Myślę, że masz rację, ale myślę też, że wiele z nas ma po prostu za dobre serduszka i chęć pomocy, mimo że czują, że powinny sobie odpuścić.Dziewczyny czasem warto nie opisywać na komentarze osoby która sama nie wie czego chce i tylko sieje zamęt
reklama
Zagubiona-we-mgle
Fanka BB :)
Nie mam żadnych objawówMimo całej otoczki musisz myśleć pozytywnie. Może mało pocieszające, ale dopóki nie zmiażdżą Cię objawy (oby ciąża była dla Ciebie łaskawa) to naprawdę z dobrym nastawieniem ten czas zleci całkiem szybko.
Zagubiona-we-mgle
Zamęt?Dziewczyny czasem warto nie opisywać na komentarze osoby która sama nie wie czego chce i tylko sieje zamęt
93kora
To dbaj o siebie najlepiej jak potrafisz bo wiem jaki to strach, sama przeżywałam też zagrożoną ciąże po 7 latach starań, właśnie po tych przejściach. Mało tego toxo miałam także kombo ostreA nie no to spoko ja ze SWOJEJ PERSPEKTYWY to jestem w 11 tygodniu ciąży zagrożonej, po poronieniu, z szczątkiem jajnika, zrostami, nikt już tego nie zmieni, taka jest moja perspektywa i nic to nie zmienia w niczyim życiu.
Jak rozumiem twoja perspektywa jest taka że bardzo chciałabyś bez problemu móc zajść w ciążę ? To rozumiem bardzo. Jak wszyscy. Oprócz naszej jednej koleżanki.
Zdanie może zmieni, może nie zmieni, ważne żeby była szczęśliwa w SWOIM ŻYCIU i nie skazywała nikogo na cierpienie i swoje nieszczęście.
No okej, zgadzam się. Nie namawiam nikogo do niczego przecież
93kora
Jeżeli chodzi Ci o mnie, wyraziłam swoje zdanie tylkoDziewczyny czasem warto nie opisywać na komentarze osoby która sama nie wie czego chce i tylko sieje zamęt
Kitsune
Moderator
Mówcie co chcecie, ja podziwiam @Zagubiona-we-mgle że w tak trudniej sytuacji już te rękawice podniosła i postanowiła jednak walczyć.
Czuję po Twoich postach, że zaczynasz oswajać się z tą myślą bo chyba to było u Ciebie najgorsze. Że tą ciąża przyszła nagle, znikąd, niechciana.
Podtrzymuję swoje zdanie, że każda podjęta przez Ciebie decyzja będzie okej jeśli tylko będziesz jej na 100% pewna. Może kiedyś będziesz żałować, może nie. Tego nie wie NIKT i nikt inny, tylko Ty będziesz ponosić odpowiedzialność i konsekwencje tej decyzji. Dlatego ona powinna być tylko i wyłącznie Twoja a nie kierowana głównie tym co tu przeczytasz, czy ktoś Ci gdzieś powie. Oczywiście, warto szukać pomocy i wsparcia. Jednak na pewno będziesz słyszała dużo sprzecznych ze sobą "dobrych rad". Słuchaj, zawsze przemyśl, ale nie stawiaj ich przed swoje własne przekonania.
W każdym razie, szacun. Trzymam za Ciebie mocno kciuki
Czuję po Twoich postach, że zaczynasz oswajać się z tą myślą bo chyba to było u Ciebie najgorsze. Że tą ciąża przyszła nagle, znikąd, niechciana.
Podtrzymuję swoje zdanie, że każda podjęta przez Ciebie decyzja będzie okej jeśli tylko będziesz jej na 100% pewna. Może kiedyś będziesz żałować, może nie. Tego nie wie NIKT i nikt inny, tylko Ty będziesz ponosić odpowiedzialność i konsekwencje tej decyzji. Dlatego ona powinna być tylko i wyłącznie Twoja a nie kierowana głównie tym co tu przeczytasz, czy ktoś Ci gdzieś powie. Oczywiście, warto szukać pomocy i wsparcia. Jednak na pewno będziesz słyszała dużo sprzecznych ze sobą "dobrych rad". Słuchaj, zawsze przemyśl, ale nie stawiaj ich przed swoje własne przekonania.
40milionowserc
Moderator
To raczej dobre informacjeNie mam żadnych objawów
Zagubiona-we-mgle
Niczego pewna nie jestem.Mówcie co chcecie, ja podziwiam @Zagubiona-we-mgle że w tak trudniej sytuacji już te rękawice podniosła i postanowiła jednak walczyć.
laurelle
A jak chcesz najlepiej chyba ok 30tc z tego co kojarzę. Różne są szkoły ale polecam jednak stacjonarnie. My chodziliśmy do szkoły rodzenia w szpitalu w którym rodziłamod kiedy tam się uczęszcza. ?
Ja byłam dziś na wizycie w luxmed, żeby założyć kartę ciąży i robić darmowe badania. Poza tym że godzina opóźnienia to spoko pani doktor. Dostałam też receptę na xonvea bo u mnie masakra z mdłościami. Zwolnienie też od razu chciała dać ale nie brałam. USG na wizycie. Bobas 4cm, serduszko jest Wszystko w porządku
Ostatnia edycja:
reklama
Nie nie chodzi mi o ciebie . Pisze tak ogólnie .Jeżeli chodzi Ci o mnie, wyraziłam swoje zdanie tylko