reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

Dawno mnie nie było, wpadłam w wir pracy [emoji23]
Przestałam jakoś „czuć” tę ciążę, energia powoli wraca, żadnych objawów. Dzisiaj kontrola u lekarza, może costam podejrze na USG. Znowu mi się śniło, że dziewczynka...

Dziewczyny, czujecie już kopanie? Motylka w brzuchu? Jakiekolwiek powiększenie brzucha? Zmiany w piersiach? Wypływanie siary? Zmiana koloru linii na brzuchu?

Bo u mnie nic :o
Ja co kilka dni czuje jakby motyla ale sama sobie nie wierzę to 13 tc [emoji6] tylko identyko jak w poprzednich ciążach, to samo uczucie więc...

reklama
Ja tez czasem czuje ale czy to już to sama nie wiem mimo ze to druga ciąża to ciężko mi stwierdzić :) mnie ostatnio sutki bolą i często mam taka siare na nich, na piersiach i brzuchu żyły bardzo widoczne i linia tez widoczna a brzuch to już dawno widać :)

Dziewczyny a slyszalyscie o warsztatach swiadomamama.pl ? Mi koleżanka podpowiedziała, prowadzą bezpłatne warsztaty w całej Polsce. W środę wybieram się na takie spotkanie w Gdańsku, może ktoś jeszcze się skusi?
Na warsztatach swiadomamama nie bylam. W poprzedniej ciazy chodzilam na warsztaty mamotoja, organizowane sa co roku, wg mnie wart ,,zawsze cos nowego sie mozna dowiedziec. Duzy nacosk klada na takich warsztatach o bezpieczenstwo matki i dziecka ,pielegnacje i bankowanie krwi.

Dawno mnie nie było, wpadłam w wir pracy [emoji23]
Przestałam jakoś „czuć” tę ciążę, energia powoli wraca, żadnych objawów. Dzisiaj kontrola u lekarza, może costam podejrze na USG. Znowu mi się śniło, że dziewczynka...

Dziewczyny, czujecie już kopanie? Motylka w brzuchu? Jakiekolwiek powiększenie brzucha? Zmiany w piersiach? Wypływanie siary? Zmiana koloru linii na brzuchu?

Bo u mnie nic :o
Ja mam podobnie, bez objawów,chwilowe przypływy energii. Gdyby nie problemy z wątroba,którą skutecznie utrudnia mi funkcjonowanie czuła bym się rewelacyjnie,jeszcze tylko powalczą z przeziębienie kilka dni i mam nadzieję będzie lepiej.

Teraz wygląda na to że przed nami jeden z lepszych czasów ciazy, cieszmy się nim zanim przyjdzie III trymestr,bo nie wiem jak Wam dziewczyny,ale u mnie do ok 15 tyg zawsze w ciąży się dluzylo,pewnie przez mdłości,itp A później szybko zleciało i dzidzia na świecie.

Nie mogę, trzese się cała z nerwow, wiem, że to nie prenatalne więc co będzie w czwartek... Dziś boję się przeziernosci, kości nosowej, czy w ogóle serduszko bije. Nie wiem, czy robić w czwartek Pappa, ze względu na mój wiek (35) pewnie będą zawyzone ryzyka...

Witajcie. Znowu dawno mnie nie bylo. Wczasuje sie w chorwacji. Podroz dwudniowa znioslam rewelacyjnie. Wszystkie dolegliwosci mi odeszly. Potrzebowalam urlopu chyba jak tlenu. Dzisiaj mam 13+5 i czuje sie poki co naprawde dobrze. Piersi bola,brzuch lekko wzdety. Troche wyglada jakbym sie mocniej przejadla szczegolnie w stroju kapielowym haha. Opalam się tak w normie,bez spiny,dosc krotko i szybko sie mecze. Powoli zaczynam cieszyc sie ciaza i mowic o niej bez obaw.Jak tam Wasze brzuszki? :)

Załączniki

• received_410563362988289.jpeg
    received_410563362988289.jpeg
    510,7 KB · Wyświetleń: 139
reklama
Witajcie. Znowu dawno mnie nie bylo. Wczasuje sie w chorwacji. Podroz dwudniowa znioslam rewelacyjnie. Wszystkie dolegliwosci mi odeszly. Potrzebowalam urlopu chyba jak tlenu. Dzisiaj mam 13+5 i czuje sie poki co naprawde dobrze. Piersi bola,brzuch lekko wzdety. Troche wyglada jakbym sie mocniej przejadla szczegolnie w stroju kapielowym haha. Opalam się tak w normie,bez spiny,dosc krotko i szybko sie mecze. Powoli zaczynam cieszyc sie ciaza i mowic o niej bez obaw.Jak tam Wasze brzuszki? :)

Pieknie wyglądasz

Do góry