reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Właśnie chciałam napisać, że żeby być mamą z terminem na 31 marca to się musiało mieć 8 lipca owulacje. Grupa prywatna to super pomysł, ale fajnie jakby była dla wszystkich marcowych mam, a nie tylko tych z terminem na początku :p
Czekamy na wszystkie marcoweczki. Jest szansa że Ty też będziesz marcowa? 😄

Mam dwójkę, młody właśnie idzie na studia, i córeczkę 2latka i ona jest właśnie tęczowym dzieckiem bo jedno straciłam

Mam za sobą tez nieudane podejście do invitro i 2 mrozaczki, które czekają

Poprzednia ciąża na luteinie, accardzie i heparynie wiec teraz tez pewnie tak będzie
Też mam taki zestaw, od pizytysnego testu już wdrozylam bo miałam z poprzedniej ciąży jeszcze zapas. Ty czekasz na wizytę?

Ja już po wizycie. Dzidziuś ma dopiero zawrotne 2,1 mm, ale serduszko już mu ładnie bije (fhr 115bpm). Wszystko pięknie, idealnie ;-)
Który to dokładnie tydzień? Super wieści! Gratulacje 🥰

Dzisiaj dokładnie 6+1, ale cykle dłuższe niż 14 dni, więc de facto ciąża ze dwa dni na pewno młodsza niż by to wynikało z OM.
W gabinecie był bardzo dobry sprzęt i dzięki temu już ładnie było widać zarodek.
Serduszka oczywiście nie słuchałyśmy (tylko podglad na monitorze, żeby bobasowi nie zaszkodzić).
A oto i mój brylancik:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 65
Dzisiaj dokładnie 6+1, ale cykle dłuższe niż 14 dni, więc de facto ciąża ze dwa dni na pewno młodsza niż by to wynikało z OM.
W gabinecie był bardzo dobry sprzęt i dzięki temu już ładnie było widać zarodek.
Serduszka oczywiście nie słuchałyśmy (tylko podglad na monitorze, żeby bobasowi nie zaszkodzić).
A oto i mój brylancik:
A to my taki sam wiek ciąży mamy :-) ja dziś 6+2 wtedy było 5+5 serduszko bijące też tylko widziałam nie słuchaliśmy i ciąża niby starsza dwa dni,u nas serduszko biło 111 a dziecko 2.9mm

Też mam taki zestaw, od pizytysnego testu już wdrozylam bo miałam z poprzedniej ciąży jeszcze zapas. Ty czekasz na wizytę?

Nie. W piątek miałam pęcherzyk 16mm więc na pewno nie pękł. Będę miała termin jak już na początek kwietnia, ale dbam o moje dziewczyny na kreskach :p które testują na dniach ;)

reklama

Umówiłam się do położnej na jutro i będę się wbijać do lekarza żeby mi dał recepty bo moje się przeterminowaly przez dwa lata

Do góry