reklama
Dreamy
Fanka BB :)
Powodzenia! Kciuki zaciśniętea ja mam jutro swój ślub - rocznica zero !!! Dziewczyny trzymajcie kciuki bo stres mnie lapie !
madziuuula
Fanka BB :)
Kurcze ja od 2 dni też, z jednej strony tam gdzie małe zawsze na usg ale to chyba za wcześnie nawet w 3 ciąży, u mnie 12 tc [emoji6]Hej dziewczyny ja wlasnie wrocilam I jestem ledwo zywa. Zauwazylam juz drugi dzien, ze co jakis czas czuje w brzuchu takie jakby motylki wlasnie to Chyba dzidzia juz.
Witam wszystkie nowe mamusie, dopiszcie sie do naszej listy
Na rozstepy uzywam palmersa
A grupe zaraz zamkne
Dziewczyny czy kazda z Was miała robiony Test Pappa? Może mi któraś konkretnie wytłumaczyc ;D jak wygląda samo badanie prenatalne? Co powinno być przede wszystkim zbadane czy uwzględnione w tym badaniu oprócz przeziorności karkowej
Anita1990
moderatorka
Ja dzis zaczelam 15tc
Jestem juz prawie pewna, ze to ruchy. To moja druga ciaza I mowili, ze wczesniej czuc
My mamy rocznice 30.06
Pamietam swoj slub jak dzis[emoji7][emoji7][emoji173]️[emoji177]
Badanie prenatalne: podczas usg znierza dziecko dokladnie, sprawdza przeziernosc karkowa, czy sa Obie raczki, nozki, zbadaja budowe serca, mozgu, przeplywy krwi, zmierza kosc udowa. Posprawdzaja czy sa widoczne nerki, pecherz moczowy I zoladek. Szybkosc bicia serca I obecnosc kosci nosowej
Jestem juz prawie pewna, ze to ruchy. To moja druga ciaza I mowili, ze wczesniej czuc
My mamy rocznice 30.06
Badanie prenatalne: podczas usg znierza dziecko dokladnie, sprawdza przeziernosc karkowa, czy sa Obie raczki, nozki, zbadaja budowe serca, mozgu, przeplywy krwi, zmierza kosc udowa. Posprawdzaja czy sa widoczne nerki, pecherz moczowy I zoladek. Szybkosc bicia serca I obecnosc kosci nosowej
a czy mozesz mi powiedziec od czego to zalezy ze w niektórych miejscach dziewczyny maja takie badanie robione godzine a w niektórych 15 minut...Ja dzis zaczelam 15tc
My mamy rocznice 30.06
Anita1990
moderatorka
a czy mozesz mi powiedziec od czego to zalezy ze w niektórych miejscach dziewczyny maja takie badanie robione godzine a w niektórych 15 minut...
Na pewno od dziecka. Jest wspolpracuje to badanie idzie szybko, jesli jest ospale lub zbyt ruchliwe to dluzej. Lekarz musi miec pewnosc Czy wszystko sprawdzil
Moje trwalo 15min Moze 20 I bylo naprawde dokladne ale maluch obracal sie tak jak lekarz chcial
Właśnie mój maluszek był raczej ospały a badanie za długo nietrwało.. Sama w tym stresie zapomniałam zapytac nawet o kość nosową a Dokror nic nie wpominała.. I ogólnie czuje jakis niedosyt po tym badaniu. Ale jak zwykle po fakcie, w domu przypominam sobie o roznych rzeczach o które chciałam zapytac a nie zapytałam ...
Anita1990
moderatorka
Właśnie mój maluszek był raczej ospały a badanie za długo nietrwało.. Sama w tym stresie zapomniałam zapytac nawet o kość nosową a Dokror nic nie wpominała.. I ogólnie czuje jakis niedosyt po tym badaniu. Ale jak zwykle po fakcie, w domu przypominam sobie o roznych rzeczach o które chciałam zapytac a nie zapytałam ...
A nie dostalas takiej karty a4 z wynikami?
reklama