reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
A tylko tsh badalas?
Ja ogarniam tarczyce poza ciąża, w ciąży się zgubiłam [emoji12]
@m-madzix a skończyło Ci tsh w ciąży? Zawsze słyszałam że na początku szybuje w górę, a ja tydzień przed owulacja zwiększyłam dawkę letrox bo tsh miałam 2,5 i lekarz mi przepisał 100 z 75, wczoraj badalamtsh 1,5 czyli opanowana narazie?
Nie miało szansy skoczyć bo w poprzedniej ciazy jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to 6 tygodni pozniej poronilam wiec nie zdazylo skoczyc.. mialam na poziomie 0.5.

Nie zdawałam sobie sprawy ile osób jest tu po przejściach :/

Ja dziś przywiozłam od koleżanki moje ciążowy ciuchy aż mi się łezka w oku zakręciła :) no i w spodnie nawet się mieszczę chociaż ciężko [emoji23][emoji23][emoji23]

Nie rozumiem skąd te przekąsy z Twojej strony. Świadomość porodu jest czymś czego nie miałam, edukacja też za wiele nie kosztuje, dlatego ja postawiłam na tą ścieżkę

U nas w domu pocałunki są na porządku dziennym, także spoko ;)
Serio, ty tak poważnie, nie widzisz ze dla mnie to luźna rozmowa. Super że się edukujesz w tej dziedzinie, mam nadzieję że urodzisz nowa technika.

Co tam u Was? U mnie dzisiaj lepiej, nie mdli zabardzo, tak jakby mdłosci wyciszyly się, choc mam uczucie pełności i najchetniej tylko bym leżala :D oprocz tego doszedł ból piersi. Jesli chodzi o wymioty to byly tylko 2 razy i juz się nie powtorzyły. Kolejną wizytę mam 17.08 i bedzie to 10t2d
U mnie różnie z mdlosciami jeden dzien bardziej w inny mniej ale dzis wzięłam pierwszy raz żelazo to myślałam że umrę tak mnie męczylo. Dostałam sms od lekarza ze 3x2 tabletki ale nie dam rady i 2x2 bede brała.
W czwartek mam wizytę u innego lekarza także chodzę co 1.5 tyg na wizytę. Ale do tego jednego chciałam sie dostać tylko na prenatalne. Od września muszę zdecydować sie na jednego ;)

Dziewczyny No i u mnie puste jajo płodowe :( Kompeltnie nie wiem co teraz, wiec jak ktoś mógłby mi powiedzieć jak wyglada zabieg czy jest się czego bać to byłabym wdzięczna

U mnie różnie z mdlosciami jeden dzien bardziej w inny mniej ale dzis wzięłam pierwszy raz żelazo to myślałam że umrę tak mnie męczylo. Dostałam sms od lekarza ze 3x2 tabletki ale nie dam rady i 2x2 bede brała.
W czwartek mam wizytę u innego lekarza także chodzę co 1.5 tyg na wizytę. Ale do tego jednego chciałam sie dostać tylko na prenatalne. Od września muszę zdecydować sie na jednego ;)
Spróbuj zjeść żelazo zaraz przed albo po posiłku, mi pomagało przed, lekarz zawsze mi mówił że lepiej brać tak niż się męczyć a zawsze się coś wchlonie. Ja miałam mdłości po zelazie bez ciąży ;) PS. Dobrze do żelaza suplementów ac witaminę D3 z K2 wzmacnia wchlanialnosc.
f2w3gov37znp1hsr.png

reklama
Do góry