reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Ale nawet stały ból to skurcze? Mnie tak boli już długo i to nie trwa kilka minut a np. pół dnia czuje dyskomfort... To też można określić jako skurcze?

mnie taki właśnie stały ból trzymał najdłużej ponad 3 dni i też nie odczuwam tego jako skurcz tylko stały bardzo nieprzyjemny ból okresowy, biorę wtedy no spa, ale nie pomaga jakoś specjalnie, ostatnio po nasileniu takiego jednostajnego rwania w brzuchu pojechałam do ginekologa - w 35 tyg. i wszystko było ok, zero rozwarcia itd.ani nie było to związane z szyjką.

Ja miałam wczoraj chyba taki pierwszy bolesny skurcz, jak się przekrecilam przestało boleć. A brzuch jak na okres dość często czuję. Lekarz mówił, że już teraz tak będzie no i na razie mała nie pcha się jeszcze w kanał rodny a to 35 tydzień. Chcę wytrzymać najlepiej do początku marca ;)

Ja już tak siedzę i sama się jednak zastanawiam czy wszystko Ok. Pół dnia mnie bolał ten brzuch jak na okres włącznie z udami i pachwinami. A teraz od jakiejś pół h boli mnie krocze tez jak podczas pierwszego dnia okresu ... :/ 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ zwariować można z tymi nowymi odczuciami w ciąży ....

Same uroki, ja już z chęcią bym urodziła.... U mnie czasem pobolewa, czasem mocno kłuje w okolicy jajników, często cały brzuch twardnieje, chodzę jak pingwin, ciągle mam zgage i te mega wachania nastroju, bardzo płaczliwa się zrobiłam...

Mi bardzo twardnieje brzuch w nocy i mam wrażenie ze co chwile muszę zmieniać pozycje spania - oszaleć można - czy to są te przepowiadające? To moja pierwsza ciąża i mam wrażenie ze nie ogarniam 🙈 a w którym tygodniu jesteś?🙂
Jezeli nie czujesz bolu jak na okres..i nie boli Cie krzyż przy bolu.
To spokojnie

Dziewczyny, a jakie ubranka dla dziecka bierzecie do szpitala? Zgodnie z lista z mojego szpitala mam wziąć m.in. 3 pajace i 3 koszulki (pod te pajace) ale w rozmiarze 56 mam tego mało wiec uznałam ze wezmę bodziaki i tez powinno być ok 🙂
Pajace sa fajne..ale dzidzia jeszcze ma.podkurczone nóżki i ciężko ubrać..ja biore..zestawy hm body i spodenki

reklama
Same uroki, ja już z chęcią bym urodziła.... U mnie czasem pobolewa, czasem mocno kłuje w okolicy jajników, często cały brzuch twardnieje, chodzę jak pingwin, ciągle mam zgage i te mega wachania nastroju, bardzo płaczliwa się zrobiłam...
Zgaga potrafi uprzykrzyc wszystko
Mój Młody ciągle do mnie mówi "spokojnie"- na każde zwrócenie mu uwagi. Co działa na mnie jak płachta na byka. I wtedy tak mi ciśnienie podnosi, że jego " spokojnie" wtedy ma dopiero sens ( w moim odczuciu!) .... Bo weź tu ogarnij nastolatka i ciążę w jednym 😂🤦‍♀️

Do góry