reklama
Kasia.dobry
Moderator
Dziewczyny a jak umawiacie się na USG połówkowe?
Bo mam do wyboru 19+6 lub 20+6 i nie wiem czy ten tydzień robi jakaś większą różnicę?
Bo mam do wyboru 19+6 lub 20+6 i nie wiem czy ten tydzień robi jakaś większą różnicę?
Lake882
Fanka BB :)
Wydaje mi się że jeśli lekarz nic nie sugerował to nie ma to różnicyDziewczyny a jak umawiacie się na USG połówkowe?
Mythopoeia
Ja idę 20+1 ale moja liczy termin z usg prenatalnego (który wskazuje na to, że dziecko jest tydzień starsze niż z OM).Dziewczyny a jak umawiacie się na USG połówkowe?
Kasia.dobry
Moderator
Tak mi się wydawało, że późniejszy termin jest bardziej wskazany DZIĘKUJĘ
Lekarz mi tylko powiedział, żebym nie szła od razu czyli od 18 tygodnia bo to bez sensu.
Lekarz mi tylko powiedział, żebym nie szła od razu czyli od 18 tygodnia bo to bez sensu.
Hej,
ostatnie dwa dni pracy alez ja sie kurcze ciesze.
Wow gratuluje.Miałam dziś wizytę, ku memu wielkiemu zdziwieniu prawdopodobnie spodziewamy się dziewczynki Iskierka w przeciwieństwie do syna będzie chyba nie aż taka wyrośnięta, idzie idealnie środkiem parametrów, cały czas usg pokrywa się z OM
zdecydowanie tydzien 20.Dziewczyny a jak umawiacie się na USG połówkowe?
Ja jeszcze nie myślę o żadnej wyprawce. W pierwszej ciąży sugerując się listami wyprawek na różnych grupach kupiłam wiele niepotrzebnych rzeczy, w drugiej byłam już o wiele mądrzejsza i kupiłam absolutne minimum. Tak na prawdę maluszek potrzebuje tylko kilku ubranek, pieluszki, witaminy D i K oraz mleko. I na wyjście ze szpitala fotelik. Na wszystko inne przyjdzie czas, także nie ma co się spieszyć Zacznę kompletować ww rzeczy nie wcześniej niż w 30 tc.
Kasia.dobry
Moderator
Ja też tak planowałam, ale lekarz właśnie odwołał mi jutrzejszą wizytę po L4Hej,
Teraz musze się nagimnastykować z internistą, żeby mi wystawił zwolnienie
reklama
Intasek
Słuszna uwaga, to moja "pierwsza" ciąża i pomimo tego, że jestem w tym temacie zapełnie "zielona" to też nie planuje się śpieszyć i kupić tylko niezbędne minimum, a w dobie dzisiejszej technologii w sumie jak czegoś zabraknie, to większość sklepów internetowych ma wysyłki w ciągu 24 godzin, tak więc zakładam, że zdążę jeszcze zaszaleć na zakupach jak dzieciątko się urodziJa jeszcze nie myślę o żadnej wyprawce. W pierwszej ciąży sugerując się listami wyprawek na różnych grupach kupiłam wiele niepotrzebnych rzeczy, w drugiej byłam już o wiele mądrzejsza i kupiłam absolutne minimum. Tak na prawdę maluszek potrzebuje tylko kilku ubranek, pieluszki, witaminy D i K oraz mleko. I na wyjście ze szpitala fotelik. Na wszystko inne przyjdzie czas, także nie ma co się spieszyć Zacznę kompletować ww rzeczy nie wcześniej niż w 30 tc.