reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

No właśnie... Z tabeli wynika wzrost o milimetr na dzień :(
Jaki jest wiek od om? Na razie maluszek jest tak mały że nie problem pominąć 1-2mm na słabym sprzęcie. U mnie na pierwszym usg czyli w 6+4 były 4 dni różnicy w stosunku do ostatniej om a będąc już w 8 tyg różnica była tylko 1 dnia. Uwierz że dziecko nie nadrobilo tej różnicy tylko było źle zamierzone bo było za małe.

reklama
Dziewczyny u nas jest wszytsko dobrze ;) niepotrzebny stres, można jechać na urlop. Maleństwo ma mniej bo 10+5 i 36.9mm Zestresowalam sie i fasolka odczula chyba bo miala 182 bicie serduszka. Ale lekarz powiedział ze to dobrze tego sie trzymam ;) Widział nosek i rączki i nóżki. Niestety przezierności nie sprawdził bo to za wcześnie ;)

Dziewczyny u nas jest wszytsko dobrze ;) niepotrzebny stres, można jechać na urlop. Maleństwo ma mniej bo 10+5 i 36.9mm Zestresowalam sie i fasolka odczula chyba bo miala 182 bicie serduszka. Ale lekarz powiedział ze to dobrze tego sie trzymam ;) Widział nosek i rączki i nóżki. Niestety przezierności nie sprawdził bo to za wcześnie ;)

Załączniki

• 20190816_182628.jpg
    20190816_182628.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 93

A czemu byłaś na usg?

U mnie jest dzisiaj 7t1d i wg dzisiejszego usg na IP 8 mm (szybkie usg dla potwierdzenia, że serduszko bije). We wtorek 6t5d u mojego lekarza wyszło 7,6 mm. Wiec wzrost praktycznie żaden, a wg tabeli powinno być 1 mm na dzień.

Hej zerknij na to co pisałam wcześniej, u mnie na sprzęcie mniej precyzyjnym wyszło 5,5cm dwa dni temu, a dzisiaj na dokładnym USG prenatalnym 6,5cm. Cały centymetr różnicy!
Naprawdę nie ma co się stresować, ważne czy serduszko jest i bije. Ze wzrostem to nie jest matematyka, raz przyspieszy za chwilę spowalnia. A nawet jeśli to nie zawsze sprzęt tak dokładnie wyłapie.
Naprawdę będzie dobrze kochana, ważne, że rośnie!

Takie bardzo bardzo szybkie bicie to normalne w 9-10tc, potem zwalnia. Chyba to wynika z tego, że w 9tc się najwiecej dzieje (i w związku z tym są najpiękniejsze mdlosci), potem słabną objawy (zazwyczaj! Co nie znaczy że u wszystkich, żebyśmy się zrozumiały, każda ciąża jest inna :D).
U mnie tez było takie wysokie, już spadło do 156 udzerzen po 3 tygodniach.

Takie bardzo bardzo szybkie bicie to normalne w 9-10tc, potem zwalnia. Chyba to wynika z tego, że w 9tc się najwiecej dzieje (i w związku z tym są najpiękniejsze mdlosci), potem słabną objawy (zazwyczaj! Co nie znaczy że u wszystkich, żebyśmy się zrozumiały, każda ciąża jest inna :D).
U mnie tez było takie wysokie, już spadło do 156 udzerzen po 3 tygodniach.
Właśnie wiem że dość wysokie ale calutki dzień byłam tak zestresowana wizytą i chyba to sie odbiło na fasolce. Zbadam sobie jeszcze detektorem za dwa dni zobaczymy jak wyjdzie.

reklama
Naprawdę warto czekać, mega przeżycie! I koniecznie idźcie z partnerem, mój wziął wolne żeby być ze mną w razie grzyby coś było nie tak ale przede wszystkim wspólnie się cieszyć tą chwilą :)
Ja tez ide z mężem. Pierwszy raz zobaczy maleństwo. A miałaś badanie przez brzuch czy dopochwowo?

Do góry