reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Powiedzcie mi czy muszę mieć skierowanie na krzywa cukrową jeśli robię ją prywatnie? To jest badanie z obciążeniem i nie wiem czy nie potrzebuje jakiegoś dokumentu. Mam tylko badanie z wtorku glukozy na czczo, rozmawiałam rozmawiałam endokrynologiem przeł tel i kazał juz zrobić. Dzisiaj zaczynam 7tyg.
Zależy od laboratorium, najlepiej dowiedzieć się w konkretnej placówce.

Ja się trochę uspokoiłam, bo już od kilku wizyt w toalecie jest czysto, na wkładce też nic nie ma. Brzuch od czasu do czasu zakłuje tak jak zawsze do tej pory. No i mam ciągle moje dolegliwości ciążowe. Byłam przed chwilą w Lidlu i miałam wrażenie, że każdy facet w promieniu 3 metrów nie mył się od tygodnia 🤢

Ja się trochę uspokoiłam, bo już od kilku wizyt w toalecie jest czysto, na wkładce też nic nie ma. Brzuch od czasu do czasu zakłuje tak jak zawsze do tej pory. No i mam ciągle moje dolegliwości ciążowe. Byłam przed chwilą w Lidlu i miałam wrażenie, że każdy facet w promieniu 3 metrów nie mył się od tygodnia 🤢
Cieszę się bardzo ❤️ mi dzień po największych plamieniach kolejny pęcherzyk się pokazał 😋😋🤫🤫

U mnie w okolicy wszędzie na krzywą trzeba mieć skierowanie, więc dla mnie szok jest w drugą stronę 😅 Wyjątkiem jest właśnie nasza placówka, bo robimy bez skierowania ale najpierw jest kontrola glikemii na glukometrze i musi być mniej niż 125, powyżej też już tylko ze skierowaniem.

reklama
A bralas heparyne? Chodziło mi o to czy ona jest bezpieczna?i czy bierze sie ja do konca.dzis na wizycie lekarz mowil ze mozna ja odstawic w zaleznosci jak dziecko sie bedzie rozwijalo i czy wszystko bedzie ok☺dlatego zmienilam lekarza bo nie chce juz tego przezywac znowu... Nie moge sobie pozwolic zeby byc krolikiem doswiadczalnym,chce sie zabezpieczyc juz na full...Pewnie przez dobre wyniki zastrzykow bym nie dostala a ten lekarz nawet zalecil bo uwaza ze po poronieniach to noe zaszkodzi a moze pomoc.
Kochana, no ja akurat heparyny nie biorę i nigdy nie brałam, ale wiem, że dużo kobiet, także tu na forum, bierze lub brało i dzięki temu utrzymało ciążę.
Powiedzcie mi czy muszę mieć skierowanie na krzywa cukrową jeśli robię ją prywatnie? To jest badanie z obciążeniem i nie wiem czy nie potrzebuje jakiegoś dokumentu. Mam tylko badanie z wtorku glukozy na czczo, rozmawiałam rozmawiałam endokrynologiem przeł tel i kazał juz zrobić. Dzisiaj zaczynam 7tyg.
Zgadzam się z Paulą. Większość labo prywatnie i tak wymaga skierowania na krzywą cukrową/insulinową. Niektóre robią bez, ale rzadko. Wcześniej sprawdzają z palca cukier i jak jest powyżej ileś tam (zależy od labo ile), to nie zrobią.

Do góry