reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Ale nawet stały ból to skurcze? Mnie tak boli już długo i to nie trwa kilka minut a np. pół dnia czuje dyskomfort... To też można określić jako skurcze?

mnie taki właśnie stały ból trzymał najdłużej ponad 3 dni i też nie odczuwam tego jako skurcz tylko stały bardzo nieprzyjemny ból okresowy, biorę wtedy no spa, ale nie pomaga jakoś specjalnie, ostatnio po nasileniu takiego jednostajnego rwania w brzuchu pojechałam do ginekologa - w 35 tyg. i wszystko było ok, zero rozwarcia itd.ani nie było to związane z szyjką.

Ja miałam wczoraj chyba taki pierwszy bolesny skurcz, jak się przekrecilam przestało boleć. A brzuch jak na okres dość często czuję. Lekarz mówił, że już teraz tak będzie no i na razie mała nie pcha się jeszcze w kanał rodny a to 35 tydzień. Chcę wytrzymać najlepiej do początku marca ;)

Ja już tak siedzę i sama się jednak zastanawiam czy wszystko Ok. Pół dnia mnie bolał ten brzuch jak na okres włącznie z udami i pachwinami. A teraz od jakiejś pół h boli mnie krocze tez jak podczas pierwszego dnia okresu ... :/ 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ zwariować można z tymi nowymi odczuciami w ciąży ....

Same uroki, ja już z chęcią bym urodziła.... U mnie czasem pobolewa, czasem mocno kłuje w okolicy jajników, często cały brzuch twardnieje, chodzę jak pingwin, ciągle mam zgage i te mega wachania nastroju, bardzo płaczliwa się zrobiłam...

Mi bardzo twardnieje brzuch w nocy i mam wrażenie ze co chwile muszę zmieniać pozycje spania - oszaleć można - czy to są te przepowiadające? To moja pierwsza ciąża i mam wrażenie ze nie ogarniam 🙈 a w którym tygodniu jesteś?🙂
Jezeli nie czujesz bolu jak na okres..i nie boli Cie krzyż przy bolu.
To spokojnie

Dziewczyny, a jakie ubranka dla dziecka bierzecie do szpitala? Zgodnie z lista z mojego szpitala mam wziąć m.in. 3 pajace i 3 koszulki (pod te pajace) ale w rozmiarze 56 mam tego mało wiec uznałam ze wezmę bodziaki i tez powinno być ok 🙂
Pajace sa fajne..ale dzidzia jeszcze ma.podkurczone nóżki i ciężko ubrać..ja biore..zestawy hm body i spodenki

reklama
Same uroki, ja już z chęcią bym urodziła.... U mnie czasem pobolewa, czasem mocno kłuje w okolicy jajników, często cały brzuch twardnieje, chodzę jak pingwin, ciągle mam zgage i te mega wachania nastroju, bardzo płaczliwa się zrobiłam...
Zgaga potrafi uprzykrzyc wszystko
Mój Młody ciągle do mnie mówi "spokojnie"- na każde zwrócenie mu uwagi. Co działa na mnie jak płachta na byka. I wtedy tak mi ciśnienie podnosi, że jego " spokojnie" wtedy ma dopiero sens ( w moim odczuciu!) .... Bo weź tu ogarnij nastolatka i ciążę w jednym 😂🤦‍♀️

Do góry