reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny jak problem z zaparciami i witaminą C to zróbcie sobie dwa w jednym - witamina C w proszku [emoji23] jak będzie za dużo to przeczyszcza [emoji23] a przynajmniej zawsze tak na mnie działała.

A tak na poważnie, przy zaparciach - poza śliwkami może jakiś delikatny masaż, jakis spacer, basen? Kiedyś miałam straszne straszne problemy, teraz wszystko jak w zegarku, nawet w ciąży.

Dziewczyny a ja z takim pytaniem. W jakiej postaci zjadacie rybki ? :) czy np takie puszkowe jak makrela w sosie pomidorowym lub oleju ? Czy raczej unikacie ? Wiem ze tunczyka lepiej spozywac jak najmniej lub wcale ale jak wlasnie z innymi rybkami?:)

Hej kochane bardzo się cieszę że wasze wizyty były udane i że z maluszkami jest wszystko dobrze :)

9 dni do wizyty :)

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Dziewczyny czy macie jakieś rady na mdłości poranne? Nie ma dnia żebym nie wymiotowala... :/
Zaczyna się już drugi trymestr, ale niestety nic nie przechodzi :o

Dziewczyny a ja z takim pytaniem. W jakiej postaci zjadacie rybki ? :) czy np takie puszkowe jak makrela w sosie pomidorowym lub oleju ? Czy raczej unikacie ? Wiem ze tunczyka lepiej spozywac jak najmniej lub wcale ale jak wlasnie z innymi rybkami?:)

Ja głównie makrele w pomidorach, ale łososia tez jem mimo, ze się nie powinno. Tuńczyka tez mi się zdarzyło pare razy. Nie będę popadać w paranoje. Jem tez normalne smażone na patelni w bułce tartej czy z piekarnika. Ogólnie jemy dość dużo ryb. Śledzie, koreczki itp tez

Dziewczyny czy macie jakieś rady na mdłości poranne? Nie ma dnia żebym nie wymiotowala... :/

Mi pomogła woda z cytryna migdały dużo leżenia grejfruty i codzienna kanapka z pomidorem.. Bo rano jak wstawalam żeby córkę do szkoły zaprowadzić to koszmar zawroty glowy i mdłości od rana że nie mogłam czasem jej śniadania zrobić bo musiałam się co chwila kłaść.. Koszmar

Dziewczyny jak problem z zaparciami i witaminą C to zróbcie sobie dwa w jednym - witamina C w proszku [emoji23] jak będzie za dużo to przeczyszcza [emoji23] a przynajmniej zawsze tak na mnie działała.

A tak na poważnie, przy zaparciach - poza śliwkami może jakiś delikatny masaż, jakis spacer, basen? Kiedyś miałam straszne straszne problemy, teraz wszystko jak w zegarku, nawet w ciąży.
No ale tak serio to chyba w ciąży tak nie można?
A może ten próg dozwolony się automatycznie zmienia i przeczyszczenie następuje szybciej? [emoji14]
Nie mam pojęcia, trzeba czekać, u mnie nadal całodobowe, choć nie, w nocy nieco lepiej [emoji12]

Wam też tak się różni z suwaczkiem to odliczanie?

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Załączniki

• Screenshot_20190914-205434.jpg
    Screenshot_20190914-205434.jpg
    142,7 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Witajcie. Znowu dawno mnie nie bylo. Wczasuje sie w chorwacji. Podroz dwudniowa znioslam rewelacyjnie. Wszystkie dolegliwosci mi odeszly. Potrzebowalam urlopu chyba jak tlenu. Dzisiaj mam 13+5 i czuje sie poki co naprawde dobrze. Piersi bola,brzuch lekko wzdety. Troche wyglada jakbym sie mocniej przejadla szczegolnie w stroju kapielowym haha. Opalam się tak w normie,bez spiny,dosc krotko i szybko sie mecze. Powoli zaczynam cieszyc sie ciaza i mowic o niej bez obaw.Jak tam Wasze brzuszki? :)
Oo kochana tez odpoczywalam w chorwacjj miedzy 11 a 12 tygodniem. Obaw mialam duzo ale ginekolog pozwolila i bawilam sie wspaniale, Tobie tez tego zycze❤ odpoczywaj, relaksuj się i pływaj

Do góry