reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Powiedzcie mi czy muszę mieć skierowanie na krzywa cukrową jeśli robię ją prywatnie? To jest badanie z obciążeniem i nie wiem czy nie potrzebuje jakiegoś dokumentu. Mam tylko badanie z wtorku glukozy na czczo, rozmawiałam rozmawiałam endokrynologiem przeł tel i kazał juz zrobić. Dzisiaj zaczynam 7tyg.
prywatnie nie trzeba :)

reklama
Powiedzcie mi czy muszę mieć skierowanie na krzywa cukrową jeśli robię ją prywatnie? To jest badanie z obciążeniem i nie wiem czy nie potrzebuje jakiegoś dokumentu. Mam tylko badanie z wtorku glukozy na czczo, rozmawiałam rozmawiałam endokrynologiem przeł tel i kazał juz zrobić. Dzisiaj zaczynam 7tyg.
ja robilam zawsze ze skierowaniem ale moja siostra doslownie 2 tyg temu robila w diagnostyce bez skierowania :)

Chyba mogę do was dołączyć:) Dziś zrobilam bete 168 ,jestem w 24 dc.Doradzicie na kiedy najlepiej umowic się na wizyte ?
Polecam zrobić kolejną betę w poniedziałek by sprawdzić przysrost. Na wizytę do gina, jeśli nie bierzesz żadnych leków i nie miałaś wcześniej problemów z zajściem w ciążę bądź poronień, to tak po 6 tygodniu. Wcześniej nie ma sensu bo i tak nie zobaczysz serduszka, a będziesz się niepotrzebnie denerwować. Chyba, że masz ciężką pracę o potrzebujesz zaświadczenia no to wiadomo, że wcześniej.

No i mąż już wie [emoji7]
IMG_20210709_174605.jpeg

Mnie zaczely dzis bolec plecy w krzyzu, jak przed okresem i caly ranek mialam zawroty glowy. Nie potrafie pozbyc sie czarnych mysli :( Znalazlam litewski duphaston na angielskim amazonie ale raz, ze strach brac leki z niepewnego zrodla, dwa, ze i tak nie dojdzie na czas bo dopiero za dwa tygodnie.
Są strony typu erecepta czy pewna recepta. Płacisz do 70 zł i ci wystawiają receptę normalnie. Napisz ze chcesz duphaston a w opisie napisz ze wczesna ciąża i wizyta u ginekologa za dwa tygodnie.

reklama
Do góry