczce 🥰
U mnie jest taka sytuacja że mieszkam 50 min od rodziny i nie mam pomocy obok a za rok prawdopodobnie nie przedłuża nam wynajmu domku . Też nie wiem co będzie ale musi być dobrze .
ja mam tak że w dzień coesze sie ciaza itp a w nocy przebudzę się i martwię się myślę i wszystkie negatywne myśli do mnie przychodza

Na pewno jak urodzisz i pojawi się dziecko to będziesz inaczej myślała . Nie będziesz mogła sobie juz życia bez niego wyobrażać i będzie ważniejsze od pracy:) ae teraz dużo osób oddaje po roku do żłobka więc nie martw sie o pracę

Oooo, swoi ludzie! :D Jeden z moich siostrzeńców się swego czasu bardzo zaangażował w rekonstrukcje, drugi w wojsku teraz jest, bo od dzieciaka go kręciło właśnie militarioznawstwo. Wspaniałe pomysły na imiona! Gdzie robicie te eventy?
Polska Europa i świat. Założyłam stowarzyszenie, które zajmuje się pomocą rodzinom i dzieciom w spektrum oraz organizacja eventów historycznych.

reklama
Do góry