reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2023

W sumie też Wam powiem, że ten tydzień mnie dobił jak żaden inny…pierwszy tydzień w pracy po 👑, wzięłam trochę nadgodzin, żeby nadrobić chorobowe i nie mam już siły…jakby na równe 10 tygodni mnie dopadło wszystko na raz. Ból pleców, okropne zmęczenie, pobudki bez powodu o 4, 6:30, 7:15…a potem nie mogę wstać, czuję się okropnie zmęczona i bez siły. Drażliwa też…z jednej strony uspokoiłam się trochę i już nie szukam żadnych „złych” objawów ani nie mam czarnych myśli, które dręczą non stop i to jest dobre, ale dalej czasami się martwię, co prenatalne pokażą.

reklama
Mamy jutro z mężem rocznicę ślubu i z tej okazji postanowiliśmy podzielić się z rodziną wieścią o ciąży. Zamówiłam opłatek na tort z bocianem i napisem: "Już do Was lecę. Zobaczymy się w marcu". (Podpatrzyłam pomysł tutaj na grupie). Strasznie jestem ciekawa czy rodzinka i znajomi będą zaskoczeni 😉 Mamy już parkę dzieciaczków i zawsze wszyscy dookoła nas mówili, że już wszyscy są w rodzinie 😂 A tu będzie taka niespodzianka 😜

Chciałabym jeszcze raz powrócić do testów nipty 😆
Z której strony internetowej korzystałyście żeby zamówić badanie. Jest tego całkiem sporo i nie wiem do końca czym to się od siebie różni 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny czy któraś z was odstawiła już duphaston ?
Ja jak byłam na wizycie 9+3 ( we wtorek )
To kazała mi dokończyć opakowanie i odstawić, bo nie ma potrzeby, żebym to brała...
Wydaje mi się trochę za szybko :( za dwa dni mi się kończy opakowanie, ale myślę czy nie brać jeszcze chociaż po połowie tabletki przez caly przyszły tydzień ( teraz biorę po 1 )
Mam covida i jak teraz odstawie i coś się wydarzy to będą robić problem żebym podeszła na pogotowie ) chorobowe covidowe mam do 21.08
Wczoraj na pogotowiu mówili, że mam podejsc dzis po wyniki, a dzisiaj dzwonili, żeby jednak ktoś z rodziny podszedł, żeby nie narażać innych ...

Hej. Ja rano zwrcalam. W sumie pustym zoladkiem. Noc byla koszmarna. Myslalam, ze wytne sobie sama ten durny żołądek 😞 z ranka wzięłam euthyrox. Popilam woda, poslam nastawić zmywarke. I niestety wsytko zwróciłam. Teraz czuje sie dalej zle. Wi m, ze to minie za kilka tygodni, ale musialam sie wyzalic. Nie wiem czy ryzykowac i jedc dzisi obiad czy nie🙈 milej niedzieli.

Moje dzieci nie ogarniają, ze jestem w ciazy. Ja im tlimacze, że w brzuszku mieszka malenki dzidziuś, ale nie kminia tego 😂

Mój maz liczy na córkę 🙈

reklama
Hej. Ja rano zwrcalam. W sumie pustym zoladkiem. Noc byla koszmarna. Myslalam, ze wytne sobie sama ten durny żołądek 😞 z ranka wzięłam euthyrox. Popilam woda, poslam nastawić zmywarke. I niestety wsytko zwróciłam. Teraz czuje sie dalej zle. Wi m, ze to minie za kilka tygodni, ale musialam sie wyzalic. Nie wiem czy ryzykowac i jedc dzisi obiad czy nie🙈 milej niedzieli.

Moje dzieci nie ogarniają, ze jestem w ciazy. Ja im tlimacze, że w brzuszku mieszka malenki dzidziuś, ale nie kminia tego 😂

Mój maz liczy na córkę 🙈
Oj, trzeba mieć nadzieję, że za chwilkę z przybyciem II trymestru miną wszystkie te straszne dolegliwości. 😥🤗🤗🤗 Mój też liczy na liczy na dziewczynkę. ❤️

Do góry