reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Mnie pomaga guma miętową, więc do kompletu kupiłam wczoraj tik taki miętowe, cukierki miętowe, gumy miętowe. 🙈 Najbardziej problematyczny jest smak słodki, słone wejdzie bez problemu 🙈😳 co ciekawe, słodkie na zimno też wchodzi, typu lód. 🙈 Zauważyłam, że mam problem ze daniami z większą ilością składników - pizza albo spaghetti, o którym marzyłam, jest dla mnie za ciężkie i problematyczne, ale posiłki 1/2 składnikowe (nie słodkie) bez problemu typu bułka z twarożkiem że szczypiorkiem, same ogórki czy dziś zrobiłam lemoniadę z kiwi i myślałam, że będzie ciężko, ale generalnie spoko poszło. 🙈😅
Kurde, ja od kilku dni mam ten problem ze jestem strasznie głodna, w brzuchu burczy a ja kompletnie nie mam ochoty jeść 🙄 Nawet jak myślę o ulubionych potrawach to mnie nie rusza 🫤 Jem tak po prostu, byle zjeść i nie czuć głodu, ale kompletnie bez żadnej satysfakcji

reklama
Mnie pomaga guma miętową, więc do kompletu kupiłam wczoraj tik taki miętowe, cukierki miętowe, gumy miętowe. 🙈 Najbardziej problematyczny jest smak słodki, słone wejdzie bez problemu 🙈😳 co ciekawe, słodkie na zimno też wchodzi, typu lód. 🙈 Zauważyłam, że mam problem ze daniami z większą ilością składników - pizza albo spaghetti, o którym marzyłam, jest dla mnie za ciężkie i problematyczne, ale posiłki 1/2 składnikowe (nie słodkie) bez problemu typu bułka z twarożkiem że szczypiorkiem, same ogórki czy dziś zrobiłam lemoniadę z kiwi i myślałam, że będzie ciężko, ale generalnie spoko poszło. 🙈😅
Ja zjem wszystko, ale napoje gazowane do jakaś masakra

Kurde, ja od kilku dni mam ten problem ze jestem strasznie głodna, w brzuchu burczy a ja kompletnie nie mam ochoty jeść 🙄 Nawet jak myślę o ulubionych potrawach to mnie nie rusza 🫤 Jem tak po prostu, byle zjeść i nie czuć głodu, ale kompletnie bez żadnej satysfakcji
Tak trochę oszukiwał, bo miałam taki stan w zeszłym tygodniu, że nie tylko nie jadłam ale też nie czułam głodu i cały dzień mogłam przeżyc na wodzie, więc trochę w siebie wmuszałam, a potem ratowałam się guma miętową na mdlosci, albo próbowałam najpierw rozruszać żołądek ogórkami małosolnymi (to była jedna rzecz po której nie miałam mdłości w zeszłym tygodniu 🙈).

Nie mają prawa nie wydać, w ogóle szok ze kobieta musiała coś takiego przechodzić, głowa mała. Ja przy każdym poronieniu pierwsze co to dostawałam kartę z pytaniami o pomoc psychologa, czy chcę pochować dziecko i właśnie badanie materiału. Ale właśnie - niektóre szpitale specjalnie nie informują że można coś takiego zrobić bo to dla nich chwila dodatkowej roboty i miejsca żeby materiał przechować.
Noo biedna dziewczyna …

A jak u Was z mdłościami? Ja od wczoraj przeżywam jakąś masakrę, wczoraj calutki dzień ból głowy + właśnie mdłości. Dzisiaj już troszkę lepiej bo tylko rano miałam, za to takie że myślałam że bez wymiotów się nie obejdzie. Na szczęście się obeszło i hak zjadłam śniadanie to przeszło całkiem 🤭🤭 Z jednej strony masakra, a z drugiej cieszę się że te objawy są bo we wszystkich nieudanych ciążach nie było ich w ogóle 🥹🥹
Ja niestety calutki tydzień już wymiotuję, jak w zegarku zaczyna się „akcja” około 5-6 rano i trwa minimum do 12. Później odsypiam. Nie sądziłam, że to aż takie brutalne 🫣

Mam dokładnie tak samo. W dodatku obrzydzenie do jedzenia 🤢

Czy któraś z Was bada jeszcze bete?

W czwartek było widoczne echo zarodka, a dzisiaj beta tylko 3100 (8 lipca 250). Wiem, że po przekroczeniu 1000 beta spada, ale w pierwszej ciazy w okolicach 6 tygodnia miałam już ponad 40 tysięcy...

Jestem trochę podłamana.

Czy któraś z Was bada jeszcze bete?

W czwartek było widoczne echo zarodka, a dzisiaj beta tylko 3100 (8 lipca 250). Wiem, że po przekroczeniu 1000 beta spada, ale w pierwszej ciazy w okolicach 6 tygodnia miałam już ponad 40 tysięcy...

Jestem trochę podłamana.
Sprawdz w necie w kalkulator betahcg, tam pokazuje czy przyrost prawidłowy

reklama
Do góry