W życiu prywatnym otaczacie się tylko osobami co myślą tak samo, żadnych dyskusji i wymiany poglądów? a jak inaczej się myśli to odrazu jest kłótnia, spory i toczenie wojny? Bedemama na jakiej podstawie wywnioskowalas że tutaj są spory? Miałam już to olać ten temat ale serio powoli nie da się napisać tego co się myśli, bo odrazu są stwierdzenia o jakiś kłótniach. Skoro są tu tak wrażliwe osoby na odmienne zdanie, to może bez sensu jest zadawanie tutaj pytań skoro trzeba myśleć tak jak wszyscy.
reklama
Ivve
Fanka BB :)
Również używam tej aplikacji [emoji4]Ja też to mam
Ciocia Klocia
Zaangażowana w BB
Serio znowu jakaś ***** burza ?
Tyle tu kobiet dzieci straciło a tu jakieś znowu pierdoły wyciągane ....
Tyle tu kobiet dzieci straciło a tu jakieś znowu pierdoły wyciągane ....
Bedemama!
Moderator
Na podstawie tego co czytam.W życiu prywatnym otaczacie się tylko osobami co myślą tak samo, żadnych dyskusji i wymiany poglądów? a jak inaczej się myśli to odrazu jest kłótnia, spory i toczenie wojny? Bedemama na jakiej podstawie wywnioskowalas że tutaj są spory? Miałam już to olać ten temat ale serio powoli nie da się napisać tego co się myśli, bo odrazu są stwierdzenia o jakiś kłótniach. Skoro są tu tak wrażliwe osoby na odmienne zdanie, to może bez sensu jest zadawanie tutaj pytań skoro trzeba myśleć tak jak wszyscy.
To ja się zapytam o coś czego chyba jeszcze nie było. Zwracacie uwagę na to jakich kosmetyków używacie, czy mają 'zakazane' składniki dla kobiet w ciazy? Nie wiem na ile traktujecie to jako dobre źródło - dla mnie jest np. listą srokao. Ja byłam w szoku jak zobaczyłam że moja woda różana (96% składników naturalnych) ma kwas salicylowy co prawda trzeci od końca ale jest... im mniej człowiek czyta... tym mniej się stresuje
agacior89
Zaangażowana w BB
To ja się zapytam o coś czego chyba jeszcze nie było. Zwracacie uwagę na to jakich kosmetyków używacie, czy mają 'zakazane' składniki dla kobiet w ciazy? Nie wiem na ile traktujecie to jako dobre źródło - dla mnie jest np. listą srokao. Ja byłam w szoku jak zobaczyłam że moja woda różana (96% składników naturalnych) ma kwas salicylowy co prawda trzeci od końca ale jest... im mniej człowiek czyta... tym mniej się stresuje
Na czas ciąży zminimalizowalam kosmetyczkę, ale aż tak dokładnego przeglądu nie robiłam. Jeśli bez czegoś nie mogłabym żyć to pewnie sporadycznie o tak bym używała. Lista zakazów i nakazów ciążowych jest długa, do każdego mam podobne podejście: unikam, ale raz na jakiś czas sobie pozwolę (np. Plasterek sera z niepasteryzowanego mleka). Byle nie mieć o to pretensji do świata potem
A odpowiadając konkretnie: ostatnio zrobiłam maseczkę gdzie był jeden z zakazanych składników (kwas salicylowy właśnie), i tak mało tej chemii mam w życiu, a ja się lepiej poczułam, bo uspokoił mi się mocny wysyp na twarzy. Ale jeśli w moim codziennym kosmetyki by coś takiego było to bym odstawiła, jeszcze mogę do niego wrócić a wykorzystam okazję na spróbowanie czegoś nowego.
A ja pytanie dziewczyny z innej beczki rozchorowalam się dziś piątek nie chce jechać za bardzo do lekarza bo w Danii napewno nic nie dostanę tutaj nawet jak w ciąży nie jesteś to natura ma działać cuda [emoji14] myślicie że płukanie gardła woda z solą bo mnie boli parówki z rumianku i syrop z cebuli jest ok? Nie chce brać leków a potem się zamartwiac. I kanapki z czosnkiem jeszcze do tego wiadomo gorąca herbata z miodem i cytryna czy myślicie że taki zestaw jest wporzadku?
Szczęśliw@
Fanka BB :)
Ja myślę że tak, dodałbym naturalny sok z czarnego bzu lub aroni i duze ilości dobrej witaminy C. Gardło można płukac naparem z szalwi ,a pic można rumianek.A ja pytanie dziewczyny z innej beczki rozchorowalam się dziś piątek nie chce jechać za bardzo do lekarza bo w Danii napewno nic nie dostanę tutaj nawet jak w ciąży nie jesteś to natura ma działać cuda [emoji14] myślicie że płukanie gardła woda z solą bo mnie boli parówki z rumianku i syrop z cebuli jest ok? Nie chce brać leków a potem się zamartwiac. I kanapki z czosnkiem jeszcze do tego wiadomo gorąca herbata z miodem i cytryna czy myślicie że taki zestaw jest wporzadku?
reklama
Bedemama!
Moderator
Nawet o tym nie pomyslalam... zaraz ide speawdzic swoja kosmetyczkeTo ja się zapytam o coś czego chyba jeszcze nie było. Zwracacie uwagę na to jakich kosmetyków używacie, czy mają 'zakazane' składniki dla kobiet w ciazy? Nie wiem na ile traktujecie to jako dobre źródło - dla mnie jest np. listą srokao. Ja byłam w szoku jak zobaczyłam że moja woda różana (96% składników naturalnych) ma kwas salicylowy co prawda trzeci od końca ale jest... im mniej człowiek czyta... tym mniej się stresuje
Pamietaj tylko, ze miod po rozpuszczeniu w goracej wodzie traci swoje wlasciwosci. Najlepiej rozpuscuc go w letniej wodzie.A ja pytanie dziewczyny z innej beczki rozchorowalam się dziś piątek nie chce jechać za bardzo do lekarza bo w Danii napewno nic nie dostanę tutaj nawet jak w ciąży nie jesteś to natura ma działać cuda [emoji14] myślicie że płukanie gardła woda z solą bo mnie boli parówki z rumianku i syrop z cebuli jest ok? Nie chce brać leków a potem się zamartwiac. I kanapki z czosnkiem jeszcze do tego wiadomo gorąca herbata z miodem i cytryna czy myślicie że taki zestaw jest wporzadku?
U mnie noc nieprzespana. Czy ktoras z was tez cierpi na bezsennosc?