reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
U mnie dziś równo 6 tydzień ale też praktycznie bez żadnych objawów poza sennością i bolącymi piersiami mam nadzieję że już tak zostanie 🙂

Czytam i czytam, i z wieloma Wami się utożsamiam 🫣 moje menu jedzeniowe też bardzo ubogie. Bułka z almette i pomidor - od dwóch tygodni tylko to mnie nie przyprawia o rzyga 😂 Co do spania to oczywiście gdzie bym nie usiadła to zaraz mogę iść w kimono, w nocy śpię po 12h🫣

Dziś byłam na badaniach i wyszła mi bakteria w moczu, ale doktor zapisał co trzeba i jednak mimo wszystko uspokoił, że niestety to bardzo częste zjawisko u ciężarnych

Mnie siostry straszyły, że im od 7 tygodnia się zaczęło, ale mamy już jakieś 7+5 i tylko mi się czasem niesmacznie zrobi jak mam pusto w brzuszku. Ale naprawdę współczuję wam, biedaczki... Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej minęło!

Mnie siostry straszyły, że im od 7 tygodnia się zaczęło, ale mamy już jakieś 7+5 i tylko mi się czasem niesmacznie zrobi jak mam pusto w brzuszku. Ale naprawdę współczuję wam, biedaczki... Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej minęło!
Mi w poprzednich ciążach też zaczynalo się od 7 tygodnia. Dziś mam już 8+1 i mam nadzieję że chociaż tym razem ciąża będzie dla mnie łaskawsza;) nie czuje się najlepiej ale na szczęście nie wymiotuje i mogę co nieco zjeść i jakoś funkcjonować więc z tego się puki co cieszę.

Mi w poprzednich ciążach też zaczynalo się od 7 tygodnia. Dziś mam już 8+1 i mam nadzieję że chociaż tym razem ciąża będzie dla mnie łaskawsza;) nie czuje się najlepiej ale na szczęście nie wymiotuje i mogę co nieco zjeść i jakoś funkcjonować więc z tego się puki co cieszę.
Czyli rozumiem, że leki jakoś pomagają?

ja narazie bez większych objawów prócz bólu w podbrzuszu chociaż od dwóch dni mam spokój i czuje tylko piersi tkliwe 🤷‍♀️
U mnie podobnie, bóle w podbrzuszu, czasem senność a prócz tego nic szczególnego...
Ale nie mogę znieść niektórych zapachów. Najgorzej było w galeriach handlowych jak jeszcze byłam na chodzie, fatalny obieg powietrza i często nie do wytrzymania intensywność, zwłaszcza przy sklepach z butami, które maskują zapach butów jakimiś "perfumami" . Wstrzymywałam oddech byle dojść do wyjścia i zaczerpnąć powietrza. Wychodzę a tam palacze 🙈🤪
W niedzielę mój mąż zrobił sobie parówki i mało nie... 🤢 od tego smrodu.

reklama
Do góry