reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Dziś prenatalne, stres poziom 1000% .... Do dziewczyn które byly juz na prenatalnych - czy wizyta zaczyna sie od badania na fotelu gin czy wyłącznie usg? Usg przez brzuch czy dopochwowe ? ( nigdy nie mialam przez brzuch :o lepiej ubrać sie wtedy w spodnie i bluzeczke ? ) Zwykle na wizyty gin jestem w sukience zeby nie paradowac z gołą pupa... :)glupie pytanie ale dla komfortu moze ktos doradzi?
Ja miałam tylko USG robione przez brzuch. Spodnie i bluzka.

Dzieki! Slyszalam od poloznej, ze 6-7tydzien jest najgorszy. Mnie niestety zlapalo z opoznieniem. Jem, ale ciagle mnie muli. Nawet jak zjem chleb z maslem. Jestem w 8t6d, termin na 27 marca jak na razie. Mam nadzieje, ze przyszly tydzien bedzie lzejszy.

To ja mam wcześniej. Wg om prawie o tydzień - na 21, ale jak mierzył to zmienił zdanie i napisał że na 24. Ciekawe co dzisiaj powie :) Wizyta o 12, a muszę przyznać, że dzisiaj jestem w gorszej formie. Chyba faktycznie stres przed wizytą powoduje nasilenie wszystkich możliwych dolegliwość. ;P nawet mam lekkie mdłości.. oszaleć idzie.

Hej mogę zapytać gdzie jest to drugie forum marcowe? Też chętnie poczytam :)
Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na wizycie. Z dzieckiem wszystko dobrze. Według OM w dniu dzisiejszym mam 9t5d, a według USG 10t1d, a u was dziewczyny jakie są różnice? Chciałam dodać, że czytam dosłownie WSZYSTKIE strony od początku, podobnie jak drugie forum marcowych mam, tylko do tej pory prawie nic nie pisałam. Ciąża nie jest planowana, mam 23 lata, dopiero w tym roku skończyłam licencjat. Czy jest może tutaj mama w podobnym wieku? Nie ukrywam, że jest mi w chwili obecnej ciężko, dzisiaj na USG jak zobaczyłam dzidziusia to się rozpłakałam, bo do tej pory nie docierała do mnie ta sytuacja, ale jak zobaczyłam jak rusza nóżkami to same wiecie :) Chciałam podziękować, że tyle tutaj piszecie o wszystkim, można się duuuużo dowiedzieć. Dużo zdrówka życzę!

Hej ja przechodziła przeziębienie tydzień temu piłam syrop z cebuli robiłam parówki z rumianku herbaty z miodem i cytryna i że 3 razy porządnie się wypocilam w łóżku. Pomogło :) został katar ale już końcówka :)
Dziewczyny a ja sie przeziebilam :( straszny kaszel i katar, ogólne rozbicie :( dobrze ze nie mam gorączki. Byłam U lekarza; głównie po zwolnienie do piątku i w związku z ciąża nie dał mi żadnych leków.
Macie jakieś domowe sposoby na przeziębienie? Czuje się fatalnie, wczoraj wieczorem zrobilam syrop z cebuli i będę go od rana dzisiaj piła.

Ja to się w ogóle czuje brzydka , gruba, spodnie mnie cisną, sukienek malo, chodze ciagle w pizamach i mam awersje do ludzi... moze dobrze ze musze polegiwac w domu bo nie mam ochoty sie z nikim spotykać ... tylko nie mam jak kupic chocby wiekszych legginsow. Moze poszukam w necie z dostawa do domu, bo jak mam isc do lekarza to placze pol dnia ze w nic sie nie mieszcze...
W rodzinie nikt nie ma ciążówek? Ja już dostałam karton ciuchów od szwagierki :) Zupełnie inna jakość - te rozciągliwe gumy są wygodne, nic mi się nie wrzyna :) Co prawda w tej gumie jak na razie noszę tłuszcz... ale komfort jest nieziemski :)

I zapomniałam codziennie jadłam bułki z czosnkiem
Dziewczyny a ja sie przeziebilam :( straszny kaszel i katar, ogólne rozbicie :( dobrze ze nie mam gorączki. Byłam U lekarza; głównie po zwolnienie do piątku i w związku z ciąża nie dał mi żadnych leków.
Macie jakieś domowe sposoby na przeziębienie? Czuje się fatalnie, wczoraj wieczorem zrobilam syrop z cebuli i będę go od rana dzisiaj piła.

U mnie dzisiaj 10. 0. W sumie czuje się jakbym nie była w ciąży nawet sutki się zrobiły jakieś sflaczałe... Naczytalam się o zakrzepicy wrodzonej i o poronienia h i po prostu zalamalam się. Mój tata w wieku 30 lat miał zawał, jeszcze nie ma 50 lat a jest cały w zylakach a waży 60 kg. Zamówiłam sobie testy DNA ale zanim dojdą i je odeśle i przyjdą wyniki to oszaleje. Wczoraj przeplakalam pół nocy. Poszłabym na usg sprawdzić czy wszystko ok ale ja już nie mam kasy na te wizyty... Przepraszam potrzebuje się wyzalic zazdroszs wam prenatalnych i myślenia o zakupach ja nie umiem myśleć pozytywnie :(

reklama
Do góry