reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

A odpowiadając na pytania:
Ja jestem z okolic Warszawy.
I popieram wątek prywatny! Tylko może niech nam się ciąże rozkręcą i dotrą inne chętne marcówki :)

Co do witamin - biorę Prenatal Uno. Póki co lekarz powiedział, że wystarczy i po wszystkich badaniach zobaczy czy czegoś jeszcze brakuje. Nic nie biorę na własną rękę.

Dziewczyny, czy któraś z Was ma mdłości lub wymioty? Wszyscy o tym mówią, ja dziś skończyłam 6 tydzień i nic z tych rzeczy mi nie dolega. Tylko rozciąganie w brzuchu i senność.

reklama
I popieram wątek prywatny! Tylko może niech nam się ciąże rozkręcą i dotrą inne chętne marcówki :)

Co do witamin - biorę Prenatal Uno. Póki co lekarz powiedział, że wystarczy i po wszystkich badaniach zobaczy czy czegoś jeszcze brakuje. Nic nie biorę na własną rękę.

Dziewczyny, czy któraś z Was ma mdłości lub wymioty? Wszyscy o tym mówią, ja dziś skończyłam 6 tydzień i nic z tych rzeczy mi nie dolega. Tylko rozciąganie w brzuchu i senność.
mnie czasami mdli po posiłkach, ale nie zawsze.

Dzien dobry 🥰 witam wszystkie nowe dziewczyny 😉 troche sie nas tu nazbierało 😀
Odnośnie pytania kto jest skad, ja malopolska, ale mieszkam w UK. Tu nawet pomimo tego ze jestem po in vitro, nie mam żadnych lekow. Progesteron tylko do dnia testu. Mam brac kwas foliowy i tyle.

Odnośnie watku prywatnego trzeba koniecznie! Ale jeszcze przyjdzie na to czas. :)

Ja poza apetytem i zmeczeniem zadnych innych objawow nie widze :) a, jeszcze mi bęben wywalilo strasznie! W zyciu nie mialam takiego problemu, waga ta sama, a spodni nie dopinam. Wczoraj musialam kupic pare większych ciuchów bo wszystko gniecie 🙈

Miłej niedzieli 🙂

Dzien dobry 🥰 witam wszystkie nowe dziewczyny 😉 troche sie nas tu nazbierało 😀
Odnośnie pytania kto jest skad, ja malopolska, ale mieszkam w UK. Tu nawet pomimo tego ze jestem po in vitro, nie mam żadnych lekow. Progesteron tylko do dnia testu. Mam brac kwas foliowy i tyle.

Odnośnie watku prywatnego trzeba koniecznie! Ale jeszcze przyjdzie na to czas. :)

Ja poza apetytem i zmeczeniem zadnych innych objawow nie widze :) a, jeszcze mi bęben wywalilo strasznie! W zyciu nie mialam takiego problemu, waga ta sama, a spodni nie dopinam. Wczoraj musialam kupic pare większych ciuchów bo wszystko gniecie 🙈

Miłej niedzieli 🙂
No w UK to w ogóle pełen luz w tematach ciążowych, jak dla mnie za duży. Prawie w ogóle usg nie robią, pomiary dziecka oceniają na podstawie wielkości brzucha itp.

Ja muszę przyznać, że to moja druga ciąża a jestem bardziej przerażona niż przy pierwszej😬 Pierwsza ciąża była dla Mnie traumatyczna, na całe 9msc w miarę dobrze czułam się może przez miesiąc. Pozostały okres to był koszmar. Tak jak zawsze powtarzałam, że ciąża to nie choroba tak dostałam kubłem zimnej wody i przepraszałam każdego komu tak kiedyś powiedziałam 😂 Zaczynam się martwić, bo ta póki co zapowiada się podobnie o ile przy pierwszej miałam wsparcie męża i byłam sama i mogłam odpoczywac, tak teraz mąż wojskowy ciągle na wyjazdach a ja z 8 miesięczna córka która jest bardzo aktywna i potrzebuje dużo uwagi 😅 Nie wiem jak to będzie jak będę przechodzić tak jak pierwsza 😬 Miałam taki miesiąc, że nie byłam w stanie do łazienki dojść, mąż pomagał mi przekręcic się na łóżku albo w ogóle podnieść bo miałam taki niesamowity ból kręgosłupa. Wtedy mieszkałam w Warszawie i do lekarza dojechać było łatwo a teraz na jakiś czas mieszkam na wsi a mąż stracił prawko a ze mnie kierowca słaby 😂 Liczę, że do porodu odzyska ale wstępnie jest, że nie 😬 Jak pomyślę że mam sama jeździć po lekarzach ponad 30min i jeszcze z dzieckiem które nie lubi jeździć samochodem to aż mi się słabo robi i niech mnie jeszcze złapią dolegliwości to chyba umrę 😬 Mam nadzieję, że ta ciąża będzie łaskawa dla Mnie.

reklama

Właśnie chciałam napisać, że żeby być mamą z terminem na 31 marca to się musiało mieć 8 lipca owulacje. Grupa prywatna to super pomysł, ale fajnie jakby była dla wszystkich marcowych mam, a nie tylko tych z terminem na początku :p

Ostatnia edycja:
Do góry