reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Rozmiarówka dziecięca jest tak rozjechana, że to chyba moje największe zaskoczenie macierzysntwa, nawet czasem w jednej marce np dwie 56 będą się od siebie roznily. Mój syn miał 4530g i 61cm i w jedne 56 wchodził, a w inne 62 już nie, także była ostra weryfikacja garderoby już po urodzeniu. Taka najbardziej stabilna rozmiarówka wg mnie ma Smyk
Dla mnie z Lidla lupilu ma zawyżona rozmiarówke.

Nie opłaca się kupować dużo ciuszkow na 56cm (moim zdaniem) lepiej wiecej 62. Podwinąć rękawki i dziecko dopłynie.
Mój syn urodził się 57 cm to w 56 wyglądał jak baleron 😄. Odrazu oddałam dziewczynie z sali wszystkie kombinezony na 56 bo jej córeczka była mniejsza.
Dziewczyny jest mi tak niedobrze że masakra 😭 odnoszę wrażenie że jednego dnia dolegliwości mijają a na następny pojawiają się że zdwojoną siła ...
Ja zaczęłam 11 tydzień czekam na koniec tych objawów. A przespałam cały dzień.
Łącze się w bólu ❤️.

Dwa pytanka ;)
Jak u Was z objawami? Mi nic nie dolega, oprócz śpiączki afrykańskiej i nabrzmiałych, bolesnych piersi. Zaczyna mnie to trochę martwić :(
Drugie pytanie to przechodziła któraś z Was kiedyś toksoplazmozę? Ja ponoć kiedyś miałam, i zastanawiam się czy może to mieć jakiś wpływ na dziecko. A kolejna wizyta dopiero 24, nie wytrzymam ;D

Witaj 😊 Termin masz na dzień po mnie, bo ja 26.03 😁 To czy objawy są czy ich nie ma, to nie jest żaden wyznacznik. Ja miałam objawy cały czas, a ciąża obumarła więc na to bym tak nie patrzyła aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że ich brak może być stresujący, bo sama sprawdzam czy mnie cycki bolą 😅 Jeżeli przechodziłaś toxo, to dobrze, bo masz przeciwciała i nie zagraża, to ciąży.

ja nie mam kompletnie nic dla malucha (aaa w piwnicy zostalo mi krzeselko do karmienia :p) . Mimo, że mam dwójkę dzieci.. nie planowałam już więcej dzieci i wszystko co miałam oddałam w lutym dla dzieci z Ukrainy. I teraz kupowanie wszystkiego od nowa. To co prawda mega wydatek, ale jaram się tym wszystkim jakbym miała pierwszy raz zostać mamą. I wyszukuje jakieś nowinki, butelki, smoczki, kokony, itp :D 😀
Mam tak samo 😁

reklama
Powodzenia na dzisiejszych wizytach ❤️ czekamy na info!
Jeju ja jutro na 15 mam wizytę i już się stresuje i nie mogę doczekać 🙈 któraś ma jutro wizytę ?

Do góry