reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Ojej, wtedy też będę płakać!
Boże święty, to dopiero bedzie trudno wytłumaczyć chlopu, że wzrusza mnie gra siatkarzy, bo ja też pewnie będę ryczeć. 🤣
Ja dzisiaj płakałam razem z Iga Świątek, że to tylko brązowy medal 🤯😭 jak siatkarze przebrną ćwierćfinał to chyba zaleje łzami pół pokoju 😭😭😭 masakraaa co mi się porobiło
Z Iga też dziś płakałam 🤣

Płakałam też, bo Stary chciał pozmieniać plany i jechać jutro kupić lustro w Leroyu, a nie dziś jak się umawialiśmy. Po czym słysząc mój głos, wrócił szybciej z ryb, to powiedziałam, że jednak mi się nie chce. Pojechałam do sklepu, wróciłam i stwierdziłam, że jednak jutro mi sie nie będzie chciało i jedziemy dziś. 😅 Wszystko w ciągu 1h. 😆

reklama
W tkance podskórnej też znajdują się małe naczynka krwionośne (u mnie świetnie widać to na udach, ale na brzuchu wśród tkanki tłuszczowej też jest ich całkiem sporo). Jak się naruszy takie naczynko to wtedy zawsze powstaje siniak, niektórzy mają takich naczynek więcej inni mniej.
Kasia Ty pewnie masz ich więcej :p
U mnie zauważyłam zależność, że więcej siniaków robi się po prawej stronie pępka, więc o ile mam miejsce to więcej kłuje się w lewą stronę :)
Dzięki , marne to pocieszenie 😁
Ja to chyba mam jakąś tendencje do siniaków bo gdzie się nie walne zaraz siniak 🤷 i to jest chyba to . Nawet mam między palcami u ręki i nie wiem od czego i kiedy mogłabym się uderzyć 🤦 to chyba tak z wiekiem bo wcześniej nie kojarzę żeby mi się tak odrazu pojawiały

Też wyje widząc kogoś szczęśliwego … Mam wyczulony węch Mdłości 🤢 i Zmiana smaku. Coś co uwielbiałam teraz mi nie smakuje. Czuję się zmęczona od kilku dni odlatuje patrząc się na dzieci jak się bawią . Najgorzej jak ktoś mnie zerwie z takiego snu. To czuję się osłabiona i rozdygotana . Dziś po zjedzeniu Ciasta trzyma mnie zgaga ….Od wizyty u lekarza idę do łazienki Z Duszą na ramieniu że jednak się nie uda i że poronię ze Ciążą się nie rozwinie Jeszcze nic nie wiadomo a ja się załamuje nie wytrzymam 2 tygodnie niewiedząc co tam się dzieje

robiłam sobie zastrzyki przez 2 ciążę i siniaka miałam raz 😁 tacie też robiłam przez kilka tygodni po operacji i nie miał ani jednego :) ale ja osobiście uważam, że Clexane ma lepsze strzykawki, łatwiej mi się nią wbić niż Neoparinem.

W tkance podskórnej też znajdują się małe naczynka krwionośne (u mnie świetnie widać to na udach, ale na brzuchu wśród tkanki tłuszczowej też jest ich całkiem sporo). Jak się naruszy takie naczynko to wtedy zawsze powstaje siniak, niektórzy mają takich naczynek więcej inni mniej.
Kasia Ty pewnie masz ich więcej :p
U mnie zauważyłam zależność, że więcej siniaków robi się po prawej stronie pępka, więc o ile mam miejsce to więcej kłuje się w lewą stronę :)
Coś w tym jest. U mnie niestety i po prawej i po lewej stronie się robią. Tylko względnie na środku jest spokój. Im bardziej w którąś stronę w bok wybiorę tym gorzej to wygląda. A z samego boku jak próbowałam wkłować - szczypie, co skutecznie zniecheca.
Igły potwierdzam, tępe są 😎czasem trzeba się namęczyć żeby się wbić. Mój mąż i igły to nie jest dobre połączenie 😜

Nie znam osoby która stosując heparynę nie miałaby siniaków ;) Ja mam już masakryczne sińce po obu stronach. Ale całkiem niedawno dowiedziałam się, że robię zastrzyki za blisko pępka a to też jest powód większych siniaków. Teraz robię dalej i jest delikatnie lepiej, ale też wychodzą
To ciekawe, że tak powiedział bo u mnie tylko jak na środku robię w okolicy pępka to mi nie wyskakują 🤪😆 Wbujalabym tam cały czas ale z racji tego, że mam zastrzyki 2x dziennie (Clexane i progesteron), zaczyna na tym środku brakować miejsca🙃. A siniaki po bokach jeszcze nie zniknęły. Niektóre miały 4 cm średnicy. Rekordzista miał 6cm😱🙈 na szczęście już zniknął... Obecnie są małe 1cm x3 i jeden duży 4cm. W różnych kolorach tęczy 😆

Dziewczyny, w poniedziałek robiłam betę i było ponad 21.000 i dziś zrobiłam znów żeby zobaczyć czy stoi w miejscu lub spada po wczorajszej diagnozie. A beta dziś ponad 23.700. co o tym myślicie?
Kochana mi przy 25 000 tys wyszedł przyrost 30% a z dzidzia było wszystko ok i lekarz mi powiedział z na tym etapie beta nie jest wiarygodna tylko usg

Wyczytałam dzis w aplikacji, że w 9 tygodniu czeka mnie nasilenie mdłości, i coś w tym jest, bo od dwóch dni non stop jest mi 🤢. W dodatku wróciło zmęczenie z 5/6 tygodnia i hormony walą mnie w głowę. 🙈 Popłakałam się z Iga, że przebrała mecz, generalnie płaczę z każdej możliwej okazji, nawet wzrusza mnie ze wiatr tak ładnie wieje i kwiatki kwitną. 🙈🤦
Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam już mieć dosyć ciągłych mdłości. 😅 Tak serio dosyć, że czuję się wkurzona, że je mam. 😅
Apropop plakania to codziennie rano do 12 średnio płacze bez powodu i czuję w sobie straszny lek ,chyba że sobie nie poradzę z drugim dzieckiem ,że będzie strasznie ciężko .. i mam takie bardzo zjazdy psychiczne ,że przeleżała bym w łóżku najlepiej pół dnia .. najlepiej się czuje wieczorami :)

Apropop plakania to codziennie rano do 12 średnio płacze bez powodu i czuję w sobie straszny lek ,chyba że sobie nie poradzę z drugim dzieckiem ,że będzie strasznie ciężko .. i mam takie bardzo zjazdy psychiczne ,że przeleżała bym w łóżku najlepiej pół dnia .. najlepiej się czuje wieczorami :)
a pierwsze dziecko ile lat ma? Tez mam takie obawy jak urodzę to pierwsza córka będzie miała 6 lat i przerażają mnie poranki bo ja trzeba będzie odprowadzic do szkoły do zerówki więc dzień w dzień na 8 z nią i tym małym bąblem będą wędrówki zwłaszcza na początku będzie ciężko ale później mam nadzieję że się jakoś przyzwyczaimy

reklama
a pierwsze dziecko ile lat ma? Tez mam takie obawy jak urodzę to pierwsza córka będzie miała 6 lat i przerażają mnie poranki bo ja trzeba będzie odprowadzic do szkoły do zerówki więc dzień w dzień na 8 z nią i tym małym bąblem będą wędrówki zwłaszcza na początku będzie ciężko ale później mam nadzieję że się jakoś przyzwyczaimy
Pierwszy ma 3 lata jak się drugie urodzi będzie miał 4 . Najgorsze jest to że ja chciałam tego dziecka drugie ,oby dwoje tego chcieliśmy z mężem a teraz mam takie obawy czy to byl dobry pomysł ,czy mu napewno damy radę . Codziennie rano mam takie leki ,zmuszam się do wszystkiego żeby tylko zająć głowę i nie myślec . Może to też jest spowodowane tym że syn jeszcze w domu i dopiero od poniedziałku do przedszkola. Trzeba mu zajmować cały dzień bo bardzo jest absorbujący a nie chce żeby ślęczał cały dzień przed tv . Mąż mnie cały czas pociesza że damy sobie radę ,że przecież nie jestem sama .. a ja się boje ,wyje i nie umiem nad tym zapanować .. czasami czuję się jakbym miała depresję

Do góry