reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dopadlo mnie przeziebienie :( jakies rady na cieknacy katar ?? stosuje herbatki z miodem cytryna imbirem , chlebek z czosnkiem , pije tran i syrop *spam* ... plukam gardlo woda z woda utleniona i sola, ciagle stan podgoraczkowy 37... caly dzien :( to chyba za wczesnie na paracetamol ? jakies wskazowki ? lepiej lezec i sie grzac czy funkcjonowac normalnie odpoczywac i sie nie przegrzewac? boje sie ze takie przeziebienie zaszkodzi dzidziusiowi :(
Mnie tez dopadło..do tego mam zimno na ustach...na katar sol morska..lekarz dal mi na gardlo hasco sept...wit.c 1000..i tyle jezeki3 bedziesz miala stan podgoraczkowy nadal idz do lekarza

reklama
Dziewczyny a ile Wit c można tak profilaktycznie w ciąży? Dzieciaki mi latają bez gaci i już zasmarkane, przed ciąża brałam profilaktycznie 2000 i właściwie nie chorowalam a teraz przez mdłości to prawe nic nie biorę [emoji17]

Kurcze teraz zaczyna się najgorszy okres jesienno zimowy dla nas wszędzie choroby .Moje dzieci mają teraz katar a ja tylko myślę żeby się od nich nie zarazić bo wiadomo w ciąży pula lekarstw jest mocno ograniczona

podbijam pytanie ile wit C mozemy wziac ? mam ta w proszku zawsze sie nia wspomagalam a teraz nie wiem czy mozna ??
Mi lekarz zalecil 1000 C raz dzienni...zamiast plukac hatdlo woda utleniona....ja mam szalwie...wez apap dziala tez przeciwzapalnie to pomoze..mi przeszlo.ae ta opryszczka i mega katar...-.-u mnie w domu wszyscy chorzy kurde..dzis zadzwonie do gina by sprawdzic czy wsio ok

Kurcze teraz zaczyna się najgorszy okres jesienno zimowy dla nas wszędzie choroby .Moje dzieci mają teraz katar a ja tylko myślę żeby się od nich nie zarazić bo wiadomo w ciąży pula lekarstw jest mocno ograniczona
Tak..w rossmanie sa fajne tabletki na gardlo i syrop z wyciagiem z czosnku dla mam karmiących i ciezarowek..yez jest w aptece

Mi lekarz zalecil 1000 C raz dzienni...zamiast plukac hatdlo woda utleniona....ja mam szalwie...wez apap dziala tez przeciwzapalnie to pomoze..mi przeszlo.ae ta opryszczka i mega katar...-.-u mnie w domu wszyscy chorzy kurde..dzis zadzwonie do gina by sprawdzic czy wsio ok
Apap nie działa przeciwzapalnie - jedynie ibuprofen, którego w ciąży należy unikać. Paracetamol jest przeciwbólowy i przeciwgorączkowy.

reklama
podbijam pytanie ile wit C mozemy wziac ? mam ta w proszku zawsze sie nia wspomagalam a teraz nie wiem czy mozna ??
Był już ten temat i któraś dziewczyna pisała mi że profilaktycznie można brać 250 dziennie, w razie choroby chyba możesz zwiększyć ja też wcześniej brałam dużo dużo więcej, zdarzało się brać nawet po 8 tys jak mnie coś lapalo...

Do góry