reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Jestem po wizycie , dalej nie wierzę wczorajsza beta za mały przyrost i szłam na wizytę z nastawieniem że będzie łyżeczkowanie , a tu dzidziuś z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️
Z rozmiarów 6 tydzień i 4 dni , ale mam się posługiwać terminem 7 tydzień i 2 dzień bo z miesiączki wychodzi 8+1 🙈
Ale wychodzi na ciążę młodsza 10 dni .

Tak się cieszę ❤️

Termin na 16 marca ❤️
Popłakałam się z partnerem ❤️
Dostałam komplet badań i jutro pójdę je zrobić i mam się odrazu umówić na prenatalne dostałam skierowanie.
Supperr
Bozeeee dziewczyny ja dzisiaj pierwszy raz od tygodnia rano wstałam i się nie popryczalam ;D i zjadłam normalny ,nie płynny posiłek :) chyba moja to wszystko ,mam nadzieję :) dzisiaj mam wizytę na 16. Trzymajcie kciuki !:) a co do tego czy mi czegoś brakuje do jedzenia to chyba niczego bo narazie to jednak każdy zapach mnie odrzuca :(
U mnie z mdłościami raz lepiej raz gorzej . Biorę ta xonvee i widzę że jest lepiej bo mogę zjeść cokolwiek choć czasem muli strasznie.
Ja nie mam za sobą poronień to moja 5 ciaza ale prawie w każdej miałam jakieś plamienia, skurcze przedwczesne itp. o tą nie starałam się wogole dbałam o siebie tak żeby maluch miał wszystko co potrzeba z mleczka mojego. Byłam w totalnym szoku jak zobaczyłam dwie kreski. Trochę ostatnio milczę bo działamy z płytami ( pomagam bo mąż sam wszystkiego nie zrobi) dlatego mało czasu na cokolwiek

reklama
Supperr

U mnie z mdłościami raz lepiej raz gorzej . Biorę ta xonvee i widzę że jest lepiej bo mogę zjeść cokolwiek choć czasem muli strasznie.
Ja nie mam za sobą poronień to moja 5 ciaza ale prawie w każdej miałam jakieś plamienia, skurcze przedwczesne itp. o tą nie starałam się wogole dbałam o siebie tak żeby maluch miał wszystko co potrzeba z mleczka mojego. Byłam w totalnym szoku jak zobaczyłam dwie kreski. Trochę ostatnio milczę bo działamy z płytami ( pomagam bo mąż sam wszystkiego nie zrobi) dlatego mało czasu na cokolwiek
Moja 6 ciąża i też tak jak Ty byłam w szoku że test pokazał 2 kreski. Bo z M nie. Planowaliśmy kolejnego. 6 nam wystarczy a tu masz Ci los. I kolejne w drodze

Moja 6 ciąża i też tak jak Ty byłam w szoku że test pokazał 2 kreski. Bo z M nie. Planowaliśmy kolejnego. 6 nam wystarczy a tu masz Ci los. I kolejne w drodze
Moja też 6 ciąża ale dwie poronione więc to będzie czwarte dzieciątko w domu. I też nieplanowane
Jak wy byłam w szoku jak okazało się że ciąża. Kompletnie bym się tego nie spodziewała akurat teraz... No ale cóż. Trzeba jakoś sobie wszystko poukładać, prawda?😊

Masakra czytam ile miałyście poronień i zaczynam wątpić w powodzenie tej ciąży , no ale nadzieja umiera ostatnia ❤️
No... Ja też myślałam że to się zdarza rzadko, a później jakoś tak wyszło w rozmowach ze prawie wszystkie dziewczyny jakie znam poroniły. Ja też sama niedawno tego doświadczyłam i teraz zazdroszcze trochę pierwszociążowym mamom ich radości 🥲
Nie wątp, nie martw się na zapas - ciesz się, dbaj o siebie, uśmiechaj się :) co by nie było, poradzisz sobie świetnie! ♥️

Hej dziewczyny ,

Dojeżdżają mnie zaparcia od tygodnia …. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby ??!!
I mdłości co raz większe 🙈🙄

Hej dziewczyny ,

Dojeżdżają mnie zaparcia od tygodnia …. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby ??!!
I mdłości co raz większe 🙈🙄
Mnie parę dni temu na chwilę zatkało to pomogły śliwki węgierki, chyba z 10 zeżarłam :D Innych domowych sposobów poza śliwkami i kawą (z którą musimy uważać) nie znam. Z apteki można zgarnąć syrop Lactulosum, działa bardzo szybko, więc bierz w okolicy łazienki :p

Mnie parę dni temu na chwilę zatkało to pomogły śliwki węgierki, chyba z 10 zeżarłam :D Innych domowych sposobów poza śliwkami i kawą (z którą musimy uważać) nie znam. Z apteki można zgarnąć syrop Lactulosum, działa bardzo szybko, więc bierz w okolicy łazienki :p
Dzięki śliwki nie działają !
Nie działa nawet maslanka mango w połączeniu z ogórkami kiszonymi !! :D

Więc chyba pokuszę się o ten syrop …. Poczytam o nim

Jak nie używasz jeszcze, to polecam sobie kupić podnóżek pod nogi do siedzenia na tronie. 😅 Ma się zdrowsza pozycje i łatwiej idzie. 🙈🙈 Ja na razie głównie to stosuje na zaparcia. 🤣

A i woda z cytryna na czczo ciut pomogła.

reklama
Jak czytam o waszych miksach to momentalnie mi się chce :D
Ten syrop mi dali po laparoskopii w szpitalu, daje się go też maluszkom jak mają problemy. Na ulotce sprawdzałam, że można w ciąży (wiadomo, po konsultacj, bla, bla) ;)

Do góry