Teraz następna wizyta za 2 tygodnie czyli na koniec 7 tygodnia juzNajlepiej pod koniec 6 tygodnia ja byłam 5 plus 4 to tylko pęcherzyk bo ciałko żółte było widać na resztę za wcześnie
reklama
Zależy od laboratorium, najlepiej dowiedzieć się w konkretnej placówce.Powiedzcie mi czy muszę mieć skierowanie na krzywa cukrową jeśli robię ją prywatnie? To jest badanie z obciążeniem i nie wiem czy nie potrzebuje jakiegoś dokumentu. Mam tylko badanie z wtorku glukozy na czczo, rozmawiałam rozmawiałam endokrynologiem przeł tel i kazał juz zrobić. Dzisiaj zaczynam 7tyg.
W wielu miejscach musi. Pracuje w labo więc jestem na bieżącoJak prywatnie to nie musisz
Angiee
Fanka BB :)
Ja się trochę uspokoiłam, bo już od kilku wizyt w toalecie jest czysto, na wkładce też nic nie ma. Brzuch od czasu do czasu zakłuje tak jak zawsze do tej pory. No i mam ciągle moje dolegliwości ciążowe. Byłam przed chwilą w Lidlu i miałam wrażenie, że każdy facet w promieniu 3 metrów nie mył się od tygodnia
godzbal
Agnes4312
Moderator
Cieszę się bardzo mi dzień po największych plamieniach kolejny pęcherzyk się pokazałJa się trochę uspokoiłam, bo już od kilku wizyt w toalecie jest czysto, na wkładce też nic nie ma. Brzuch od czasu do czasu zakłuje tak jak zawsze do tej pory. No i mam ciągle moje dolegliwości ciążowe. Byłam przed chwilą w Lidlu i miałam wrażenie, że każdy facet w promieniu 3 metrów nie mył się od tygodnia
Agnes4312
Moderator
O to szokZależy od laboratorium, najlepiej dowiedzieć się w konkretnej placówce.
U mnie w okolicy wszędzie na krzywą trzeba mieć skierowanie, więc dla mnie szok jest w drugą stronę Wyjątkiem jest właśnie nasza placówka, bo robimy bez skierowania ale najpierw jest kontrola glikemii na glukometrze i musi być mniej niż 125, powyżej też już tylko ze skierowaniem.O to szok
Angiee
Cieszę się bardzo mi dzień po największych plamieniach kolejny pęcherzyk się pokazał
Może być i 5 pęcherzyków Byle były z tego zdrowe dzieciątka. Czekam na poniedziałkową wizytę
reklama
blanny
Kochana, no ja akurat heparyny nie biorę i nigdy nie brałam, ale wiem, że dużo kobiet, także tu na forum, bierze lub brało i dzięki temu utrzymało ciążę.A bralas heparyne? Chodziło mi o to czy ona jest bezpieczna?i czy bierze sie ja do konca.dzis na wizycie lekarz mowil ze mozna ja odstawic w zaleznosci jak dziecko sie bedzie rozwijalo i czy wszystko bedzie ok☺dlatego zmienilam lekarza bo nie chce juz tego przezywac znowu... Nie moge sobie pozwolic zeby byc krolikiem doswiadczalnym,chce sie zabezpieczyc juz na full...Pewnie przez dobre wyniki zastrzykow bym nie dostala a ten lekarz nawet zalecil bo uwaza ze po poronieniach to noe zaszkodzi a moze pomoc.
Zgadzam się z Paulą. Większość labo prywatnie i tak wymaga skierowania na krzywą cukrową/insulinową. Niektóre robią bez, ale rzadko. Wcześniej sprawdzają z palca cukier i jak jest powyżej ileś tam (zależy od labo ile), to nie zrobią.Powiedzcie mi czy muszę mieć skierowanie na krzywa cukrową jeśli robię ją prywatnie? To jest badanie z obciążeniem i nie wiem czy nie potrzebuje jakiegoś dokumentu. Mam tylko badanie z wtorku glukozy na czczo, rozmawiałam rozmawiałam endokrynologiem przeł tel i kazał juz zrobić. Dzisiaj zaczynam 7tyg.