reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

Ja generalnie obawiam się jednego. Narobiłam afery w pracy, że się źle czuję i trochę manewrowałam grafikiem pod obecny stan - nie ukrywam, ale też nie ściemniam. Po prostu chyba już palma mi z emocji odbija i zakładam czarny scenariusz, że jak pójdę do lekarza to się okaże najgorsze (odpukać), a moja szefowa już szuka kogoś na moje miejsce. Jak to jest? Jak jest pęcherzyk ciążowy chociażby to już dają zwolnienie? Czy dopiero rejestrując akcję serca? Choć zakładam, że widać już będzie wszystko co powinno, betę mam dość wysoką. Ah mnóstwo wątpliwości, tak to jest przy pierwszej ciąży, w dodatku wyczekanej…
Wszystko zależy od Twojego stanu i od lekarza. Mój lekarz na przykład od pozytywnego testu pyta o zwolnienie ;) Ale bywałam też u takich, którzy nawet z krwawieniem w ciąży nie chcieli mi zwolnienia dać 🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama
dlaczego nie migesz wyjechać na urlop ? Ani tym bardziej wyjść na grilla ? Lekarz zaznacza, że możesz się poruszać i wychodzić z domu .
Możesz ale tylko w ważnych sprawach lub jeśli masz konkretne zalecenia. Teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy lub zwolnić z konieczności wykonywania pracy z zachowaniem wynagrodzenia (czy jakoś tak) ale jak jest to wszyscy wiemy🤷‍♀️

Możesz ale tylko w ważnych sprawach lub jeśli masz konkretne zalecenia. Teoretycznie pracodawca powinien dostosować miejsce pracy lub zwolnić z konieczności wykonywania pracy z zachowaniem wynagrodzenia (czy jakoś tak) ale jak jest to wszyscy wiemy🤷‍♀️
Na spacer też można wyjsc, co w ciąży jest wskazane.

No właśnie teoria swoje a praktyka swoje. U mnie od razu "delikatnie sugerują" L4, bo na co im pracownik który właściwie niewiele może zrobić 😉

Byłam u ginekologa i spłaszczony pusty pęcherzyk :(
Jestem trochę podłamana bo przechodziłam przez to w styczniu
Z okresu wychodzi 7+2 , ale owulacja mocno bardzo mi się opóźniła więc może to być też 5+2
Do kontroli za tydzień
Trzymam kciuki aby za tydzień był już dzidzius w środku myśl pozytywnie
Ja dziś 6+1, wizytę mam na 17.45, nie mogę się zdecydować, czy chce mi się spać czy się stresuję, owsianka mi totalnie nie wchodziła i dopiero parówka uspokoiła żołądek, najlepiej niech nikt do mnie nie gada, więc podzielam stan :p
Trzymam kciuki i czekam na wieści
Też mam dziś na 16, nie cieszę się ani trochę, siedzę z dziećmi na placu zabaw ostatkiem sil, czuję się fatalnie, już dwa razy płakałam z tej bezsilnosci, w żołądku ściska, mroczki przed oczami, słabość taka że ciało jak z waty, mdlosci....jest okropnie.
Trzymam kciuki i odrazu poproś o ta xonvea po tym nawet energia wraca
Po wizycie . Zarodek jest ma 3mm ♥️ serduszko lada moment ♥️
Super. Moja fasolka miala 5 mm w 6w1d kolejna wizyta 6 sierpnia.
U mnie ciężka nocka bo maluch zlapał jakąś trzydniówkę i ma 38,4 temperatury więc ciągle chce cyca i jest taki bidulek straszny. Widać że ta temp go męczy.

Załączniki

• image-6541713407876494658.jpg
    image-6541713407876494658.jpg
    804,4 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Trzymam kciuki aby za tydzień był już dzidzius w środku myśl pozytywnie

Trzymam kciuki i czekam na wieści

Trzymam kciuki i odrazu poproś o ta xonvea po tym nawet energia wraca

Super. Moja fasolka miala 5 mm w 6w1d kolejna wizyta 6 sierpnia.
U mnie ciężka nocka bo maluch zlapał jakąś trzydniówkę i ma 38,4 temperatury więc ciągle chce cyca i jest taki bidulek straszny. Widać że ta temp go męczy.
O widzisz dobrze, że mi przypomniałaś....bo ja mam mgle mózgową, a powiedz mi to się bierze codziennie? Od razu pomaga?

Do góry