reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Czy któraś z Was bada jeszcze bete?

W czwartek było widoczne echo zarodka, a dzisiaj beta tylko 3100 (8 lipca 250). Wiem, że po przekroczeniu 1000 beta spada, ale w pierwszej ciazy w okolicach 6 tygodnia miałam już ponad 40 tysięcy...

Jestem trochę podłamana.
Beta nie spada, tylko wolniej przyrasta. Kurcze trochę niski wynik, sprawdź sobie jeszcze ze 2 razy jak ten przyrost wygląda

reklama
Kalkulator pokazuje nieprawidłowy przyrost (niecałe 40%) ale on nie bierze pod uwagę tego spowolnienia bety po przekroczeniu 1000.
mi sie wydaje , że w tym momencie ważniejsze już jest USG.

Załączniki

• IMG_8265.jpeg
    IMG_8265.jpeg
    111,3 KB · Wyświetleń: 55
A jak u Was z mdłościami? Ja od wczoraj przeżywam jakąś masakrę, wczoraj calutki dzień ból głowy + właśnie mdłości. Dzisiaj już troszkę lepiej bo tylko rano miałam, za to takie że myślałam że bez wymiotów się nie obejdzie. Na szczęście się obeszło i hak zjadłam śniadanie to przeszło całkiem 🤭🤭 Z jednej strony masakra, a z drugiej cieszę się że te objawy są bo we wszystkich nieudanych ciążach nie było ich w ogóle 🥹🥹
ja póki co nie mam żadnych ale u mnie dopiero 5+1 może jeszcze wszystko przede mną choć mam cichą nadzieję że w tej ciąży będę czuła się dużo lepiej bo poprzednia nieźle dała mi w kość

Was też coś zakluje czasem ?tak po środku ? Nie wiem czy to jelita czy bardziej macica ..? Bo już mam czarne myśli .. biorę ten acard i clexane + progesteron besins ale boje się strasznie .

Was też coś zakluje czasem ?tak po środku ? Nie wiem czy to jelita czy bardziej macica ..? Bo już mam czarne myśli .. biorę ten acard i clexane + progesteron besins ale boje się strasznie .
Tak , też tak czasami mam . Nie mam bólu, tylko od czasu do czasu brzuch zakłuje .

reklama
A śpicie jeszcze na brzuchu czy już raczej unikacie takiej pozycji? Bo mi póki co się zdarza ale ze to dopiero początek to chyba jeszcze jest dopuszczalne

Do góry