No ja miałam z jednego i drugiego. Może po prostu Ci nie powiedziała na razie?Ja mam mieć pobierane z pochwy, o odbycie nie wspominała.... Chociaż wiem że to badanie powinno się robić z pochwy i odbytu jeszcze
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Fanka BB :)
10 sztuk4 paczki? A ile jest w paczce?
Ja wyrzuciła te swoje podkłady. Jak wróciłam do domu to podpaska albo nawet tylko wkladka
Chce_byc_mama_wielu
Ja mam rzadko kiedy dzień nieleniwy. Ale jak zacznę robić, to albo do wieczora albo niestety do bólu kręgosłupa. Dosłownie.Mi gbs lekarz robiła na ostatniej wizycie, to jest jedno z obowiązkowych badań do przyjęcia do porodu, tak samo jak HIV, grupa krwi itd. Ja właśnie jestem w 35 tygodniu i jeszcze nie mam spakowane torby bo wszystko schnie albo czeka na pranie lub prasowanie ale mam nadzieje ze w weekend już wszystko spakuje, chociaż wolałabym żeby Mała jeszcze wstrzymała się z przyjsciem na świat
Czy Wy tez macie dzisiaj taki totalnie leniwy dzień?
Mogę urodzić przed terminem - byleby tylko dotrwać do 7 marca - takie mam założenie , bo zaczyna się 37 tydzień . Na razie mam 31 i 3.
No właśnie czy wytrzyma ? Oby , bo nie bardzo chciałbym w 34 tygodniu rodzic
Kocham podejście lekarzy , naprawdę - „ co ma być to będzie „ ja wiem , ze to dla nich standard i nic nowego , ale dla kobiety w ciąży , z przejściami i jeszce pierwszym dzieckiem to nie takie proste.
Ja cały czas coś oglądam , albo czytam
, albo maluje a tak naprawdę marzą mi się zaaaakuuuuupy . Takie całodniowe [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] A tu nici z tego . I wszystko teraz zamawiam przez internet
A tak dziewczyny liczyłam , ze będzie ok i pojadę na zakupy dla malucha . A tu zostaje Allegro
Nic się nie martw o tą szyjkę! Ja w 19 tyg. Miałam 2.10 raptem, potem szew i niby 3.50. Jakieś 3 tyg. Temu znów 2.10, a tydzień temu jednak 2.50 oszaleć idzie. Termin mam na 5.3., lekarz mówi, ze na tym etapie wszystko powyżej 2.00 jest ok a 2,5 super, odradzał siedzenie na krześle, dźwiganie i dłuższe chodzenie, a po 36 tyg. mam zielone światło na zwiększenie aktywności. Twoja długość jest naprawdę ok, a czasem wypełniony pęcherz może nawet zaburzyć pomiar, a są tez różne szkoły mierzenia. Mnie od połowy ciąży straszą przez szyjke przedwczesnym porodem i teraz myślę, że Ew. Siwa będę już po od tego ich stresowania
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
Wydaje mi się że to na prawdę bardzo dużo. przeciez to nie płynie nie wiadomo jak i w jakich ilosciach. Takie miałam wyobrażenie aż pamiętam że martwilam, że nic spektakularnego się u mnie nie dzieje. Te podkłady zmieniała tylko że wzgledu na higienicznosc a nie dlatego że tego potrzebowały. Z tego co pamiętam, to nawet tego krwienia było mniej niż przy miesiaczce ( mam Max 3 dniowe) tylko plamienie później trochę dłużej trwało10 sztuk
Ale może niech się wypowie jakaś inna dziewczyna która ma poród już za sobą.... Może ja miałam nietypowo ?
baba.j.aga
Entuzjast(k)a
@Feline88 widzę że jest jeszcze wyższy model!!! Te na pewno byłyby idealne po casarce.... Tylko nie wiem czy to ta wersja bawełniana
Link do: Cięte Laserowo Majtki Motylki - Intimissimi
Link do: Cięte Laserowo Majtki Motylki - Intimissimi
Chce_byc_mama_wielu
No ja będę rodzić po raz pierwszy to właśnie wyobrażam sobie wręcz krwotoki ale właśni, pewnie każdy organizm inaczej.Wydaje mi się że to na prawdę bardzo dużo. przeciez to nie płynie nie wiadomo jak i w jakich ilosciach. Takie miałam wyobrażenie aż pamiętam że martwilam, że nic spektakularnego się u mnie nie dzieje. Te podkłady zmieniała tylko że wzgledu na higienicznosc a nie dlatego że tego potrzebowały. Z tego co pamiętam, to nawet tego krwienia było mniej niż przy miesiaczce ( mam Max 3 dniowe) tylko plamienie później trochę dłużej trwało
Ale może niech się wypowie jakaś inna dziewczyna która ma poród już za sobą.... Może ja miałam nietypowo ?
Feline88
Nic się nie martw o tą szyjkę! Ja w 19 tyg. Miałam 2.10 raptem, potem szew i niby 3.50. Jakieś 3 tyg. Temu znów 2.10, a tydzień temu jednak 2.50 oszaleć idzie. Termin mam na 5.3., lekarz mówi, ze na tym etapie wszystko powyżej 2.00 jest ok a 2,5 super, odradzał siedzenie na krześle, dźwiganie i dłuższe chodzenie, a po 36 tyg. mam zielone światło na zwiększenie aktywności. Twoja długość jest naprawdę ok, a czasem wypełniony pęcherz może nawet zaburzyć pomiar, a są tez różne szkoły mierzenia. Mnie od połowy ciąży straszą przez szyjke przedwczesnym porodem i teraz myślę, że Ew. Siwa będę już po od tego ich stresowania
Dziękuje kochana za pocieszenie .
A propos piękne imię - moja dzidzia ma takie wybrane [emoji5][emoji5][emoji5]
reklama
Feline88
No ja będę rodzić po raz pierwszy to właśnie wyobrażam sobie wręcz krwotoki[emoji86] ale właśni, pewnie każdy organizm inaczej.
No właśnie ja tez nie wiem , wiec pewnie wezmę jedno opakowanie podpasek i jedno tych podkładów .
Mam przykład moich dwóch przyjaciółek - jedna miała takie krwotoki , że zalała cały materac w szpitalu . Druga prawie nic i przechodziła na podpasce.