reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Dzisiaj na ktg miałam skurcze i to dwa chyba nawet na 50 jak się mała ruszała , ale ich nawet nie poczułam .
Ogólnie każdy skurcz macicy był związany z ruchem dziecka , a że się często ruszała to i skurczy trochę było . Według położnej to totalnie normalne i wszystko w normie .
Ciekawe czy takie właśnie stawianie brzucha widać na ktg . Czy jest to związane ze skurczem macicy .

reklama
Dzisiaj na ktg miałam skurcze i to dwa chyba nawet na 50 jak się mała ruszała , ale ich nawet nie poczułam .
Ogólnie każdy skurcz macicy był związany z ruchem dziecka , a że się często ruszała to i skurczy trochę było . Według położnej to totalnie normalne i wszystko w normie .
Ciekawe czy takie właśnie stawianie brzucha widać na ktg . Czy jest to związane ze skurczem macicy .
Jej jak dobrze słyszeć że to nie tylko ja przez to teraz przechodzę?
A jak z emocjami? Bo ja zaczynam znów wchodzić w placzliwosc🙈
Masz to ktg zlecone już regularnie do robienia? Bo mi nikt nic na ten temat na razie nie mówił. Mam wizytę dopiero 25 lutego
Moja aktualna rzeczywistość
IMG_20200203_2210316.jpg

Jej jak dobrze słyszeć że to nie tylko ja przez to teraz przechodzę?
A jak z emocjami? Bo ja zaczynam znów wchodzić w placzliwosc[emoji85]
Masz to ktg zlecone już regularnie do robienia? Bo mi nikt nic na ten temat na razie nie mówił. Mam wizytę dopiero 25 lutego
Moja aktualna rzeczywistość Zobacz załącznik 1075937

No właśnie nie , ale zgadałam się z położną na temat tej mojej skracającej szyjki i twardnienia brzucha i kazała przyjechać na to ktg żeby sprawdzić co i jak . Podobno normalnie robi się pod koniec ciąży jak jest wszytko w porządku , więc nie masz potrzeby . Ja zrobiłam żeby dmuchać na zimne i za tydzień mam znowu przyjść .

No właśnie nie , ale zgadałam się z położną na temat tej mojej skracającej szyjki i twardnienia brzucha i kazała przyjechać na to ktg żeby sprawdzić co i jak . Podobno normalnie robi się pod koniec ciąży jak jest wszytko w porządku , więc nie masz potrzeby . Ja zrobiłam żeby dmuchać na zimne i za tydzień mam znowu przyjść .

To ja mam teraz przed każda wizyta mieć ktg.... u mnie 32+4 ... chodze na NFZ do lekarza i ktg tez na NFZ...

Właśnie średnio - nie mam glukometru...już o tym właśnie sama Myslalam... Myslalam tez żeby zrobić sama drugi raz krzywa cukrowa ale szczerze mówiąc nie mam na nią najmniejszej ochoty...
Wejdź sobie na stronę producenta Countour plus. Tam jest opisana procedura jak dostać glukometr za darmo (piszesz do nich maila).
Ja w taki sposób sobie załatwiłam. :)

reklama
Tak jest w tej przychodni. I chyba w innych w moim mieście tez. Nie wiem może tego szpital wymaga u nas .... tutaj każdy przyzwyczajony ze po 30 tyg ktg co wizyta ....

A może i dobrze - dzidziuś częściej kontrolowany i mama .
U mnie się z ty nie spotkałam , ale to pewnie zależy od miejsca zamieszkania .
A fajnie tez posłuchać jak dzieciątku bije serduszko .
I to na NFZ - to już w ogóle [emoji6][emoji6][emoji6]

Do góry