reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

A może i dobrze - dzidziuś częściej kontrolowany i mama .
U mnie się z ty nie spotkałam , ale to pewnie zależy od miejsca zamieszkania .
A fajnie tez posłuchać jak dzieciątku bije serduszko .
I to na NFZ - to już w ogóle [emoji6][emoji6][emoji6]

Ja w sumie idę pierwszy raz a tak robią od 30 tc.... widzę ze nie tylko ja mam problemy ze snem? :p

Ja ostatnio się budzie co dwie h .... :/

reklama
Wejdź sobie na stronę producenta Countour plus. Tam jest opisana procedura jak dostać glukometr za darmo (piszesz do nich maila).
Ja w taki sposób sobie załatwiłam. :)

Ale to mówisz o tej stronce?

Znalazłam taka instrukcje - załącznik.
IMG_9531.JPG

Ale nie widzę na tej stronce zarejestruj Xd

Ja w sumie idę pierwszy raz a tak robią od 30 tc.... widzę ze nie tylko ja mam problemy ze snem? :p

Ja ostatnio się budzie co dwie h .... :/

Ja nie mam spania od początku ciąży , a im dalej tym gorzej . Zasypiam koło 3, 4 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ mąż się ze mnie śmieje , że organizm się przygotowuje do nocnego wstawania [emoji23][emoji23]🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ może coś w tym jest, bo przed ciążą byłam strasznym śpiochem a teraz odwrotnie . I cały dzień chodzę jak Nostromo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Niech ten czas szybciej leci [emoji3][emoji3][emoji3]

Ale to mówisz o tej stronce?

Znalazłam taka instrukcje - załącznik. Zobacz załącznik 1075947

Ale nie widzę na tej stronce zarejestruj Xd

Madzia zrób sobie jeszcze raz glukozę na czczo w laboratorium i zobaczysz co wyjdzie .
Ja na diecie od 8 tygodnia 🤦🏻‍♀️
Jedyny plus , że jestem 2 kg w górę od swojej pierwotnej wagi . Najpierw schudłam 5 kg a dopiero od 20 tc zaczęłam przybierać .

Ja nie mam spania od początku ciąży , a im dalej tym gorzej . Zasypiam koło 3, 4 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ mąż się ze mnie śmieje , że organizm się przygotowuje do nocnego wstawania [emoji23][emoji23]🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ może coś w tym jest, bo przed ciążą byłam strasznym śpiochem a teraz odwrotnie . I cały dzień chodzę jak Nostromo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Niech ten czas szybciej leci [emoji3][emoji3][emoji3]

Ja mam tak od 3 trymestru jakoś. Pospie dwie h i potem zazwyczaj koniec spania . Czasem uda mi sienusnac, ale zazwyczaj siedzę kilka godzin i zasypiam nas ranem... a mówi wyśpij się w ciąży Xd

Madzia zrób sobie jeszcze raz glukozę na czczo w laboratorium i zobaczysz co wyjdzie .
Ja na diecie od 8 tygodnia 🤦🏻‍♀️
Jedyny plus , że jestem 2 kg w górę od swojej pierwotnej wagi . Najpierw schudłam 5 kg a dopiero od 20 tc zaczęłam przybierać .

Zrobię dzisiaj . Ale z nudów teraz chciałam zobaczyć jak zdobyć w razie co glukometr :)

Ja mam tak od 3 trymestru jakoś. Pospie dwie h i potem zazwyczaj koniec spania . Czasem uda mi sienusnac, ale zazwyczaj siedzę kilka godzin i zasypiam nas ranem... a mówi wyśpij się w ciąży Xd

No właśnie ciagle to słyszę „ wyśpij się teraz , bo później już nie pośpisz” . Jak mnie to irytuje .
Naprawdę chciałabym zasypiać o 22 , ale nie da rady 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ .
Kocham te dobre rady , naprawdę [emoji23]

reklama
Zrobię dzisiaj . Ale z nudów teraz chciałam zobaczyć jak zdobyć w razie co glukometr :)

Znalazłam coś takiego :

Jak uzyskać glukometr za darmo?

Glukometr można dostać za darmo, od lekarza diabetologa, w aptece (za okazaniem recepty na paski) lub też dzwoniąc bezpośrednio do producentów.

Farmaceuta może poprosić nas o podpisanie oświadczenia/pokwitowania odbioru. Producenci często też prowadzą akcje darmowej wymiany starych glukometrów na nowe.

Do góry